Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Lapsi mukaan töihin -päivää vietettiin kaupungin työpaikoilla

Julkaistu 23.11.2016 11.09

Tampereen kaupungin työpaikoilla osallistuttiin perjantaina 18. marraskuuta valtakunnalliseen Lapsi mukaan töihin -päivään. Päivän aikana monet kaupungin työntekijät toivat lapsensa tutustumaan omiin työpaikkoihinsa.

Tampereen kaupunki halusi päivän vietolla osoittaa, että työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen tukeminen on tärkeää kaupungille työnantajana.

Natalia-vauva isoäitinsä Tarjan työpaikalla viestinnässä.
Natalia poikkesi tutustumaan isoäitinsä viestintäsuunnittelija Tarja Nikupaavo-Oksasen työpaikkaan kaupungin viestinnässä.

– Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja mitä työnteko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia, toteaa kaupungin lapsiasiamies Tiia Heinäsuo. Heinäsuon oma Silja-tytär oli myös päivän aikana tutustumassa äitinsä työhön.

Silja esittelee lasten oikeuksien sopimusta.
Lapsiasiamies Tiia Heinäsuon Silja-tytär oli äitinsä mukana valmistelemassa lapsen oikeuksien päivän perhetapahtumaa Tammelan Perheiden talolla.

Päivän aikana henkilöstön lapsille järjestettiin myös tutustumiskierros kaupungin keskusvirastotaloon. Kierroksella lapset pääsivät näkemään niin pormestarin työhuoneen kuin kaupunginhallituksen ja -valtuuston istuntosalitkin.

Lapset tutustuivat pormestarin työhuoneeseen.
Virastotalon kierroksella lapset pääsivät näkemään muun muassa pormestarin työhuoneen. Kuvassa vs. tilaajapäällikkö Mika Vuoren ja palvelupäällikkö Miia-Hannele Vuoren lapset Oula ja Ohto, kehittämiskoordinaattori Monika Solan tyttäret Kaisla ja Aava, suunnittelija Annamaria Valanto-Pyhällön Monamaria-tytär ja suunnittelupäällikkö Hanna Sulosen Onni-poika.
Onni Ahonen tutustuu valtuustosaliin.
Suunnittelupäällikkö Hanna Sulosen poika Onni Ahonen kokeili puhemiehen nuijaa kaupunginvaltuuston salissa.

Lisäksi tutustuttiin kaupunginarkistoon, jonka isojen veivattavien arkistohyllyjen kokeileminen olikin lasten mielestä hauskaa.

Kaisla ja Aava tutustuvat kaupunginarkistoon.
Kehittämiskoordinaattori Monika Solan tyttäret Kaisla ja Aava tutustuivat kaupunginarkistoon.
Monamaria kaupunginarkistossa.
Suunnittelija Annamaria Valanto-Pyhällön tytär Monamaria kokeili veivattavaa hyllyä kapunginarkistossa.

Hervannassa puolestaan puisto- ja puutarhatyöntekijä Pirjo Palkee oli ottanut 10-vuotiaan poikansa Jimin mukaan töihin. Päivän aikana kokeiltiin muun muassa maalaushommia ja metsänraivausta.

Jimi Palkee äitinsä työpaikalla
Puisto- ja puutarhatyöntekijä Pirjo Palkeen Jimi-poika pääsi kokeilemaan puistonpenkin maalaamista.

– Työpaikka oli pojan mielestä kiva, ja työkaverit myös, mutta kovasti hän ihmetteli metsätöiden raskautta, kertoo Palkee.

Lapsen oikeuksien päivä näkyi Tampereella

Lapsi mukaan töihin -päivän yhteydessä järjestettiin myös sunnuntaina 20. marraskuuta vietettyyn YK:n lapsen oikeuksien päivään liittyvää ohjelmaa.

Inkeri ja Noora leikkivät Muotialan päiväkodissa
Inkeri ja Noora leikkivät Muotialan päiväkodissa, jossa järjestettiin YK:n lasten oikeuksien päivään liittyvää ohjelmaa.

– Meillä vietettiin lasten oikeuksien päivää Muotialan päiväkodissa. Sen kunniaksi lasten kanssa hassuteltiin vielä vähän enemmän kuin normaalisti, kertoo Muotialan päiväkodin johtaja Leena Laine.

– Lapset olivat myös itse päässeet mukaan suunnittelemaan päivän ohjelmaa.

Havu ja Riku leikkivät Muotialan päiväkodissa.
Riku ja Havu nauttivat hauskasta teemapäivästä Muotialan päiväkodissa.

Myös osalla Muotialan päiväkodin työntekijöistä oli Lapsi mukaan töihin -päivänä omia lapsia mukana tutustumassa vanhempien työpaikkaan ja leikkimässä hoitolasten kanssa.

Hoitajien lapset Peetu ja Aleksi olivat mukana Muotialan päiväkodissa.
Lastentarhanopettaja Jenni Tyrmi (vas.) ja lastenhoitaja Heli Lehtonen toivat 5-vuotiaat poikansa Peetun ja Aleksin tutustumaan työpaikkaansa Muotialan päiväkodissa. Pojat rakentelivat legoilla yhdessä päiväkodin eskarilaisten (selin kameraan) kanssa.

Lapsen oikeuksien päivänä sunnuntaina järjestettiin kaikille avoin perhetapahtuma Tammelassa Perheiden talolla, ja kaikissa kaupungin yksiköissä nostettiin lippu salkoon päivän kunniaksi.

Myös lapsi mukaan töihin -päivän tavoitteena on edistää lasten hyvinvointia osoittamalla työnantajan tukea ja kannustusta lapsiperheiden elämään. Päivän takana ovat lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto sekä työ- ja elinkeinoministeriö, ja siitä pyritään tekemään Suomessa vuosittainen tempaus.

– Haluan vielä lopuksi kiittää erityisesti kaikkia päivään osallistuneita lapsia ja vanhempia, sanoo lapsiasiamies Tiia Heinäsuo.


Teksti Elise Kraatila

Kuvat Marika Haapala, Tiia Heinäsuo, Pirjo Palkee, Leena Laine, Monika Sola, Hanna Sulonen