Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kaikenikäisten halutaan viihtyvän Lielahtikeskuksessa

Julkaistu 15.11.2017 13.19

Lielahtikeskuksessa halutaan saada kaikenikäiset kohtaamaan ja tekemään asioita yhdessä. Sitran Change Day -kilpailuunkin osallistunut Lielahtikeskuksen toimintamalli lähtee alueen eri toimijoiden yhteistyöstä. Ideana on saada niin yrittäjät, yhdistykset kuin julkiset palvelutkin yhdessä luomaan toimintaa Lielahtikeskukseen. Tänä vuonna on erityisesti panostettu lasten ja nuorten osallistumiseen.

Liikkeelle lähdettiin kysymällä nuorilta, mitä mieltä he ovat Lielahtikeskuksesta ja minkälaista toimintaa he haluaisivat siellä olevan. Lielahden terveysaseman asiakasraadissa pohdittiin miten nuorten istumista voisi vähentää ja liikkumista lisätä. Kirjasto taas kokosi nuorten asiakkaiden toiveita siitä, mitä liikuntavälineitä he haluaisivat lainata kirjastosta ja mikä innostaisi heidät liikkumaan.

Valokuva: Ihmisiä palaverissa
Ttyöpajoissa eri ikäiset ovat ideoineet toimintaa Lielahteen.

Toukokuussa Lielahtikeskuksen väki ja muut alueen toimijat kokoontuivat saman pöydän ääreen ja ideoivat toimintaa. Lielahtikeskuksen kaupungin palvelujen, kirjaston, palvelukeskuksen, terveysaseman, hammashoitolan, kotihoidon, päiväkeskuksen sekä äitiys- ja lastenneuvolan työntekijät tekivät myös henkilökohtaiset palvelulupaukset. Lupauksissa luvattiin muun muassa luoda leppoisaa ilmapiiriä ja mahdollisuuksia kokea uusia elämyksiä.

Vuoden aikana Lielahtikeskuksessa onkin järjestetty runsaasti erilaisia tapahtumia, jotka ovat tuoneet yhteen eri-ikäisiä. Kohokohtana oli syyskuussa järjestetty "Parempi karkkipäivä". Päivästä itseasiassa pitkäksi viikonlopuksi venynyt tapahtuma oli alueen eri toimijoiden yhteinen ponnistus. Tapahtumassa oli toimintaa laidasta laitaan: muun muassa lastenkonsertti, nuorten lautapeli-iltapäivä palvelukeskuksessa, kotihoidon omaisten tapahtuma, kirjaston kirjojen poistomyyntiä, imetysneuvontaa, tankotanssia ja pikapokeripelikoulu.

Erityisen iloisia Lielahtikeskuksessa ollaan siitä, että tapahtumilla ja toiminnalla on pystytty vaikuttamaan asennetasolla eri-ikäpolvien kohtaamiseen ja etenkin nuorten käsitykseen ikäihmisistä.

− Lielahtikeskuksen toiminnan kehittäminen yhdessä eri-ikäisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa jatkuu ilman muuta tästä eteenpäinkin. Todella mahtavaa oli esimerkiksi nähdä Lielahden koulun oppilaiden "Mikä Lie Lielahti"-projektien esittelyjä. Jatkossakin toivomme yhteistyön jatkuvan koulun ja juuri syksyllä valmistuneen Lielahden nuorisokeskuksen kanssa, kertoo aluekoordinaattori Birgitta Tunturi.

Valokuva: Lielahtikeskuksen yläkerros
Kaupungin palvelut ovat Lielahtikeskuksen ylimmässä kerroksessa.

Teksti Marika Haapala

Kuvat Birgitta Tunturi