Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Maskeja ja tonttulakkeja toimistossa

Julkaistu 18.12.2020 10.46
Talvinen tervehdys kehitysvammaisten avopalveluiden hallinnon puolelta! Olemme saaneet uusia vahvistuksia joukkoihimme, ja jatkaneet toiminnan mukauttamista koronan vaatimalla tavalla.
Neljä naista seisoo käytävällä tonttulakit päässä ja suojamaskit kasvoilla.
 

Korona on vaikuttanut myös toimistotyön tekemiseen kuluvan vuoden aikana. Covid-19 on ollut maaliskuusta alkaen seuranamme, jolloin toimistoväkikin siirtyi osittain kokonaan etätyöhön. Elokuun puolesta välistä saakka toimistoväki on ollut ns. hybridityöskentelyssä. Käytännössä tämä on tarkoittanut sitä, että olemme muutaman päivän viikosta etänä ja muutaman päivän toimistolla tai muissa työpisteissä. Pyrimme järjestämään tauot ja palaverit turvavälein ja hyvää hygieniaa noudattaen, sekä tekemään etätöitä mahdollisimman paljon. Maskitkin alkavat olla arkipäivää myös toimistossa, koska toimimme Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeiden mukaan. Työ sujuu kuitenkin normaalisti, ja vaikka Covid-19 arjessa onkin mukana, emme sen anna meitä hidastaa. Kehitämme ja mietimme uusia asioita yhdessä henkilökunnan ja esimiesten kanssa muistaen sen, että asiakas on keskiössä koko ajan.

Nainen istuu toimistossa työpöydän ääressä maski päässä.

Haastavien tilanteiden tiimi sai täydennystä Oonasta, ja Jenni aloitti hallinnossa suunnittelijana syyskuussa. Lisäksi Liisa suorittaa harjoitteluaan hallinnossa. Seuraavassa Oonan, Liisan ja Jennin esittelyt:

Nainen seisoo seinää vasten.

Oona: Päädyin syyskuussa muuttamaan tänne Pirkanmaalle. Kaikki oli jokseenkin uutta, ja liityin Teron ja Hennan kaveriksi Haastavien tilanteiden tiimiin. Alku on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka uutta asiaa sekä uusia paikkoja on ollut paljon. Samalla kun on kierrellyt eri yksiköissä, on saanut hyvän katsauksen eri kaupunginosiin! Työnkuva on ollut erilainen ja tarjonnut mukavasti uusia haasteita hoitotyöhön. Innolla odotan, mitä työ tuo vielä tullessaan!

Kasvokuva naisesta.

Liisa: Opiskelen liiketoiminnan perustutkintoa, eli merkonomiksi Tampereen seudun ammattiopistossa. Aloitin syyskuussa työssäoppimisen Sarviksella. Olen aikaisemmalta koulutukseltani lähihoitaja, ja ennen opintojani merkonomiksi olen työskennellyt päiväkodissa. Muutin Porvoosta Tampereen seudulle 2016, ja olen viihtynyt hyvin. Olen lähiaikoina työstänyt päiväaikaisen toiminnan asiakastyytyväisyyskyselyä, ja käynyt tekemässä kyselyä eri toimipisteissä.

Nainen ottaa itsestään valokuvaa peilin kautta kännykällä.

Jenni: Aloitin kehitysvammaisten avopalveluiden suunnittelijana syyskuussa. Tulin tehtävään yksityiseltä sektorilta, joten kaikki on ollut uutta organisaatiosta ja kaupungin käytännöistä alkaen. Olen kuitenkin pikkuhiljaa oppinut uutta asia kerrallaan, ja uskon, että pystyn päivä päivältä antamaan paremmin apuani hallinnon hommiin.

Suunnittelijan tehtävänkuva on melko laaja, ja pitää sisällään monenlaista aina erilaisista tilastointi- ja raportointitehtävistä lähtien, tarvittaessa vaikka kasvomaskien tilaamiseen tai nettisivujen päivittämiseen. Työpäivän jälkeen lataan akkuja yleensä lukien tai koiran ja miehen kanssa lenkkeillen. Kun koronakurimus hellittää, toivon pääseväni taas myös erilaisiin konsertteihin ja teatteriin sekä tapaavani enemmän kavereita.

Vuodenvaihteessa hallinnon väkeä työllistää perustöiden lisäksi myös muutto Sarviksella toisiin tiloihin. Siirrymme rakennuksen toiseen osaan ja eri kerrokseen pois remontin alta, tällä tietoa tammikuun aikana. Samalla myös vammaispalveluiden toimisto muuttaa Sarviksen B-rappuun.

Toivotamme kaikille blogin lukijoille rauhallista ja tartuntavapaata joulukuuta, sekä tietenkin nautinnollista ja rentouttavaa joulua!

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat