Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Verkkoasiointi

Vammaispalvelujen sähköisessä asiointipalvelussa eli Omapalvelussa voit

 • tehdä hakemuksen vammaispalvelulain mukaisesta vaikeavammaisten kuljetuspalvelusta.
 • tehdä hakemuksen vammaispalvelulain mukaisesta palvelusta tai taloudellisesta tuesta (lukuun ottamatta vaikeavammaisten lyhytaikaisen avun palvelua, jota voit hakea vain kirjallisesti).
 • tehdä hakemuksen kehitysvammahuollon asumispalveluista tai työ- ja päivätoiminnasta.
 • lähettää hakemuksessa tarvittavat liitteet.
 • vastata lisäselvityspyyntöön.
 • vastaanottaa kirjeen ja vastattavan kirjeen.
 • vastaanottaa palvelusuunnitelman.
 • seurata hakemuksen käsittelyn etenemistä ja nähdä maksutietoja.
 • saada tiedoksi päätöksen.
 • lähettää lisätietoja vireillä olevaan hakemukseen tai voimassa olevaan palveluun.
 • antaa luvan sähköisen asiointipalvelun eli Omapalvelun käytölle, jolloin sinulle voidaan lähettää päätös ja mahdollinen lisäselvityspyyntö sähköisesti.

Ennen hakemista kannattaa tutustua vammaispalvelujen verkkosivuihin, joilla kerrotaan vammaispalvelulain mukaisista etuuksista. Lisäksi on hyvä lukea tällä sivulla olevat ohjeet ja hakemusten liiteluettelot. Täytä hakemus huolellisesti.

Kirjaudu Omapalveluun

Kirjaudu Omapalveluun henkilökohtaisella pankkitunnuksellasi tai mobiilivarmenteella. Et voi tehdä hakemusta omilla pankkitunnuksillasi kuin itsellesi, ellet ole saanut oikeutta asioida toisen henkilön puolesta.


Omapalvelusta on otettu käyttöön uusi versio:


Ulkoinen linkkiUusi Omapalvelu: Vammaispalvelujen verkkoasiointi


Huom! Muistathan valita Omat tiedot -osiossa Omapalvelun yhteydenottokanavaksi. Näin saat päätökset ja mahdolliset lisäselvityspyynnöt Omapalvelun kautta.


Vanha Omapalvelu on käytössä 28.2.2022 saakka, mutta sitä kautta voi ainoastaan vastata lisäselvityspyyntöön sekä lukea ja tulostaa omia tietoja. Jos sinulla on keskeneräinen hakemus vanhassa Omapalvelussa, pitää hakemus täyttää uudelleen uudessa Omapalvelussa.


Ulkoinen linkkiVanha Omapalvelu (käytössä 28.2.2022 asti)


Palvelu toimii seuraavilla selaimilla: Edge, Firefox 3.5 tai uudempi, Google Chrome, Opera 10.5 tai uudempi ja Safari.

Hakemuksen yhteydessä voit toimittaa tarvittavat liitteet joko pdf-, jpg- tai jpeg-muodossa. Liite voi olla myös kameralla otettu kuva asiakirjasta. Yhden liitteen maksimikoko on 2.0 Mt. Liitteitä ei voi lähettää jälkikäteen sähköisesti samaan hakemukseen. Puuttuvat liitteet voit lähettää postin välityksellä. Käytä sivun alalaidassa olevaa saatekirjettä.

Sähköisillä hakemuksilla on ohjepainikkeita (kysymysmerkki-kuva), joita klikkaamalla saat asiakohtaisia täyttöohjeita. Oranssi nuoli tarkoittaa pakollista tietoa.

Jos käytät palvelua julkisessa tilassa olevalta koneelta, tyhjennä palvelusta ulos kirjautumisen jälkeen selaimen välimuisti ja sivuhistoria sekä sulje selain. Lisäksi tulee poistaa mahdolliset tietokoneen kovalevylle tallentamasi liitetiedostot.

Palvelun käytöstä saat lisätietoa ja opastusta vammaispalvelutoimistosta:

Puolesta-asiointi Omapalvelussa

Voit tehdä hakemuksen ja asioida Omapalvelussa toisen henkilön puolesta sen jälkeen, kun olet toimittanut puolesta-asioinnin valtakirjan, suostumuksen tai sitoumuksen vammaispalvelujen sosiaalityöntekijälle ja tarvittavat tiedot on kirjattu asiakastietojärjestelmään.

Omapalveluun liittyvät aineistot

Ohjeet

Liitteet

Kuljetuspalveluiden ohjeet

Palaute

Ajan varaaminen verkossa

Verkossa voit varata ajan kuulovammaisten sosiaalityöntekijälle sekä ensimmäistä kertaa henkilökohtaista avustajaa työnantajamallilla palkkaaville tarkoitettuun alkuinfoon.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/vammaispalvelutsahkoisesti