Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ihmeellinen ihmisyys

Julkaistu 17.1.2022 12.45
Tämä teksti on tehty muistuttamaan itseäni ja muita elämästä ja ihmisyydestä, vaikka se ei aina ole niin yksinkertaista. Jokainen tekstini sana on harkittu. Toivon, että luet tämän avoimin mielin pysähtyen hetkeksi pohdiskelemaan tekstini herättämiä ajatuksia, joihin voi palata myös myöhemmin.

Hyvää lukuhetkeä!

Toivottaa kirjoittaja Leevi Paalanen
Tuetun asumisen asiakas, ja blogitekstin kirjoittaja, Leevi Paalanen.
 

Puun kuori kestää, tietynlainen paksunahkaisuus helpottaa elämää. Oksan paras kohta on keskiosa, silloin olet tasapainossa. Liian hento tai liian paksu on ääripäitä. Keskellä on sopivan taipuisa, ei liian varovainen tai ei liian uhkarohkea. Se kuvaa kohtuuden tärkeyttä.

Ympärillä oksia on paljon. Puulajeja on monipuolisesti, myös ihmistyyppejä on monipuolisesti. Näissä on erilaisia ominaisuuksia. Ympäristö luo olosuhteet, ihmiset luovat tunnelman. Mitä enemmän ihmisiä, sitä enemmän tunnelmaa. Vaikka jotkin puun osat katkeavat, se ei ole maailmanloppu. Vaan puun juuret ja runko jatkavat omaa elämäänsä. Elämä jatkuu myös yhteiskunnassa. Sienirihmasto tukee puuta, lähipiiri tukee ihmistä.

Tämä runo kuvastaa luontoa, mutta on hyvin vertauskuvallinen ihmisyyteen, siitä miten elämän kokee. Maailmassa on kaikkialla erilaisia mielipiteitä erilaisilta ihmisiltä, mutta omasta mielipiteestä on pidettävä kiinni. Pitää myös yrittää ymmärtää toisen mielipidettä ja kysyä ennen, kun sanoo vahvoja mielipiteitä. Joskus, jossain vaiheessa kannattaa tehdä kompromisseja tai antaa periksi, jos mielipiteet eroavat liikaa. Mielipiteistä ei voi kiistellä sen enempää. Riippuu aina ihmisestä, kuinka ehdoton hän mielipiteissään on. Ihmisen on annettava elää omaa elämäänsä ja mielipiteet voivat vaihtua.

Vähän jämäkkyyttä myös, on oltava varma omasta mielipiteestä, sillä sinä teet omat päätökset. Kaikkeen ei tarvitse uskoa, mitä muut sanovat. Vähän vakavuutta, kun kohtaamme vahva luonteisia ihmisiä. Vähän varovaisuutta, kun kohtaamme herkkiä ihmisiä. Kritiikkiin kannattaa suhtautua itsensä kehittämisenä, jos on hyvät perustelut. Oppiminen on jatkuvaa läpi elämän! Jokainen on hauska, se tulee sisältäsi. Vaikka, sitä ei vastaanotettaisi haluamallasi tavalla.

Kun yhdistämme kaikki osa-alueet, näemme moniulotteisen kokonaisuuden syvään ihmisyyteen.

Elämän merkitys on siinä, että tekee itselleen merkittäviä asioita, on rehellinen itselleen ja rehellinen toista kohtaan. Kohteliaisuutta unohtamatta, olemalla kuitenkin oma itsesi. Tasapainoa sen suhteen, että milloin ja missä kohtaa laitat itsesi tai muut etusijalle. Huomioida persoonan yksilöllinen tapa ilmaista ja tehdä erityyppiset asiat. Miten minä ja toinen näkee maailman. Joka tapauksessa jokainen ihmispersoona on tärkeä, tykkäätkö hänestä vai et. Ajatellaan hyviä puolia elämässä. Uskon itseeni ja näen hienoja ihmisiä ympärillä paljon. On vaan otettava riskejä ja nähtävä tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin luottamalla heihin taustoista riippumatta.

Haastetaan itseämme! Muutetaan mustavalkoisia asenteitamme! Menneisyys on pelkkä muisto. Tulevaisuudesta ei kukaan tiedä. Nykyhetki on mahdollisuus toimia ja vaikuttaa! Turha pelko on turhaa huolestumista. Omaksumalla tämän asenteen itselleen rehellisesti ymmärrät ihmisyyttä. Jos haluat omaksua nämä ajatukseni, tärkeintä on, että yrität pysyä sitkeänä ja uskallat mennä mukavuusalueen ulkopuolelle. Sitä tarvitaan, sillä takaiskuja tulee, mutta uusi mahdollisuus on aina huomenna. Keskity toiseen mahdollisuuteen. Tämä kaikki vie voimia, mutta se on sen arvoista!

KIRJOITTAJA: LEEVI PAALANEN

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat