Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Etätöitä ja uusi tiimi

Julkaistu 30.4.2020 11.38
Tällä viikolla blogissa kuullaan, miten hallintotiimin työnteko sujuu poikkeustilanteessa sekä esitellään alkuvuodesta aloittanut haastavien tilanteiden tiimi.
Marjaanan kotitoimisto.
 

Hallintotiimi

Marjaana

Kehitysvammaisten avopalveluissakin vallitseva poikkeustila näyttäytyy myös hallinnon henkilökunnan osalta työhön. Päivät ovat hyvin erilaisia kuin mitä vielä maaliskuun alussa ajattelin huhtikuun työpäivien olevan. Mutta kuten kuvasta näkyy, niin työpöytä on, ihan saman näköinen kuin Sarviksellakin ollessa, lippusia muistuttamassa asioiden teosta, puhelin lähellä ja koneella monta asiaa yhtä aikaa auki. Se mikä tässä on ehkä ollut kaikista parasta ja opettavaisinta on ollut saada tutustua uusiin tapoihin pitää palavereita. Ja siirtymiset, joihin ennen työpäivästä meni iso osa, ovat nyt kokonaan jääneet, joten työaikakin on paremmin itsensä hallittavissa. Päivät ovat nyt viime viikkoina täyttyneet erilaisista koronaan liittyvistä asioista ja siihen liittyvistä järjestelyistä. Henkilökunta on ollut upeasti mukana poikkeustilojen muutoksessa ja voinkin olla todella ylpeä ihan jokaisesta KEVAPin työntekijästä, miten tässä poikkeustilassa on joustettu ja tehty mitä erilaisimpia asioita. Olemme myös nähneet tämän tilanteen mahdollisuutena, joten kaikkea uuttakin tässä samalla kehitetään ja luodaan ja näistä varmasti tulemme kuulemaan blogien ja muiden kanavien kautta vielä tämän vuoden aikana.

Timo

Mikäs se täällä kotitoimistolla töitä tehdessä. Päivän aikana tulee vähemmän keskeytyksiä mitä toimistolla, ja työmatkojen puuttuessa aikaakin säästyy ihan mukavasti. Raivasin kirjahyllyyn tilaa työpisteelle, jotta voin tehdä seisten töitä. Ergonomia ei ole ihan kohdillaan, kaksisormijärjestelmää käyttävän kun täytyy nähdä näppäimistö kirjoittaessaan, niin sitä näppäimistöä ei saa oikealle korkeudelle. Mutta aika hyvällä tasolla se kuitenkin on, ja mieluummin näin kuin istuen koko päivä. Työkavereitahan täällä ei tietysti näe, mikä on toki huono puoli, joskaan kaltaiselleni ei-niin-sosiaaliselle henkilölle ei kuitenkaan niin merkittävä haitta. Siltikin täytyy myöntää, että sitten joskus tämän tilanteen päättyessä on kyllä kiva palata työpaikalle.

Timon kotitoimisto.

Kristiina

Täällä Sarviksella on ainakin toistaiseksi rauhallista. Kesänajan työsopimuksia tehdään "kovaa" vauhtia ja kesää sekä kärpäsiä odotellaan innolla. Työniloa kaikille!

Kristiinan toimisto Sarviksella.

Haastavien tilanteiden tiimi

Olemme Tero Valovuori ja Henna-Maija Turunen haastavien tilanteiden tiimistä. Me tarjoamme apua ja tukea kehitysvammaisten asumisyksiköihin haastavissa asiakastilanteissa sekä oman tuotannon että ostopalveluyksiköiden osalta. Jalkaudumme asumisyksiköihin tarpeen mukaan ja meitä voi pyytää apuun haastavissa tilanteissa. Meitä voi käyttää myös ennakoivasti tarpeen vaatiessa esim. PSHP:ltä kotiutumisen yhteydessä. Pyrimme yhdessä asumisyksiköiden työntekijöiden kanssa havainnoimaan arjen haastavia tilanteita sekä kehittämään keinoja arjen sujumiseen yhteistyössä.

Tällä hetkellä koronatilanteen vuoksi olemme vain kahdessa yksikössä, ja ainoastaan ns. pakollisesta syystä jalkaudumme muualle yksiköihin. Tiimi siis odottaa terveempiä aikoja, jotta voimme tehdä työtämme sataprosenttisesti.

Tero.
Henna-Maija.

Oikein hauskaa vappua kaikille lukijoille!

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat