Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Suun terveydenhuolto

Suosittelemme, että kaikki yli 12-vuotiaat asiakkaat käyttäisivät kasvomaskia vastaanotolle tullessaan. Vastaanotolle tullessa pitää olla täysin terve: ei flunssaa tai flunssan oireita. Vastaanottotiloissa tulee huolehtia käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä sekä välttää tarpeetonta odotusta.

Kunnalliseen hammashoitoon pääsee hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaan:

  • Varaa aika soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen, jossa arvioidaan hoidon kiireellisyys.
  • Ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin voit varata myös verkossa .

Ajanvaraus puhelimitse

Lapsi hammashoitolan vastaanotolla.

Keskitetty ajanvaraus, neuvonta ja ohjaus

Ajanvaraus kaikkiin hammashoitoloihin: puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17. Kiireettömissä asioissa voit jättää takaisinsoittopyynnön ma - pe klo 9 - 14. Puhelinpalvelumme on ruuhkautunut ja siksi kykenemme vastaamaan soittopyyntöihin 2 - 4 arkipäivän kuluessa.

Tesoman hammashoitolan yli 18-vuotiaat asiakkaat voivat varata vastaanottoajan myös numerosta 040 500 0990, ma - pe klo 8 - 16. Numeroon on mahdollista jättää takaisinsoittopyyntö.

Jos et pääse varaamallesi vastaanottoajalle, peru tai siirrä se viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa joko verkkoasioinnin kautta tai keskitetystä ajanvarauksesta, puhelin 03 5657 0100. Käyttämättä jätetystä vastaanottoajasta voidaan periä 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Kiireellinen ensiapu

  • Päivystys: arkisin ma - pe klo 8 - 17, puhelin 03 5657 0111
  • Päivystys: arki-iltoina klo 17 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 - 21, terveyspalvelujen neuvonta, puhelin
    03 10023

Asiakkaat ohjataan päivystykseen Ensiapu Acutaan seuraavien kriteereiden mukaan:

Acutan hammaslääkäripäivystys
K-rakennus, sisäänkäynti samasta ovesta kuin Ensiapu Acutaan
postiosoite Teiskontie 35


Chat

Chat-neuvonta arkisin klo 13 - 15.30
Chat palvelee mahdollisuuksien mukaan myös muina aikoina. Voit kysyä yleisluonteisia neuvoja suun terveyteen ja palveluihin liittyvissä asioissa. Chatissä ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi varata aikaa. Jos chat-ruutua ei näy sivulla, ovat kaikki asiakaspalvelijat juuri silloin varattuja.

Verkkoasiointi

Sormi tablet-laitteella.

Ajanvaraus verkossa

Verkossa voit mm. tarkistaa, perua ja siirtää omia ajanvarauksiasi sekä varata ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin tai kiireellisen ajan hammaslääkärille. Lapsen huoltajana pystyt hoitamaan alle 15-vuotiaan lapsesi ajanvarauksia. Sähköiseen palveluun vaaditaan kirjautumista:

Monihuonemalli

Suuhygienisti tekee hoidon tarpeen arvioinnin, ja jos asiakas tarvitsee hammaslääkärin tarkastusta, kutsutaan paikalle hammaslääkäri. Monihuonemalli on käytössä sekä 8 - 15 -vuotiaiden että aikuisten palveluissa. Monihuonevastaanotoille voit varata ajan verkkoasioinnin kautta.

Tekstiviestit

Muistutus varatusta ajasta: Voit saada matkapuhelimeesi muistutusviestin 24 tuntia ennen hammashoitoon varaamaasi aikaa. Muistutus lähetetään, jos olet ajanvarauksen yhteydessä kertonut haluavasi muistutuksen ja antanut matkapuhelinnumerosi. Alle 15-vuotiaille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen.

Tieto kiireettömään hoitojonoon asettamisesta: Jos suuhygienistin vastaanotolla tai keskitetyssä ajanvarauksessa tehdyn arvion perusteella sinut on asetettu odottamaan kiireetöntä hammaslääkärin tutkimusta, saat jonoon asettamisesta tiedon matkapuhelimeesi. Viestin saaminen edellyttää, että matkapuhelinnumerosi on tallennettu potilastietojärjestelmään. Vahvistusviesti lähetetään noin viikon sisällä jonoon asettamisesta. Varsinainen vastaanottoaika ilmoitetaan erikseen heti, kun sen ajankohta on varmistunut.

Palaute ja lisätietoja

Johtava ylihammaslääkäri, palvelujohtaja
Eeva Torppa-Saarinen

Suun hoitotyön päällikkö
Anne-Mari Aaltonen

Työntekijät tavoittaa vaihteen kautta: puhelin 03 565 611, ma - pe klo 8.30 - 15.45. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Tämän sivun lyhytosoitteita ovat www.tampere.fi/hammashoito ja www.tampere.fi/suunterveydenhuolto