Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kesäkivaa Kaarilassa

Julkaistu 24.6.2021 14.59
Lämpö on hellinyt ja välillä koetellut kuumuudella lomaa odottavia. Kaarilassa kesään valmistauduttiin ostamalla katos, jonka alla on mukava syödä, juoda kahvit tai muuten vaan istuskella. Katos tulikin tarpeeseen, piha on melko paahteinen, kun aurinko porottaa siihen täydeltä terältä. Lisäksi ostettiin sähkösavustin jossa on jo kypsynyt monta maukasta kalaa.
Kaarian asukkaita uuden katoksen alla ulkona auringonpaisteessa.
 

Muita kesävalmisteluja oli kevään syntymäpäiväsankarin saamat istutuslaatikot, joihin istutettiin jos jonkinlaista yrttiä ja vihannesta. Kasvua on seurattu päivittäin iltaisilla kastelukierroksilla. Pian nautitaan oman maan satoa. Raparperia saatiin kylätuliaisena ja pian se olikin jo pilkottu ja pussitettu. Raparperikiisseli valmistui iltapalaksi ja loput menivät pakkaseen odottamaan tulevia kiisseleitä ja piirakoita.

Kaarilan asukas kastelemassa istutuslaatikoissa kasvavia yrttejä ja vihanneksia kastelukannulla.
Lähikuva istutuslaatikoissa kasvavista vihanneksista ja yrteistä.
Kaksi henkilöä perkaa raparperejä keittiön pöydän ääressä.

Jatsia pelataan edelleen tuttuun tapaan ahkerasti. Välillä sen voi vaihtaa pihajatsiin niin saa samalla nauttia ulkoilmasta.

Kaarilan asukkaita ulkona nauttimasta kesäpäivästä.

Kaarilassa on ollut ilo saada opiskelijoita, jotka samalla alaan tutustuessaan opettelevat suomen kieltä. Opiskelijat järjestivät asukkaille sokerimaalaustuokion ja kauniita maalauksia saatiin samalla kun opittiin uusi maalaustekniikka. Yhdessä tekeminen on aina mukavaa. Elokuussa toiminta jatkuu, monta mukavaa hetkeä on varmasti tiedossa ja uusia sanoja ja muistoja saadaan varastoon.

Kaarilalaiset maalaamassa uusia maalaustekniikoita hyödyntäen.

Bussireittien vaihtuminen aiheutti monelle pientä huolta, mutta reitteihin tutustuttiin porukalla ja uudet linjat vaihtoineen tuntuvat jo mukavan tutuilta. Ratikka ajelu on yksi tämän kesän kokeilunarvoinen tapahtuma. Ratikkakyyti on testaajien mielestä oikein mukavaa.

Kaarilan asukas ratikan kyydissä istumassa.

Kaarilan väki toivottaa kaikille iloista juhannusta ja virkistävää kesälomaa!

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat