Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Päivähoitotori esitteli perheille varhaiskasvatuksen palveluja

Julkaistu 7.3.2018 16.34

Varhaiskasvatuksen monet eri vaihtoehdot esittäytyivät perheille maanantaina 5.3.2018 Tullikamarin Pakkahuoneella järjestetyssä iloisessa Päivähoitotori-tapahtumassa.

Pieni tyttö tanssii paljain jaloin lattialla

Jo perinteeksi muotoutunut Päivähoitotori järjestettiin maaliskuun alussa, kun syksyllä vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen haku oli käynnistymässä. Tapahtuma tarjosi perheille tietoa ja opastusta varhaiskasvatuksen erilaisista mahdollisuuksista sekä tilaisuuden selvittää, mikä hoitomuoto parhaiten sopii omiin tarpeisiin.

Äiti työntää rattaissa pieniä kaksosia ja juttelee työntekijän kanssa
Varhaiskasvatuksen ammattilaiset vastasivat tapahtumassa palveluita koskeviin kysymyksiin

Ideana on esitellä perheille palveluja mahdollisimman kattavasti yhdessä paikassa ja samalla käynnillä. Eri vaihtoehtojen vertailu on helpompaa, kun paikalla on asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin.

Tapahtumassa otetaan huomioon myös vanhempien mukana paikalle tulevat lapset ja heidän viihtymisensä. Tällä kertaa lapsia kiinnostivat muun muassa telinerata, kotileikki ja automatto.

Torilla esittäytyivät niin kunnallinen varhaiskasvatus kuin yksityiset päiväkoditkin. Kävijät saivat tietoa myös perhepäivähoidosta, kotihoidon tuesta, avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista sekä esiopetuksesta.

Varhaiskasvatuspalveluja ja päivähoitoikäisille tarkoitettuja muita palveluja esittelivät tapahtumassa Tampereen kaupungin ja yksityisten päiväkotien lisäksi muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliiton Tampereen osasto, seurakunnat sekä perhepäivähoitajat.

Pieni tyttö seisoo lattialla ja katselee ympärilleen
Vanhemman sylissä oleva lapsi tervehtii satuhahmoa
Päivähoitotori tarjosi ohjelmaa ja tekemistä myös lapsille. Lastenkonserttien lisäksi mukana oli muun muassa satuhahmoja ja taikuri.

Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Pirkko Seppä