Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Palvelut eri-ikäisille

Suuhygienistin videovastaanotto

Videovastaanottoa kokeillaan 3 - 6 -vuotiaiden sekä 16-vuotiaiden tamperelaisten ja orivesiläisten lasten ja nuorten suun terveyden neuvontaa ja omahoidon tukemiseen. Suuhygienisti antaa videon välityksellä neuvoja lapsen ja nuoren suun hoitoon ja ravitsemukseen ja häneltä voi kysyä opastusta samalla tavalla kuin hammashoitolassakin. Videovastaanotolla ei tehdä suun ja hampaiston terveystarkastusta. Vastaanotto on maksuton ja kestää 30 - 40 minuuttia. Sitä varten tarvitaan tietokone, tabletti tai älypuhelin, jossa on kamera ja mikrofoni.


Kokeilu kestää marraskuun loppuun saakka. Kokeiluun kutsuttaville perheille ja 16-vuotiaille nuorille lähetetään kotiin kirje, jossa kerrotaan kokeilusta tarkemmin.

Tampereen kaupunki tarjoaa hammashoidon palveluja kaikille kuntalaisille.

Pieni lapsi hammasharja suussa.

Alle kouluikäiset

Terveystarkastukset järjestetään kaikille 1-, 2-, 4- ja 5-vuotiaille. 1-, 2- ja 4-vuotiaat lapset käyvät hammashoitajien pitämillä neuvolavastaanotoilla ja 5-vuotiaat suuhygienisteillä. Lisäksi tehdään yksilölliseen tarpeeseen perustuvia tarkastuksia. Alle kouluikäisten kotiin tulee postitse kehotus varata aikaa. Huoltaja voi varata ajan verkkoasioinnin kautta tai keskitetystä ajanvarauksesta .

4-vuotiaat käyvät hammashoitolassa, ja heille voi varata ajan joko hammashoitajalle tai suuhygienistille.

Koululaiset

Terveystarkastuksia tehdään 1.-, 5.- ja 8.-luokkalaisille. Lisäksi tehdään yksilölliseen hoidontarpeeseen perustuvia tarkastuksia. Tutkimus- ja terveystarkastusajankohdasta lähetetään kotiin kehotus, jossa suositellaan varaamaan aikaa. Huoltaja voi varata ajan verkkoasioinnin kautta tai keskitetystä ajanvarauksesta .

Yksilölliseen hoidon tarpeeseen perustuvat kutsut lähtevät toistaiseksi ajallisena.

8 - 15 -vuotiaille lapsille ja nuorille on käytössä ns. monihuonemalli: suuhygienisti tekee hoidon tarpeen arvioinnin, ja jos asiakas tarvitsee hammaslääkärin tarkastusta, kutsutaan paikalle hammaslääkäri:

Opiskelijat

16 - 17 -vuotiaat saavat postitse kehotuksen varata ajan terveystarkastukseen. Ajan voi varata joko verkkoasioinnin kautta omilla verkkopankkitunnuksilla tai soittamalla keskitetystä ajanvarauksesta .

Vieraspaikkakuntalaiset opiskelijat voivat käyttää Tampereen kaupungin suun terveydenhuollon palveluja. Palvelujen käyttäjäksi voi ilmoittautua alla "Vieraskuntalaisen koululaisen ja opiskelijan ilmoittautuminen hammashoitopalveluiden käyttäjäksi" -lomakkeella, joka löytyy Lomakkeet -sivulta:

Lomakkeen voi tilata myös keskitetystä ajanvarauksesta, puhelin 03 5657 0100. Ajanvarauksesta on huolehdittava itse.

Aikuiset

Aikuiset varaavat ajan keskitetystä ajanvarauksesta . Ajan tarkistaminen, siirtäminen ja peruuttaminen sekä ensimmäisen ajan varaaminen suuhygienistille ja kiireellisen hammaslääkäriajan varaaminen on mahdollista myös verkkoasioinnin kautta .

Tampereella on käytössä ns. aikuishoidon monihuonemalli. Suuhygienisti tekee hoidon tarpeen arvioinnin, ja mikäli asiakas tarvitsee hammaslääkärin tarkastusta, kutsutaan paikalle hammaslääkäri. Aikuisten monihuonevastaanotoille voi varata ajan verkkoasioinnin kautta.