Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tredu yhdistää yritykset ja opiskelijat entistä tehokkaammin

Julkaistu 22.8.2019 14.27

Syyskuussa julkaistaan sähköinen ilmoitustaulu työ- ja työssäoppimispaikkojen löytämiseen.

 

Tredun uusi palvelu yhdistää työ- ja työssäoppimispaikkoja tarjoavat yritykset sekä opiskelijat, jotka etsivät oman alan paikkoja tai yleisesti mahdollisuuksia lisäansioihin. Palvelu on yrityksille maksuton.

Sähköisellä ilmoitustaululla parannetaan työntekijöiden ja työpaikkojen löytymistä. Yritysten kannalta palvelu on tehty mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Opiskelijat puolestaan voivat selailla paikkoja millä tahansa älylaitteella ilman kirjautumista tai erillistä sovellusta.

Opiskelu työpaikalla edellyttää tietysti työpaikkaa

Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa opiskelee noin 17 000 opiskelijaa, joista noin puolet on täysi-ikäisiä. Keskeinen osa opiskelua on työpaikoilla tapahtuva oppiminen. Vuosittain Pirkanmaan alueella tehdään yli 10 000 koulutussopimusta, joilla opiskelijat kartuttavat osaamistaan työpaikoilla aidoissa työtehtävissä. Lisäksi moni opiskelija etsii tai tekee osa-aikatöitä opintojen oheen saadakseen jalkaa oven väliin työelämään sekä hankkiakseen lisää osaamista ja ansioita. Tähän tarpeeseen Tredu julkaisee syyskuussa sähköisen ilmoitustaulun osoitteessa:

Ulkoinen linkkiDuuniin.tredu.fi
– Ajankohta on osuva, koska monet opiskelijat etsivät työssäoppimispaikkaa loppusyksyksi tai alkuvuodeksi. Lisäksi monella alalla haetaan joulusesongin kiireapulaisia jo nyt. Keväällä palvelusta taas tavoittaa paljon valmistuvia sekä kesätöitä etsiviä opiskelijoita, Sami Heikkilä Tredun Yritys- ja työnantajapalveluista kertoo.

Hyvät työntekijät napataan viipymättä

– Yritykset panostavat laadukkaaseen työssäoppimiseen nykyään kiitettävästi, kertoo Heikkilä. Kun työssäoppiminen suunnitellaan opettajan kanssa hyvin ja työtehtävät edistävät oppimista ja valmistumista, varmistetaan, että alalle tulee osaavia tekijöitä.

– Moni yritys nappaakin valmistuvan opiskelijan suoraan yritykseen työsuhteeseen työpaikalla tapahtuvan jakson päätteeksi. Lisäksi usealla alalla hyvän työssäoppimisjakson jatkoksi tarjotaan opintojen oheen osa-aikatöitä. Myös palkallinen oppisopimus on mahdollisuus suorittaa opinnot loppuun tiiviissä yhteistyössä yrityksen kanssa.

Duuniin.tredu.fi-sivusto lanseerataan opiskelijoille tiedottamalla asiasta laajasti niin Tredun toimipisteissä kuin erilaisissa sähköisissä kanavissa. Sivustoa päivitetään jatkuvasti, joten ilmoituksien määrä kasvaa kaiken aikaa.

Lisätiedot duuniin.tredu.fi-palveluun ilmoittautumisesta ja käytöstä, Tredun yritys- ja työnantajapalvelut
Yrityskoordinaattori
Sami Heikkilä
puhelin +358401632945
sähköposti [email protected]