Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Suun terveydenhuollon verkkoasiointi

Suun terveydenhuollon verkkoasioinnissa voit:

  • tarkistaa, perua ja siirtää omat ajanvarauksesi sekä alle 15-vuotiaan lapsesi ajanvaraukset.
  • varata ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin, kun edellisestä arvioinnista on kulunut yli 24 kuukautta.
  • varata kiireellisen hammaslääkäriajan tai oikomishoidon ensiapuajan.
  • varata ajan maksuttomalle suunhygienistin videovastaanotolle.
  • varata ajan alle 2-vuotiaan lapsen hammasneuvolan videovastaanotolle.
  • täyttää esitietolomakkeen: se nopeuttaa vastaanottokäyntiäsi, koska antamasi tiedot siirtyvät suoraan potilastietojärjestelmään. Lomake löytyy "Täytä esitiedot" -kohdasta silloin, kun varaat aikaa suuhygienistille hoidon tarpeen arvioon tai terveystarkastukseen.

Palveluun kirjautuminen

Kirjaudu palveluun joko henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella:


Ulkoinen linkkiKirjaudu palveluun


Palvelu toimii parhaiten Chrome, Firefox ja Safari -selaimilla.

Palvelukuvauksesta löytyy tarkempaa tietoa palvelusta, sen rajoituksista ja puolesta-asioinnista:

Tieto tekemistäsi ajanvarauksista sekä ilmoittamasi matkapuhelinnumero tallentuu automaattisesti suun terveydenhuollon potilastietojärjestelmään osaksi Tampereen kaupungin potilasrekisteriä.


Toisen puolesta asiointi

Lapsen huoltajana pystyt hoitamaan sähköisesti alle 15-vuotiaan lapsesi ajanvarauksia.

Puolesta asiointi loppuu automaattisesti, kun lapsi täyttää 15 vuotta.


Videovastaanotot

Voit varata maksuttoman videovastaanottoajan suuhygienistille ja alle 2-vuotiaan lapsen hammasneuvolan vastaanottokäynnille.

Suuhygienistin videovastaanotolla saat etänä apua suun terveyden asioissa. Asiasi voi liittyä esimerkiksi suun omahoitoon, hammashoitopelkoon tai sinua muuten askarruttaviin suunterveyden asioihin.

Hammasneuvolan videovastaanotolla saat etänä ohjausta lapsen suun ja hampaiston terveyttä edistävistä asioista. Videovastaanotto on vaihtoehto hammasneuvolakäynnille.

Videovastaanotto vaatii kameraa ja mikrofonia. Ensimmäisellä käyttökerralla mobiililaitteella ohjataan lataamaan Lifecare Video-sovellus. Huom! Sovelluksen pitää sallia nauhoittaa ääntä sekä ottaa kuvia ja nauhoittaa videoita.

Tekstiviestimuistutus

Voit saada matkapuhelimeesi muistutusviestin 24 tuntia ennen hammashoitoon varaamaasi aikaa.

Muistutusviesti lähetetään, jos olet ajanvarauksen yhteydessä kertonut haluavasi muistutuksen ja antanut matkapuhelinnumerosi. Tai vaihtoehtoisesti muistutus lähetetään siihen matkapuhelinnumeroon, joka on kirjattu puolesta asiointia koskevaan sopimukseen.

Alle 15-vuotiaille lapsille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen.

Huom! Jos sinä et pääse tai lapsesi ei pääse varatulle vastaanottoajalle, peru tai siirrä se viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa joko verkkoasioinnin kautta tai keskitetystä ajanvarauksesta, puhelin 03 5657 0100. Käyttämättä jätetystä vastaanottoajasta voidaan periä 18 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.


Monihuonemalli

Voit päästä samalla käynnillä sekä suuhygienistin että hammaslääkärin vastaanotoille. Suuhygienisti tekee hoidon tarpeen arvioinnin, ja jos tarvitset hammaslääkärin tarkastusta, kutsutaan paikalle hammaslääkäri.

Malli on käytössä sekä 8 - 15 -vuotiaiden että aikuisten palveluissa. Monihuonevastaanotoille voit varata ajan verkkoasioinnin kautta. Varaathan käynnille riittävästi aikaa, vähintään yksi tunti.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hammas