Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Harkinnanvaraista ateriakorvausta myönnetään 29.5. saakka

Julkaistu 7.5.2020 11.21

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu myöntää harkinnanvaraista ateriakorvausta perustutkintoa opiskeleville ja Valma-opiskelijoilleen 3,50 €/pv. Korvausta voi anoa poikkeustilanteeseen liittyvältä etäopiskelun ajalta erityisestä syystä. Etäopiskelu jatkuu Tredussa 6.5. tiedon mukaan 29.5.2020 saakka, jolloin on oppilaitoksen yhteinen kevätjuhla.

Ateriakorvaus erityisestä syystä ei koske ammattitutkintoa (at) tai erikoisammattitutkintoja (eat) opiskelevia. Kyseinen ateriakorvaus on Tampereen kaupungin oma kädenojennus toisen asteen opiskelijoiden tueksi. Lainsäädäntö ei velvoita ateriakorvaukseen etäopintojen aikana.

Korvausta on voinut hakea 6.5. saakka vain etäopiskelun alkuosasta 17.3.–13.5.2020, yhteensä 39 päivältä. 6.5. jälkeen voi hakea ateriakorvausta myös etäopiskelujen loppuosaa 14.5.–29.5.2020, 11 päivää varten.

Toimintaohje opiskelijalle

Tee uusi hakemus, jos olet jo hakenut korvausta etäopintojen alkuosasta 17.3.–13.5.2020, ja haluat hakea myös loppuosasta 14.5.–29.5.2020.

Mikäli et ole hakenut vielä ateriakorvausta ollenkaan, voit hakea korvauksen yhdellä hakemuksella koko etäopiskeluajalta. Maksimissaan ateriakorvausta voi hakea etäopiskelupäiviltä 17.3.–29.5.2020, yhteensä 50 päivältä.

Haku- ja täyttöohjeet:

Poikkeustilanteen vuoksi Tredun etäopiskeleva perustutkinto/Valma-opiskelija voi hakea ateriakorvausta opiskelijan näkymässä Wilmassa: Hakemukset ja päätökset –sivu > Uusi hakemus > 2020: Ateriakorvaus. Tuki maksetaan Wilmassa ilmoitetulle tilille.

  1. Täytä päivien lukumäärä numeroina kohtaan "Etäopetuspäivien lukumäärä". HUOM! Ateriakorvausta ei makseta arkipyhiltä esim. pitkäperjantai eikä työssäoppimisjakson ajalta.
  2. Täytä hakemasi Ajanjakson alkupäivä ja Ajanjakson päättymispäivä. Voit hakea ateriakorvausta ainoastaan, mikäli et ole samaan aikaan koulutussopimuksella tai oppisopimuksella työssäoppimassa.
  3. Tarvittaessa luettele yksittäiset etäopetuspäivät kohtaan "Yksittäiset etäopetuspäivät/ajanjaksot" Esim. osa-aikainen opiskelija täyttää yksittäiset päivät tähän kenttään.
  4. Kirjoita "Perustelut"-kohtaan, miksi haet ateriakorvausta etäpäiviltä. Tämän pohjalta tuki myönnetään.
  5. Älä aiheuta lisätyötä ja takaisinperintää hakemalla esim. korvausta kahteen kertaan samalta ajalta. Väärinkäytöstä ilmoita välittömästi opintosihteerille.
  6. Tarkista, että olet täyttänyt hakemuksen kaikki kohdat huolellisesti. Odota rauhassa päätöstä. Koulutuspäälliköt käsittelevät hakemukset, ja he myöntävät erityisistä syistä ateriakorvaukset. Maksatus on noin kerran viikossa.

Briefly in English: You can now apply for meal allowance for the last period of distance learning.

Lisätietoja: