Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hyvinvointipalvelujen vuosi 2019 toi paljon onnistumisia

Julkaistu 21.2.2020 15.12

Tampereen kaupungin hyvinvointipalveluissa tehtiin vuonna 2019 monia uusia juttuja sosiaali- ja terveyspalveluissa, varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa sekä kulttuurin ja liikunnan saralla.

Vuoden 2019 aikana muun muassa valmistui uusia päiväkoteja Haukiluomaan, Kämmenniemeen ja Irjalaan, joka sai myös uuden koulun. Vuoreksessa iloittiin koulun laajennuksesta. Tampere kunnostautui vieraiden kielten opetuksen edelläkävijänä: joka kolmas opiskelija valitsi vieraaksi kielekseen jonkin muun kuin englannin. Tampereella järjestettiin e-urheilun ensimmäiset koulujenväliset kisat.

Kotihoidon tueksi perustettiin arviointi- ja kuntoutusosasto ja huumeongelmista kärsivien nuorten avuksi avattiin päihdepoliklinikka Nuppo. Lastensuojelun kehittämiseen panostamalla onnistuttiin helpottamaan sosiaalityöntekijäpulaa. Luotettavan hoitosuosituksen antava Omaolo-verkkopalvelu otettiin käyttöön.

240-vuotiasta Tamperetta juhlittiin eri tavoin. Kirjaston kävijämäärä kasvoi ja kulttuuria tuotiin koteihin. Tampereen stadion Ratinassa toimi näyttämönä niin Rammsteinin konserteille kuin Huuhkajien kolmelle ottelulle historiallisella matkalla kohti jalkapallon EM-kisojen lopputurnausta.

Katso koostevideo hyvinvointipalvelujen vuodesta 2019: