Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Urheilua, kansainvälisyyttä, yrittäjyyttä, kilpailutoimintaa, työelämää - Ammatillinen koulutus taipuu opiskelijan tarpeisiin Tredussa

Julkaistu 17.2.2020 13.56

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku alkaa tiistaina 18.2.2020 klo 8.00. Tampereen seudun ammattiopistossa opiskelu tarjoaa nuorelle peruskoulun päättävälle opiskelijalle monia tapoja rakentaa oma tutkinto.

Valtakunnallisessa yhteishaussa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet, joilla ei ole aiempaa tutkintoa. Yhteishaku tehdään osoitteessa Ulkoinen linkkiwww.opintopolku.fi . Yhteishaku päättyy tiistaina 10.3.2020 klo 15, ja opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan 11.6.2020. Opiskelija saa tiedon Opintopolussa antamaansa sähköpostiin.

Tredu tarjoaa orientoivia opintoja, jotka alkavat maanantaina 22.6.2020 klo 10.00. Opiskelijat saavat valintakirjeessä ohjeet, jossa kerrotaan tarkemmin toimipiste- ja koulutusalakohtaisesti orientaatioviikon ohjelmasta ja yhteystiedot, joihin osallistumisesteet voi ilmoittaa.

Opiskelijan tulee ottaa paikka vastaan mahdollisimman pian tuloksen saatuaan, mutta viimeistään 25.6.2020.

Miten yhteishaussa haetaan?

Yhteishaussa hakevat peruskoulun tai lukion päättäneet, joilla ei ole aikaisempaa tutkintoa. Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet eivät voi hakea yhteishaussa, vaan Tredun jatkuvan haun kautta Ohjaus- ja hakupäivissä sekä Ulkoinen linkkiverkossa .

Yhteishaussa merkitään hakemukseen 1–5 hakutoivetta. Hakutoivejärjestys on sitova, eli jos tulee hyväksytyksi ylemmälle hakutoiveelle, ei voi tulla hyväksytyksi alempiin hakutoiveisiin. Ylemmän hakutoiveen opiskelupaikan vastaanottamatta jättäminen ei muuta tilannetta.

Mitä voit hakea opiskelemaan?

Yhteishaussa voit hakea Treduun

  • 25 ammatilliseen perustutkintoon 14:ssä toimipisteessä ympäri Pirkanmaata
  • Kaksoistutkintoon, jolloin opiskelija suorittaa samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon sekä ylioppilastutkinnon
  • Urheilijaopiskelijaksi, jolloin huippu-urheilun ja ammatillisen koulutuksen voi joustavasti yhdistää.
  • Kone- ja tuotantotekniikan Ammattikorkeakoulupolkuun, jossa suoritetaan koneautomaatioasentajan tutkinto ja noin 60 op ammattikorkeakouluopintoja.

Tredussa järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskokeet kasvatus- ja ohjausalan, sosiaali- ja terveysalan, turvallisuusalan ja lentokoneasennuksen perustutkintoihin. Pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään huhti-toukokuussa. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi eikä ole perusasteen päättötodistusta, kutsutaan kielikokeeseen, jotka pidetään 18.–19.3.2020.

Uutena koulutusalana on tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, jossa yhdistyy tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto ja tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto. Uudistetusta tutkinnosta valmistuu IT-tukihenkilöitä.

Tiedäthän, että Tredussa voi opiskella myös

  • Valma-koulutuksessa, mikäli tulevaisuuden suunnitelmat tarvitsevat vielä kirkastusta.
  • Kansainvälisesti, sillä työssäoppiminen, vaihtojaksot ja opintovierailut ulkomailla ovat Tredun arkea.
  • Yrittäjyyttä Nuori Yrittäjyys –ohjelman, osuuskuntatoiminnan, yritysvierailujen, käytännön projektien ja työssäoppimisen kautta. Tredussa saa ohjausta ja koulutusta yrittäjyyden eri vaiheisiin.
  • Tampereen seudun ammattiopistossa opiskellaan myös ammatti- ja erikoisammattitutkintoja, joihin voi hakeutua koulun kotisivujen kautta, kun on hankkinut tarvittavaa työkokemusta.
  • Treduun on yhteishaun lisäksi hakeutua myös jatkuvassa haussa Ohjaus- ja hakupäivissä sekä Ulkoinen linkkiverkossa . Opiskella voi joustavasti myös oppisopimuksella toimipisteistä riippumatta.
Lisätietoja Treduun hakeutumisesta antaa TreduNavi hakupalvelu.
TreduNavi hakupalvelu
sähköposti [email protected]
puhelin 040 170 5649
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15