Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Yksityisautoilu

Auton hankinta

Vammaispalvelulain mukaan kunnalta voi saada tukea auton hankintaan. Lisätietoja saa vammaispalvelutoimiston sosiaalityöntekijöiltä.

Pysäköintilupa

Vammaisenpysäköintilupaa haetaan Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista. Lupa on henkilökohtainen: se myönnetään ensisijaisesti vammaiselle itselleen, vaikka hän ei kuljetakaan ajoneuvoa.

Pysäköintiluvalla saa pysäköidä mm. vammaisille autoilijoille tarkoitetuille pysäköintipaikoille, jotka on merkitty pyörätuolimerkillä ja maksullisille pysäköintipaikoille maksua suorittamatta.

Vapautus auton käyttömaksusta

Vammainen voi saada vapautuksen ajoneuvoveron perusverosta samoin periaattein kuin pysäköintiluvankin. Lisätietoja saa Liikenteen turvallisuusvirastosta.

Autoveron palautus

Autovero voidaan palauttaa autoa liikkumiseen tarvitsevalle vammaiselle tietyin ehdoin. Lisätietoa autoveronpalautuksen ehdoista ja hakemisesta löytyy Trafin ja verohallinnon sivuilta.

Autoilun erityisvaatimukset

Ajoneuvohallintokeskus ja Invalidiliitto ovat koonneet laajan oppaan, jossa kerrotaan mm. eri tukimuodoista, ajokortin hankinnasta, ajoneuvoihin liittyvästä verotuksesta ja autoilun apuvälineistä.