Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Tule sosiaalityöntekijäksi

Sosiaalityöhön 21 uutta osallisuuden rakentajaa

Suomi on maailman onnellisin maa ja Tampere Suomen halutuin kaupunki. Lasten, nuorten ja perheiden sosiaalityössä meillä on kuitenkin petrattavaa.

Sosiaalityöntekijänä vahvistat ihmisten osallisuutta ja toimintakykyä yhteiskunnassa. Haluamme sinun osallistuvan myös toimivan tamperelaisen sosiaalityön rakentamiseen. Olemme tunnistaneet ongelmat ja lähteneet luomaan parempia edellytyksiä laadukkaalle ja motivoivalle työlle. Tähtäämme kohtuulliseen asiakasmäärään ja palkkoja olemme jo päivittäneet. Haluamme olla asiantuntemuksestaan tunnettu yhteisö, jossa jokainen sosiaalityöntekijä viihtyy sekä tulee kuulluksi. Tehtävää riittää, mutta tahtoa on. Ovathan lapset, nuoret ja perheet tärkeintä, mitä meillä on. Tervetuloa mukaan rakentamaan osallisuutta.

Seuraavat haut elo-syyskuussa

Tampereen kaupungilla oli avoinna 11.4. - 13.5.2019 yhteensä 21 sosiaalityöntekijän paikkaa. Saimme täytettyä 19 vakanssia. Valitut aloittavat tehtävissään pääsääntöisesti elokuussa 2019.

Seuraavan kerran uusia sosiaalityöntekijöitä haetaan elo-syyskuussa 2019. Hakuun tulee kaksi täyttämättä jäänyttä vakanssia lastensuojelun avohuollon sosiaalityössä sekä muutama vapautunut vakanssi lapsiperheiden sosiaalityössä, lastensuojelun avohuollossa ja sijais- ja jälkihuollon sosiaalityössä. Lisäksi hakuun on tulossa muutamia eripituisia sijaisuuksia.

Sijaisuuksista kiinnostuneet voivat halutessaan ottaa yhteyttä suoraan johtaviin työntekijöihin:

  • Perhepalvelut: Terhi Huttunen, puhelin 050 301 0462, terhi.huttunen(at)tampere.fi
  • Lastensuojelun avohuolto: Heikki Sillanpää, puhelin 044 423 5478, heikki.sillanpaa(at)tampere.fi
  • Sijaishuolto: Minna Kuusela, puhelin 050 359 4001 minna.k.kuusela(at)tampere.fi

Huom! Lapsiperheiden sosiaalityön eteläisellä alueella tarvitaan sosiaalityöntekijän sijaista 6.7.2019 - 18.5.2020. Aloitus sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä: johtava sosiaalityöntekijä Terttu Leikko-Lammi, puhelin 0500 731 458, terttu.leikko-lammi(at)tampere.fi


Tiesitkö, että ennen keikkalavoja Jonne Aaron oli sosiaalityön asiakas? Mitä muistoja on jäänyt ja mitkä ovat terveiset lapsille ja sosiaalityötä harkitseville?Seuraa Facebookissa, miten kehittämistyö etenee:

Facebook

Millaiseen työhön?

Lapsiperheiden sosiaalipalveluissa ja lastensuojelussa työskentelee Tampereella noin sata sosiaalityöntekijää. Joukkomme ei riitä, tarvitsemme lisää tekijöitä. Osa uusista sosiaalityöntekijöistä sijoittuu lapsiperheiden sosiaalityöhön, osa lastensuojeluun, osa sijais- ja jälkihuoltoon.

Sosiaalityöntekijän palkka on 3 400 euroa kuukaudessa. Käytössä on myös sitoutumiskertapalkkio, joka tuo sitoutuneelle työntekijälle lisätuloa 800 euroa ensimmäisen vuoden aikana ja tuhat euroa toisena vuonna.

Työ edellyttää sosiaalityöntekijän pätevyyttä (ylempi korkeakoulututkinto), johon sisältyy tai jonka lisäksi olet suorittanut pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä.

Miten kehitämme?

Meillä on lasten, nuorten ja perheiden sosiaalityössä Tampereella kehitettävää. Sosiaalityöntekijät ovat olleet tyytymättömiä työn määrään, korkeisiin asiakasmääriin ja palkkaukseen. Tampereen kaupungilla on ollut vaikeuksia saada rekrytoitua riittävästi tekijöitä sosiaalityöhön.

Pulmia on lähdetty ratkaisemaan. Kaupunki on käynnistänyt sosiaalityön kehittämisprojektin vuodelle 2019. Jotta työn kuorma helpottaisi, on sosiaalityöntekijöitä palkattu lisää.

Palkkausta on korjattu ja jatkossa panostamme myös työssä jaksamisen parantamiseen: kehitämme työhyvinvointia ja työturvallisuutta, johtamista ja osaamista.

Projektin suojelija

Pormestari Lauri Lyly.

Kehittämisprojektin suojelijana toimii pormestari Lauri Lyly.

- Me olemme sitoutuneet pormestariohjelmassa mahdollistamaan työntekijöiden onnistumisen ja parantamaan työhyvinvointia kaupungin organisaatiossa. Haluamme tehdä yhdessä henkilöstön kanssa paremman työarjen. Se onnistuu sujuvalla yhteistyöllä, josta esimerkki on sosiaalityön kehittämisohjelma. Haluamme olla houkutteleva ja hyvä työpaikka osaaville ammattilaisille.

Ota yhteyttä

Kysy lisää!

Projektipäällikkö Hanna Harju-Virtanen: hanna.harju-virtanen(at)tampere.fi tai 050 806 4730


Kerro kehitysideasi!

Ulkoinen linkkiJätä parannusehdotuksesi, anna palautetta

Linkki Avoimet työpaikat -sivulle.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tulesosiaalityontekijaksi

Kansikuva: Laura Vanzo/Visit Tampere