Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Toisen puolesta asiointi

Vammaispalvelujen sähköisessä asiointipalvelussa eli Omapalvelussa voi asioida myös toisen henkilön puolesta. Omapalvelua voivat käyttää tamperelaiset ja orivesiläiset.

Lomakkeiden palautusosoite on: Tampereen kaupunki, Vammaispalvelut, PL 98, 33201 Tampere

Puolesta-asiointitavat ovat erilaiset riippuen asiakkaan iästä:

Valtakirja: täysi-ikäiset

Tee valtakirja, jos olet täysi-ikäinen henkilö ja haluat valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi vammaispalvelujen Omapalvelussa. Samalla valtakirjalla voit antaa valtuutuksen kaikkiin vammaispalvelujen ja kehitysvammahuollon palveluihin. Valtakirja palautetaan vammaispalvelutoimistoon. Puolesta-asiointi päättyy automaattisesti vammaispalvelujen asiakkuuden päättyessä.

Suostumus: 15 - 17 -vuotiaat

Jos olet 15 - 17 -vuotias, voit asioida Omapalvelussa itsenäisesti omilla verkkopankkitunnuksillasi tai voit antaa suostumuksesi viralliselle huoltajallesi asioida puolestasi. Suostumuslomake palautetaan vammaispalvelutoimistoon, missä työntekijä tarkistaa väestörekisteritiedoista, että huoltajuutta koskevat tiedot pitävät paikkansa. Puolesta-asiointi päättyy automaattisesti vammaispalvelujen asiakkuuden päättyessä tai kun täytät 18 vuotta.

Sitoumus: alle 15-vuotiaiden huoltajat

Jos olet alle 15-vuotiaan virallinen huoltaja, voit asioida lapsesi (huollettavasi) puolesta allekirjoittamalla puolesta-asiointia koskevan sitoumuksen. Sitoumuslomake palautetaan vammaispalvelutoimistoon, missä työntekijä tarkistaa väestörekisteritiedoista, että huoltajuutta koskevat tiedot pitävät paikkansa. Puolesta-asiointi päättyy automaattisesti vammaispalvelujen asiakkuuden päättyessä, huoltajuuden päättyessä tai kun lapsesi täyttää 15 vuotta.


Valtakirja, suostumus ja sitoumus käsitellään vammaispalvelutoimistossa. Puolesta-asioivan henkilön tiedot siirretään sosiaalihuollon Effica-asiakastietojärjestelmään ja tiedon viemisestä ilmoitetaan asiakkaalle kirjeellä tai muulla sovitulla tavalla.

Kuinka käytän Omapalvelua toisen puolesta?

Puolesta-asioinnin merkintöjen jälkeen puolesta-asioiva voi kirjautua omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella Omapalveluun (linkki löytyy Verkkoasiointi-sivulta ). Omapalvelussa puolesta- asioiva henkilö valitsee Puolesta-asiointi -painikkeen. Se avaa puolesta-asioitavan henkilön tiedot ruudulle: puolesta-asioitavalle voi nyt tehdä hakemuksen, vastata lisäselvityspyyntöön, vastaanottaa kirjeitä ja päätöksiä sekä seurata asiakkaan tilille tulevia maksuja.

Puolesta-asioinnin voi purkaa milloin tahansa ilmoittamalla siitä kirjallisesti Tampereen ja Oriveden kaupunkien yhteistoiminta-alueen vammaispalveluihin. Postiosoite: Tampereen kaupunki, Vammaispalvelut, PL 98, 33201 Tampere.

Lisätietoja puolesta-asioinnista saat vammaispalvelujen sosiaalityöntekijöiltä tai neuvontapuhelimesta 040 159 8379, ma - ti ja to - pe klo 9 - 10.