Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kohtaamisia ja osallisuutta Laikunlavalla

Julkaistu 24.10.2018 11.18

Tampereen päivän kunniaksi oli kirjastotalon puistossa tarjolla soppaa ja näkkileipää. Samalla jaettiin tietoa ja neuvontaa aikuissosiaalityöstä, nuorten syrjäytymisen ehkäisemisestä sekä kaupungin osallistumismahdollisuuksista.

Ihmisiä Laikunlavan edessä.
 

Keskusteluissa tuli esiin sosiaalipalveluiden budjetti, ratikka ja ikäihmisten palvelut. Pormestareille ja muille poliitikoille jätettiin toive näkyä enemmän kuntalaisten parissa. Osallisuutta määriteltiin esimerkiksi kuulumisen kokemuksella, mielekkäällä tekemisellä, yhteiskuntarauhalla, vaikuttamismahdollisuuksilla ja terveellä elinympäristöllä. Osallisuuden toteutumiseksi kuntalaisten mielestä tarvitaan ainakin rahaa, ammattitaitoa, sosiaalisia verkostoja, avointa demokratiaa, palveluja, kohtaamispaikkoja ja lainsäädäntöä. Kuntalaisten lähettämät videoidut tai kirjoitetut terveiset välitetään päättäjille.

Paikalla olivat aikuissosiaalityöstä Osallistavan sosiaaliturvan kokeilu ja Nuorten arki haltuun -hanke, ASTO-hanke, Yhteinen keittiö -hanke sekä kaupungin muita osallisuutta kehittäviä tahoja. "Osallistavan sosiaaliturvan kokeilun tavoitteena on paitsi löytää pitkäaikaistyöttömille polkuja osallisuuteen ja työllistymiseen, myös käydä yleistä keskustelua osallisuudesta", totesi projektisuunnittelija Marja Hekkala.

Osallisuuskiertue jatkuu syksyn ja talven aikana muissakin kaupunginosissa.


Teksti Eija Uurtamo