Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

On aika herätä keskustelemaan mielenterveys- ja päihdeaiheista

Julkaistu 6.2.2017 14.10
Voitko huonosti tai voiko kaverisi huonosti? Oletko huolissasi perheenjäsenestäsi? Oletko päättäjä tai työntekijä, joka haluaa auttaa? Nyt on aika yhdistää ideat ja voimat. Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tampereella kantaa osaltaan kortta kekoon, jotta Suomessa olisi nyt ja tulevaisuudessa helpompi elää.
Valokuva: Ajatuskiviä.

Jokainen voi tehdä asioita oman ja kaverinsa hyvinvoinnin eteen. Myös perheenjäsenet voivat tukea toisiaan. Päättäjä miettii miten palvelut pitäisi järjestää ja työntekijä miten työ pitäisi tehdä, että siitä olisi apua. Psykiatreista on Suomessa pulaa. Kuinka saadaan mielen hoitaminen kiinnostamaan? Mieli meillä on kaikilla, ihminen on kokonaisuus. Moni miettii, mitä sote-uudistus tarkoittaa mielenterveyspalvelujen puolella.

Tampereella psykiatrinen erikoissairaanhoito on keskitetty ja samoin erityiset päihdepalvelut. Olemme ajatelleet, että silloin, kun sairaus on vaikea, tarvitaan juuri siihen sairauteen erikoistuneita työntekijöitä. Terveysasemilla, opiskelijaterveydenhuollossa ja työterveydessä saa apua elämäntilannekriiseihin ja lieviin oireisiin. Myös pitkäaikaispotilaita tasaantuneessa vaiheessa voi seurata perustasolla.

Kolmas sektori, yksityiset palveluntuottajat ja järjestöt ovat tärkeitä täydentäessään tuen ja palvelujen kenttää. Tampereen mielenterveys- ja päihdepalveluissa aloitimme voimakkaan kehittämisen vuonna 2013, ja avun tarve kasvaa koko ajan. Lähetteitä tulee noin 450 - 500 kuukaudessa, loppua lähetemäärän kasvulle ei näy.

Tervetuloa seuraamaan Mielen liikkeitä -blogia, jonka ylläpitäjät työskentelevät Tampereen mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Blogin tarkoituksena on herättää keskustelua mielenterveys- ja päihdeaiheista sekä tuoda psykiatrista hoito- ja kuntoutuskulttuuria näkyväksi. Tervetuloa mukaan!

Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut:
Ylilääkäri
Päivi Kiviniemi
sähköposti

Kirjoittaja Mielen liikettä -blogin kirjoittajat