Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Opetusministeri Saramo tutustui ammatilliseen koulutukseen Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä

Julkaistu 3.6.2021 11.49

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hepolamminkadun toimipiste vastaanotti tiistaina 1.6.2021 arvovaltaisia vieraita, kun opetusministeri Jussi Saramo seurueineen tutustui ammatilliseen koulutukseen ja Tredun Hervannan kampuksen toimintaan.

Opetusministeri Jussi Saramo vierailulla Tredussa
 

Kuvateksti: Tredun Hepolamminkadun toimipisteen opiskelijakunnan hallituksen varapuheenjohtaja Nina Mitlöhner (vas.) ja hallituksen jäsen Elizabeth Siiskonen (oik.) kierrättivät opetusministeri Jussi Saramoa (kesk.) kampusalueella.

Tredulla oli kunnia toimia opetusministeri Jussi Saramon Tampereen vierailun yhtenä tutustumiskohteena. Ministeri seurueineen poikkesi Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä Hervannassa tiistaina 1.6.2021. Vierailua isännöivät Tredun ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen, Hervannan kampuksen koulutusjohtaja Ari Mäkitalo, Hepolamminkadun toimipistepäällikkö Janne Pietiläinen, Tampereen sivistyspalveluiden johtaja Lauri Savisaari sekä opiskelijaedustajat Nina Mitlöhner ja Elizabeth Siiskonen.

Vierailu alkoi Outi Kallioisen tervetulosanoilla ja suunnittelupäällikkö Päivi Rajalan puheenvuorolla oppivelvollisuuden laajentamisesta toiselle asteelle ja siitä, miten se käytännössä Tredussa näkyy. Tämän jälkeen Ari Mäkitalo esitteli ministerille Tredussa valmistettuja tuotteita, kuten kone- ja tuotantotekniikan ja prosessiteollisuuden alan opiskelijoiden 3D-tulostamia suojavisiirejä sosiaali- ja terveysalan käyttöön, leipuri-kondiittoriopiskelijoiden leipomaa tuoretta leipää sekä prosessiteollisuuden opiskelijoiden kehittämän käsidesin, joka voitti huhtikuussa kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon.

Opetusministeri Jussi Saramo vierailulla Tredussa

Kuvateksti: Suunnittelupäällikkö Päivi Rajala (vas.) seurasi, kun opetusministeri Jussi Saramo (kesk.) vastaanotti koulutusjohtaja Ari Mäkitalolta (oik.) tervetuliaislahjaksi Tredun opiskelijoiden kehittämiä ja valmistamia tuotteita.

Tutustumiskierros sähköalan ja prosessiteollisuuden oppimisympäristöihin

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Minna Minkkinen (vas.), opetusministeri Jussi Saramo (kesk.) ja ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen (oik.) tutustuivat sähkötalon tiloihin.

Kuvateksti: Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Minna Minkkinen (vas.), opetusministeri Jussi Saramo (kesk.) ja ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen (oik.) tutustuivat sähkötalon tiloihin.

Tervetulo-osion jälkeen vierailu jatkui Hepolamminkadun kampuskierroksella. Ensimmäisenä tutustuttiin sähköalaan, jonka koulutuspäällikkö Vesa Helminen esitteli uudenkarhean sähkötalon oppimisympäristöä ja välineitä. Sitten siirryttiin prosessiteollisuuden tiloihin, joissa koulutuspäällikkö Ari Holsti ja tuntiopettaja Mika Mecklin esittelivät alan oppimisympäristöä, erilaisia kiertotalousprojekteja ja tuotteita, joita prosessiteollisuuden opiskelijat valmistavat Tredussa.

Outi Kallioinen (vas.), Minna Minkkinen ja Jussi Saramo oppivat kierroksella lisää prosessiteollisuuden opiskelusta ja alan tulevaisuudenkuvista. Prosessiteollisuuden tuntiopettaja DI Mika Mecklin (oik.) on työskennellyt suomalaisissa huippuyrityksissä ja sisällyttää etenkin kiertotalouden tietotaitoaan mukaan opetukseensa.

