Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Apuvälineet

Vammainen ihminen voi saada taloudellista tukea erilaisiin välineisiin, koneisiin ja laitteisiin, jotta hän selviää itsenäisesti päivittäisistä toiminnoista esim. liikkumisessa ja viestinnässä.

Korvaus on puolet välineen, koneen tai laitteen kohtuullisista kustannuksista. Vamman vaatimat muutostyöt vakiomalliseen välineeseen, koneeseen tai laitteeseen korvataan kokonaan. Laite tai väline voidaan myös antaa lainaan vammaisen käytettäväksi.

Tukea voi saada esim. auton hankintaan, joihinkin kodinkoneisiin tai viittomakielisiin Kuurojen Liiton videotiedotteisiin.

Päivittäisistä toiminnoista suoriutumisessa tarvittavat välineet, koneet ja laitteet kuuluvat vammaispalvelulain hankinnanvaraisiin tukitoimiin ja niitä myönnetään määrärahojen mukaan.

Tukea haetaan vammaispalvelutoimistosta. Hakemukseen pitää liittää lääkärinlausunto ja tarvittaessa esim. fysioterapeutin, kuntoutusohjaajan tai toimintaterapeutin lausunto. Lisätietoa kannattaa kysyä vammaispalvelutoimiston työntekijöiltä.

Apuvälineiden lainaus

Tampereen kaupungin apuvälineyksikkö huolehtii perusapuvälineiden lainaamisesta.
Taysin Apuvälinekeskus vastaa erityistä asiantuntemusta vaativiin ja huomattavan kalliisiin apuvälineisiin liittyvistä palveluista.

Maksuttomat hoitotarvikkeet