Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Miltä työ maistuu henkilökohtaisen avun yksikön uudehkolle työntekijälle?

Julkaistu 17.9.2021 14.31
Maaliskuun puolen välin tienoilla aloitin TE-toimiston palkkatuella puolen vuoden työjakson Pirkanmaan henkilökohtaisen avun yksikön palkkatiimissä toimistotyöntekijänä. Työhöni kuuluu muun muassa avustajien palkkojen kirjaamista järjestelmään ja puheluihin vastaaminen.
Työntekijä tietokoneen äärellä vihko ja teemuki vieressään.
 

Entisessä työelämässä puhelin on kuulunut työhöni muun työn ohella esimerkiksi vastaanottovirkailijana ja asiakaspalvelijana, joten puheluihin vastaaminen oli tuttua tähän työhön tullessani. Puheluissa tulevat asiat eivät kuitenkaan olleet tuttuja, koska soittajalla on yleensä jokin järjestelmän käyttöön tai palkkaan liittyvä haaste, joka aiheuttaa selvitystyötä.

Puheluissa vastaan tulevien asioiden lisäksi on ollut paljon muutakin uuden oppimista ja on edelleen, mikä onkin tämän työn suola. Uusi järjestelmä, henkilökohtaisen avun työnantajamalliin tutustuminen, työsopimusten laatiminen ja kesällä loma-aikojen kirjaaminen järjestelmään ovat olleet minulle uusia aluevaltauksia.

Mukavien ja osaavien työkavereiden ja esimiehen ansiosta olen saanut tukea ja oppia osaamiseen sekä minulle tuntemattoman palkanlaskennan syövereihin. Työ onkin ollut enemmän kuin mielenkiintoista.

Tätä työtä voisin tehdä vaikka eläkeikään asti, sillä työ on mielestäni tärkeää ja vastuullista ja työyhteisö erityisen innovatiivinen!

Työ palkkatoimistossa jatkuu syyskuun puolesta välistä ainakin puoli vuotta eteenpäin, joten oppiminen ja osaaminen jatkuu innolla edelleen, tosin tällä hetkellä etätöissä, mutta onneksi on Teams!

Raikasta ja reipasta syksyä kaikille!

Tämän tekstin on kirjoittanut Sari Pelamo.

Kirjoittaja Mainiot maakunnalliset -blogin kirjoittajat