Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Potilasopas

Rauhaniemen kuntoutusosastojen toiminta perustuu potilaan yksilölliseen hoito- ja kuntoutussuunnitelmaan, jonka lähtökohtana on kokonaisvaltainen gerontologinen toimintakyvyn arvio.

Vierailut sairaalaan

Vieraat ovat tervetulleita Rauhaniemen sairaalaan. On tärkeää, että yhteydet perheeseen ja lähiverkostoon säilyvät myös sairaalahoidon aikana. Rakennusten ulko-ovet suljetaan kello 19.

Huomiotavaa korona-aikana
Sairaala- ja kuntoutusosastoilla voi vierailla, kun noudattaa seuraavia ohjeita. Eristyksessä tai karanteenissa olevan potilaan luona ei kuitenkaan voi vierailla.
Ohjeet vierailijoille:
- Tule vierailulle terveenä ja oireettomana.
- Huolehdi käsihygieniasta. Käytä käsihuuhdetta vähintään tullessasi ja lähtiessäsi.
- Käytä sairaalassa kirurgista suu-nenäsuojusta.
- Pidä yli kahden metrin turvaväli muihin potilaisiin ja henkilökuntaan. Tämä tulee huomioida potilashuoneessa yhtä aikaa vierailevien määrässä.
- Tarvittaessa henkilökuntamme opastaa käsihygienian toteuttamisessa, suojainten käytössä ja turvavälien toteutumisen ohjaamisessa.
- Vältä turhaa liikkumista osaston yhteisissä tiloissa. Tarvittaessa voit pyytää apua henkilökunnalta esimerkiksi soittamalla potilaskutsukelloa.
- Tapaamiset ulkona ovat myös mahdollisia huomioiden potilaan vointi ja hygieniaohjeiden toteuttaminen.
- Jos osastolla on meneillään tartuntataudin aiheuttama epidemia tai tartuntojen selvitys, vierailu on mahdollista vain poikkeustapauksissa ja erikseen sopien.

Mukaan sairaalaan

  • Lääke- ja hoito-ohjekortit
  • Reseptit
  • Henkilökohtaiset hygieniavälineet, esim. partakone, hammasharja
  • Henkilökohtaiset apuvälineet, kuten rollaattori, kuulolaite, silmälasit
  • Omat sisäjalkineet

Arvokkaat korut ja suuret rahasummat kannattaa jättää kotiin.

Ruokailuajat

Aamupala: klo 7.30
Lounas: klo 11.30
Päivällinen: klo 16.30
Iltapala: klo 19

Rauhaniemen sairaalassa tarjottavista aterioista vastaa Pirkanmaan Voimia. Kahvio, kirjasto ja nettipiste sijaitsevat Koivula-talossa. Kahvio on avoinna ma - pe klo 9 - 16 ja la - su klo 13 - 16. Osastoilla kiertää kioskivaunu ja kirjasto palvelee myös osastoille. Piha-alueella toimii kesäkioski.

Sairaalamaksut