Kuvateksti: Outi Kallioinen (vas.), Minna Minkkinen ja Jussi Saramo oppivat kierroksella lisää prosessiteollisuuden opiskelusta ja alan tulevaisuudenkuvista. Prosessiteollisuuden tuntiopettaja DI Mika Mecklin (oik.) on työskennellyt suomalaisissa huippuyrityksissä ja sisällyttää etenkin kiertotalouden tietotaitoaan mukaan opetukseensa.

Vierailun aikana opetusministeri Saramoa kiinnosti Tredussa tehtävä osaamisen ennakointityö, opintojen henkilökohtaistaminen ja se, miten oppilaitoksessa tuetaan etenkin nuoria opiskelijoita näiden opiskelujen aikana. Ministeri kyseli kierroksen aikana myös siitä, miten koronaviruspandemiasta johtuvat etäopiskelujaksot olivat Tredussa sujuneet.

Prosessiteollisuuden koulutuspäällikkö Ari Holsti (vas.) ja Hervannan kampuksen koulutusjohtaja Ari Mäkitalo (oik.) kertoivat, että Pirkanmaalla toimii useita prosessiteollisuuden yrityksiä, ja alan työllisyystilanne on hyvä.

Kuvateksti: Prosessiteollisuuden koulutuspäällikkö Ari Holsti (vas.) ja Hervannan kampuksen koulutusjohtaja Ari Mäkitalo (oik.) kertoivat, että Pirkanmaalla toimii useita prosessiteollisuuden yrityksiä, ja alan työllisyystilanne on hyvä.

Hepolamminkadun opiskelijakunnan hallitukselle kiitosta

Opetusministerin vierailulla olivat mukana myös Tredun Hepolamminkadun toimipisteen opiskelijakunnan hallituksen varapuheenjohtaja Nina Mitlöhner ja hallituksen jäsen Elizabeth Siiskonen. 24-vuotias Mitlöhner ja 17-vuotias Siiskonen opiskelevat ensimmäisen vuoden koruartesaanin opintojaan Hepolamminkadulla. Mitlöhner suorittaa samalla kaksoistutkintoa, ja Siiskonen löysi tiensä korualan opintoihin ammatilliseen koulutukseen valmentavan VALMA-tutustumisen kautta.

"Oli ihan jännä päästä juttelemaan opetusministerin kanssa ja nähdä, mitä kaikkea ministeritason vierailuun liittyy. Ministeri kysyi, olemmeko viihtyneet opinnoissamme, ja vastasimme, että ensimmäinen opiskeluvuosi ei ole koronan takia ollut siitä helpoimmasta päästä, mutta muuten kyllä", Mitlöhner ja Siiskonen kertovat.

Tulevat koruartesaanit ovat innolla mukana Hepolamminkadun opiskelijakunnan hallitustoiminnassa, jonka Tampereen nuorisovaltuusto palkitsi tiistaina yhtenä Tampereen parhaista. Ensimmäistä kertaa jaettavilla palkinnoilla Tampereen nuorisovaltuusto halusi muistaa oppilaitosten oppilas- tai opiskelijakunnan hallituksia aktiivisesta toiminnasta nuorten asioiden sekä heidän vaikuttamismahdollisuuksiensa edistämiseksi.

Opetusministeri Saramon vierailu Tredussa päättyi yhteiskuvaan

Kuvateksti: Opetusministeri Saramon vierailu Tredussa päättyi yhteiskuvaan. Henkilöt vasemmalta oikealle lueteltuna ovat Tredun Hepolamminkadun toimipistepäällikkö Janne Pietiläinen, Tredun Hervannan kampuksen koulutusjohtaja Ari Mäkitalo, Tredun suunnittelupäällikkö Päivi Rajala, vasemmistoliiton vpj Minna Minkkinen, Tampereen sivistyspalveluiden johtaja Lauri Savisaari, ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen, opetusministeri Jussi Saramo, Tredun Hepolamminkadun toimipisteen opiskelijakunnan hallituksen varapuheenjohtaja Nina Mitlöhner ja hallituksen jäsen Elizabeth Siiskonen ja Tredun markkinointisuunnittelija Thea Sormunen-Kenttälä.

Teksti Elsa Vähänen

Kuvat Elsa Vähänen