Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Syksyn tuulet puhaltavat Niemen tuvalle

Julkaistu 29.10.2019 15.43
Syksy ja ihanat ruskan värit ovat houkutelleet myös Niemen tuvan asukkaita pitkille päivälenkeille. Samalla ollaan myös päästy ihailemaan muuttolintujen lähtöä kohti etelää. Jokunen kauriskin ollaan onnistuttu bongaamaan lenkkiemme varrella.
Valokuva: ulkona ihastelemassa ruskaa.

Niemen tuvalla on kesälomien jälkeen harjoiteltu aktiivisesti itsenäistä elämistä ja omista asioistaan huolehtimista. Aamupalan tekeminen sujuu jo todella mallikkaasti, eikä henkilökuntaa tarvita juurikaan, muuta kuin sivusta seuraajaksi. Myös lounaan ja päivällisen tekoa ollaan innokkaasti harjoiteltu. Yhteispelillä kokkailut, pöydän kattaminen ja siivoaminen sujuvat jo varsin mallikkaasti. Jokaiselle riittää hommia ja työt mietitään porukalla asukkaiden omia kykyjä ja vahvuuksia huomioiden.

Valokuva: tässä kokataan keittoa.

Yksi Niemen tuvan ohjaajista opiskelee koira-avusteista toimintaa ja tuvan väki pääsikin tutustumaan ohjaajan "opiskelukaveriin" Muskaan. Asukkaat olivat aivan innoissaan, kun kultainennoutaja Muska tuli ilahduttamaan asukkaita ja varmasti hyvä mieli tuli myös henkilökunnalle. Alussa koiruus oli hieman ihmeissään, mutta malttoi rauhoittua, kun huomasi, miten ihanalta lukuisat rapsutukset tuntuivatkaan. Porukalla suunniteltiinkin jo uutta ajankohtaa, jolloin Muska voisi tulla uudemman kerran vierailulle.

Valokuva: Muska-koira tervehtimässä asukkaita.

Myös tulevaan pimeään aikaan on Niemen tuvan väki valmistautunut huolella. Asukkaiden kanssa ollaan juteltu heijastimien ja polkupyörän valojen tärkeydestä. Ulkovaatteita ollaan tarkasteltu lähes herkeämättä ja varmistettu, että kaikilla on asianmukaiset heijastimet killumassa vaatteissa, tai vastaavasti erittäin tehokkaat heijastinliivit turvaamassa liikkumista huonosti valaistuilla teillä.

Valokuva: tällä henkilöllä on heijastinasiat kunnossa.
Valokuva: näilläkin henkilöillä on heijastinasiat kunnossa.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat