Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tammelan lähitori – alueensa olohuone

Julkaistu 28.4.2017 10.10
Viime syksynä avatulla Tammelan lähitorilla on alusta lähtien ollut runsaasti erilaisia ryhmiä liikunnasta kulttuuriin. Kävin tutustumassa Tammelan lähitorin monimuotoiseen taideryhmään, jossa paikalla oli lisäksi seitsemän osallistujaa.
Valokuva: Taideryhmäläisiä
Osa Tammelan lähitorin taideryhmäläisistä kokoontui kuvaan yhdessä tehdyn teoksen ympärille.

Taideryhmää ohjaa lähitorin sairaanhoitaja, taideterapeutti Jaana Kukko. Monimuotoisessa taideryhmässä on muun muassa maalattu öljyväreillä, muotoiltu savea ja tehty muotopiirustuksia. Omalla käyntikerrallani vuorossa oli huovutus. Teemana oli lähestyvä pääsiäinen ja kaikilla ryhmäläisillä tuntuikin olevan selkeä idea siitä, mitä alkavat huovuttamaan.

Olin kuvittelut olevani vain tarkkailijan roolissa, mutta niin vain löysin itsenikin huovuttamasta pääsiäistipua muiden rinnalla. Jaana neuvoi muutaman eri tavan huovuttaa ja oli muutenkin apuna ja hyvänä taustatukena meille ryhmäläisille. Onneksi myös vieressäni istuva rouva oli ensikertalainen ja saimme yhdessä ihmetellä huovutuksen saloja.

Jaana kertoi, että ikähaitari taideryhmässä vaihtelee 30 ja 92 vuoden välillä. Suuretkaan ikäerot eivät kuulemma näy millään lailla ryhmän dynamiikassa vaan ryhmäläiset ovat hitsautuneet hyvin yhteen.

Huovuttamisen lomassa vaihdettiin myös kuulumisia ja keskusteltiin. Tuon iltapäivän polttavana keskusteluaiheena oli ratikan rakentaminen ja sen vaikutus liikkumiseen. Aiheesta käytiin välillä kiivastakin väittelyä, mutta kuitenkin hyvässä hengessä.

Parin tunnin huovuttamisen jälkeen kaikilla muilla ryhmäläisillä oli hienoja tipuja, koreja ja pääsiäismunia. Omaa tekelettäni ei voi hyvällä tahdollakaan pääsiäistipuksi sanoa. Vieressäni istuva rouva koittikin lohduttaa minua sanomalla sen olevan kaunis, valkoinen tupsu.

***

Tampereella ja Orivedellä sijaitsevat lähitorit ovat alueen kohtaamispaikkoja, jotka yhdistävät asiakkaat, tekijät ja palvelut. Nimensä mukaisesti lähitorit tuovat erilaisia palveluita kuntalaisten kotikulmille. Toiminta on maksutonta, kaikille avointa ja siinä on vahva ennaltaehkäisevä ote.

Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut lähitorien toimintaa koordinoiva

Aluekoordinaattori
Johanna Sola
puhelin 040 778 9599
sähköposti [email protected]

Kirjoittaja Vanhemmiten-blogin kirjoittajat