Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Suun terveydenhuolto

Kiireettömän hoidon jononpurku on käynnissä

Aikuisten kiireetöntä hammashoitoa on avattu vaiheittain kesän aikana. Nyt myös hammaslääkäriaikoja koskeva jononpurku on käynnistetty: suun terveydenhuollosta ollaan elo- ja syyskuussa yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden vastaanottoaika jouduttiin keväällä perumaan. Takaisinkutsuja tehdään puhelimitse, tekstiviestillä tai kirjeitse. Koska takaisinkutsuja on määrällisesti paljon, on toivottavaa, että asiakkaat käyttäisivät ensisijaisesti verkkoasiointia (ajan siirrot ja peruutukset) puhelinpalvelun sijaan.
Aikuisten monihuonemallin palveluun (suuhygienistin hoidon tarpeen arvio) voi varata aikoja elo- ja syyskuulle verkkoasioinnin kautta Hervannan, Linnainmaan, Lielahden, Tammelan, Tipotien ja Tullinkulman hammashoitoloihin.


Lasten hammaslääkäritutkimukset ja suuhygienistin ennaltaehkäisevä hoito sekä lasten oikomishoito ovat käynnissä. Lasten ja nuorten monihuonemallin palvelu pyritään käynnistämään lokakuussa ja lapset ja nuoret, joiden aika perutettiin keväällä, kutsutaan uudelleen vastaanotolle. Lasten ja nuorten monihuonemalli on käytössä Hervannan, Linnainmaan, Lielahden, Tammelan ja Tipotien hammashoitoloissa.


Verkkoasiointi: www.tampere.fi/hammas


Keskitetty ajanvaraus: puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17


Kiireellinen hammashoito Acutan hammaslääkäripäivystyksessä
- Katso: Kiireellisen ensiavun kriteerit

- puhelin 03 5657 0111, ma - pe klo 8 - 17 ja

- puhelin 03 10023 tai 03 5657 0023, arki-iltoina klo 17 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 - 21


Huomioitahan, että vastaanotolle tullessa pitää olla täysin terve: ei flunssaa tai flunssan oireita, huolehditaan käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä ja vältetään tarpeetonta odotusta vastaanoton tiloissa.


Suun terveydenhuollon laskutus on avoinna normaalisti.


Lisätietoja ja toimintaohjeita koronavirukseen liittyen: www.tampere.fi/koronavirus

Kunnalliseen hammashoitoon pääsee hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaan:

  • Varaa aika soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen, jossa arvioidaan hoidon kiireellisyys.
  • Ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin voit varata myös verkossa .

Ajanvaraus puhelimitse

Valokuva: Hammaslääkäri työssään.

Keskitetty ajanvaraus

Ajanvaraus kaikkiin hammashoitoloihin: puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17. Kiireettömissä asioissa voit jättää takaisinsoittopyynnön ma - pe klo 9 - 14. Soittopyyntöihin vastataan mahdollisimman pian, joko saman tai seuraavan päivän kuluessa.

Tesoman hammashoitolan yli 18-vuotiaat asiakkaat voivat varata vastaanottoajan myös numerosta 040 500 0990, ma - pe klo 8 - 16. Numeroon on mahdollista jättää takaisinsoittopyyntö.

Jos et pääse varaamallesi vastaanottoajalle, peru tai siirrä se viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa joko verkkoasioinnin kautta tai keskitetystä ajanvarauksesta, puhelin 03 5657 0100. Käyttämättä jätetystä vastaanottoajasta voidaan periä 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Kiireellinen ensiapu

  • Päivystys: arkisin ma - pe klo 8 - 17, puhelin 03 5657 0111
  • Päivystys: arki-iltoina klo 17 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 - 21, terveyspalvelujen neuvonta, puhelin
    03 10023

Asiakkaat ohjataan päivystykseen Ensiapu Acutaan seuraavien kriteereiden mukaan:

Acutan hammaslääkäripäivystys
K-rakennus, sisäänkäynti samasta ovesta kuin Ensiapu Acutaan
postiosoite Teiskontie 35


Chat

Chat-neuvonta arkisin klo 13 - 15.30
Chat palvelee mahdollisuuksien mukaan myös muina aikoina. Voit kysyä yleisluonteisia neuvoja suun terveyteen ja palveluihin liittyvissä asioissa. Chatissä ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi varata aikaa. Jos chat-ruutua ei näy sivulla, ovat kaikki asiakaspalvelijat juuri silloin varattuja.

Verkkoasiointi

Valokuva: Hampaat.

Ajanvaraus verkossa

Verkossa voit mm. tarkistaa, perua ja siirtää omia ajanvarauksiasi sekä varata ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin tai kiireellisen ajan hammaslääkärille. Sähköiseen palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla:

Jos huoltaja on tehnyt puolesta-asiointia koskevan sopimuksen, voi hän hoitaa huollettavien, alle 15-vuotiaiden lastensa ajanvarauksia verkossa.

Monihuonemalli

Suuhygienisti tekee hoidon tarpeen arvioinnin, ja jos asiakas tarvitsee hammaslääkärin tarkastusta, kutsutaan paikalle hammaslääkäri. Monihuonemalli on käytössä sekä 8 - 15 -vuotiaiden että aikuisten palveluissa. Monihuonevastaanotoille voit varata ajan verkkoasioinnin kautta.

Muistutus tekstiviestillä

Voit saada matkapuhelimeesi muistutusviestin 24 tuntia ennen hammashoitoon varaamaasi aikaa. Muistutus lähetetään, jos olet ajanvarauksen yhteydessä kertonut haluavasi muistutuksen ja antanut matkapuhelinnumerosi. Alle 15-vuotiaille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen.

Palaute ja lisätietoja

Johtava ylihammaslääkäri, palvelujohtaja
Eeva Torppa-Saarinen

Suun hoitotyön päällikkö
Anne-Mari Aaltonen

Työntekijät tavoittaa vaihteen kautta: puhelin 03 565 611, ma - pe klo 8.30 - 15.45. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Tämän sivun lyhytosoitteita ovat www.tampere.fi/hammashoito ja www.tampere.fi/suunterveydenhuolto