Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Keskustan alueverkosto kokoontui ensimmäisen kerran

Julkaistu 8.5.2018 18.55

Tampereen keskustan alueen alueverkosto kokoontui ensimmäisen kerran torstaina 26.4.2018 Tipotien sosiaali- ja terveysaseman luentosalissa. Ensimmäiseen tapaamiseen saapui paikalle parikymmentä osallistujaa. Mukana oli niin järjestöjen ja yritysten edustajia kuin yksityisiä kansalaisiakin.

Valokuva: Tipotien sosiaali- ja terveysasema
 

Alueverkosto on Tampereen keskustan alueen omaehtoinen, kaikille avoin yhteistyö- ja kehittämisfoorumi. Verkostossa alueen asukkaat, yhdistykset, yritykset ja palvelujen järjestäjät pääsevät yhdessä ideoimaan ja vaikuttamaan lähialueensa toimintaan ja palveluihin. Keskustan alueverkoston myötä kaikilla viidellä Tampereen palvelualueella on oma alueverkosto.

− Kumppanuus ja yhteisöllisyyden tukeminen ovat tärkeitä kaupungin osallistumismallissa, tilaisuuden avannut kehittämispäällikkö Mia Lumio totesi.

Alueverkoston tulevan toiminnan käynnistämiseksi kartoitettiin osanottajien näkemyksiä ja toiveita alueverkoston toiminnasta. Millaista on keskustan alueen yhteisöllinen toiminta nyt ja jatkossa? Osallistujat kertoivat eri puolilla keskustaa eri yhdistysten jo järjestäneenkin monia kesäjuhlia, kokoontumisia ja tapahtumia. Nyt näitä ideoitiin toteuttavan yhdessä.

− On tärkeää, että tapahtumat ovat avoimia kaikille ja niihin on helppo tulla, osallistujat totesivat.

Tampereen kaupunki jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös keskustan alueelle yhteensä 2 500 euroa toimintarahaa. Sitä voi hakea esimerkiksi juuri tapahtumien ja talkoiden järjestämiseen sekä erilaisten yhteisöllisten alueellisten hankkeiden toteuttamiseen. Alueverkosto käsittelee hakemuksia seuraavassa kokouksessaan torstaina 7.6.2018 klo 17-19 pääkirjasto Metsossa (Pirkankatu 2).


Teksti Eija Uurtamo