Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ajanvaraus hammashoitoloihin

Kiireettömän hoidon jononpurku on käynnissä

Aikuisten kiireetöntä hammashoitoa on avattu vaiheittain kesän aikana. Nyt myös hammaslääkäriaikoja koskeva jononpurku on käynnistetty: suun terveydenhuollosta ollaan elo- ja syyskuussa yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden vastaanottoaika jouduttiin keväällä perumaan. Takaisinkutsuja tehdään puhelimitse, tekstiviestillä tai kirjeitse. Koska takaisinkutsuja on määrällisesti paljon, on toivottavaa, että asiakkaat käyttäisivät ensisijaisesti verkkoasiointia (ajan siirrot ja peruutukset) puhelinpalvelun sijaan.

Aikuisten monihuonemallin palveluun (suuhygienistin hoidon tarpeen arvio) voi varata aikoja elo- ja syyskuulle verkkoasioinnin kautta Hervannan, Linnainmaan, Lielahden, Tammelan, Tipotien ja Tullinsuun hammashoitoloihin.


Lasten hammaslääkäritutkimukset ja suuhygienistin ennaltaehkäisevä hoito sekä lasten oikomishoito ovat käynnissä. Lasten ja nuorten monihuonemallin palvelu pyritään käynnistämään lokakuussa ja lapset ja nuoret, joiden aika perutettiin keväällä, kutsutaan uudelleen vastaanotolle. Lasten ja nuorten monihuonemalli on käytössä Hervannan, Linnainmaan, Lielahden, Tammelan ja Tipotien hammashoitoloissa.


Verkkoasiointi: www.tampere.fi/hammas


Keskitetty ajanvaraus: puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17


Kiireellinen hammashoito Acutan hammaslääkäripäivystyksessä

- Katso: Kiireellisen ensiavun kriteerit
- puhelin 03 5657 0111, ma - pe klo 8 - 17 ja

- puhelin 03 10023 tai 03 5657 0023, arki-iltoina klo 17 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 - 21


Lisätietoja ja toimintaohjeita koronavirukseen liittyen: www.tampere.fi/koronavirus

Kiireettömän hoidon ajanvaraus

Valokuva: Hammaslääkärissä.

Vastaanottoaika hammashoitolaan varataan ajanvarausnumerosta 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17. Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan puhelun aikana. Kiireettömissä asioissa voit jättää takaisinsoittopyynnön ma - pe klo 9 - 14. Soittopyyntöihin vastataan mahdollisimman pian, joko saman tai seuraavan päivän kuluessa.

Tesoman hammashoitolan yli 18-vuotiaat asiakkaat voivat varata vastaanottoajan myös numerosta 040 500 0990, ma - pe klo 8 - 16. Numeroon on mahdollista jättää takaisinsoittopyyntö.

Alle 18-vuotiaat, kutsujärjestelmässä olevat tamperelaiset, kutsutaan määräajoin hammashoitoon. Lisätietoja kutsujärjestelmästä saa ajanvarauksesta.

Asiakas voi saada matkapuhelimeensa muistutusviestin 24 tuntia ennen hammashoitoon varaamaansa aikaa. Muistutusviesti lähetetään niille asiakkaille, jotka ovat ajanvarauksen yhteydessä kertoneet haluavansa muistutuksen ja antaneet matkapuhelinnumeronsa. Vaihtoehtoisesti muistutus voidaan lähettää siihen matkapuhelinnumeroon, joka on kirjattu sähköistä puolesta-asiointia koskevaan sopimukseen. Alle 15-vuotiaille lapsille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen.

Käyttämättä jätetystä vastaanottoajasta voidaan periä 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa. Vastaanottoaika on peruttava viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Ajan voi perua tai siirtää joko verkossa tai puhelimitse keskitetystä ajanvarauksesta, puhelin 03 5657 0100.

Kiireellisen hoidon ajanvaraus

Päivystysajanvaraus arkisin

  • Ma - pe klo 8 - 17, puhelin 03 5657 0111

Päivystysajanvaraus iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä

  • Arki-iltoina klo 17 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 - 21, terveyspalvelujen neuvontapuhelin 10023, matkapuhelimesta soitettaessa 03 10023

Asiakkaat ohjataan päivystykseen seuraavien kriteereiden mukaan:

Kiireelliset, välitöntä ensiapua vaativat särky- ja tapaturmatapaukset hoidetaan hammaslääkäripäivystyksessä:

Acutan hammaslääkäripäivystys
K-rakennus, sisäänkäynti samasta ovesta kuin Ensiapu Acutaan
postiosoite Teiskontie 35

Arkisin Acutan hammaslääkäripäivystys hoitaa kaupungin vastuulla olevan päivystyksen järjestämisen. Päivystysvastaanotto on tarkoitettu ainoastaan tamperelaisille ja THL 50 §:n mukaisen kiireellisen hammashoidon järjestämiseen Tampereella oleskeleville. Viikonloppuisin hammashoitola toimii seutukunnallisena yhteispäivystyspisteenä.

Lohkeamaklinikka

Tipotien hammashoitolassa on avoinna lohkeamaklinikka keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15 - 18. Klinikka palvelee 5.2. - 31.5. asiakkaita, joilla on hampaassa lohkeama, mutta ei särkyä.

Käynnillä hoidetaan yhden hampaan lohkeama. Vastaanottoaikoja on rajoitettu määrä päivässä ja asiakkaat hoidetaan liukuvalla ajanvarauksella, minkä vuoksi kannattaa varautua odotteluun.

Voit varata ajan klinikalle aikaisintaan edellisenä päivänä verkkoasioinnin kautta tai soittamalla ajanvaraukseen, puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17.

Tipotien hammashoitola sijaitsee osoitteessa Tipotie 4 (3. krs).

Ajanvarausten hoitaminen verkossa

Ajanvarausasioita voi hoitaa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella suun terveydenhuollon verkkoasioinnissa: verkossa voit mm. tarkistaa, perua ja siirtää omia ajanvarauksiasi sekä varata ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin tai kiireellisen ajan hammaslääkärille.