Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Herwoodin huollossa avautui uusia puolia Hervannasta

Julkaistu 15.11.2021 9.44

Tampereella järjestetään osana Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus eli PirSOTE-hanketta hyvinvoinnin edistämiseen kannustavia ja valmentavia ryhmiä. Syksyn ajan kokoontunut Herwoodin huolto on yksi näistä ryhmistä.

− Tämä ryhmä on erinomaisen hyvä idea. Kertaakaan en ole siellä turhautunut ja voisin saman tien olla kymmenen lisäkertaakin, naurahtaa ryhmään osallistunut Irmeli Ihama.

Ihama näki taloyhtiönsä WhatsApp-ryhmässä ryhmän ilmoituksen ja tarttui siihen heti. Hänelle on erityisesti jäänyt mieleen vierailu Keinupuiston lähitorille.

− Siellä on vaikka minkälaista toimintaa, ei pelkästään vanhuksille vaan myös tällaisille "vähän vanhoillekin", kertoo Ihama.

Syksyn lehtien spraymaalausta.
Keinupuiston lähitorilla kokeiltiin ohjaaja Katharina Haun johdolla spraymaalausta.

Tuija Liukkonen sai naapurin rouvalta ryhmän esitteen. Hän ei ole aiemmin osallistunut vastaavanlaiseen toimintaan, mutta Herwoodin huollossa hän ihastui ryhmän monipuolisiin aiheisiin liikunnasta ravintoon ja päätti lähteä mukaan. Päätöstä ei ole tarvinnut katua, sillä ryhmässä hän on löytänyt tutuistakin aiheista ja paikoista uusia puolia.

− Harrastan paljon liikuntaa, käyn vesijuoksussa ja kuntosalilla, mutta vierailulla vapaa-aikakeskuksessa kuulin ihan uusista liikuntamahdollisuuksista Hervannassa. Samoin kirjastossa kerrottiin, mitä kaikkea muuta siellä voikaan tehdä kirjojen lainaamisen lisäksi, sanoo Liukkonen.

Ryhmässä on käsitelty myös Liukkoselle aiemmin vieraampia aiheita. Esimerkiksi Kelan asiantuntijan vierailu avasi silmät sille, miten paljon etuuksia ja tukia on olemassa. Viimeisen kokoontumiskerran teeman ryhmäläiset ovat saaneet päättää itse. Silloin on hengenravinnon vuoro ja ryhmä suuntaa Sara Hildenin taidemuseoon.

Liukkosen mielestä ryhmässä on ollut mukava olla. Ryhmän keskustelut, jotka kaikki jäävät ryhmän sisälle, ovat olleet ajatuksia herättäviä. Liukkonen antaa kehuja myös ryhmää vetävälle Tiina Piispaselle.

− Tiina mahtava ryhmänvetäjä ja siinä todellakin omalla paikallaan.

Kasetin maalausta.
Keinupuiston taidetyöpajalla tehtyyn yhteisötaideteokseen käytettiin muun muassa vanhoja kasetteja.

Leena Tontti on melko tuore hervantalainen. Ryhmään hän lähti, koska halusi tietää, mitä Hervannassa voi tehdä.

− Hervannassahan voi tehdä vaikka mitä ja ryhmästä olen saanut monipuolisesti tietoa näistä mahdollisuuksista. Olen myös tutustunut ryhmässä uusiin ihmisiin.

Tietoa terveyttä ja hyvinvointia edistävistä ryhmistä löytyy Ulkoinen linkkiTampereen tapahtumakalenterista osoitteesta tapahtumat.tampere.fi Terveys- ja hyvinvointi -aihealueen alta. Ryhmät tunnistaa Arjen ja omahoidon tueksi -tunnuksesta.

Arjen ja omahoidon tueksi.

Teksti Marika Haapala

Kuvat Tiina Piispanen