Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


THL:n influenssarokotetutkimus yli 65-vuotiaille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kutsuu 65 vuotta täyttäneet tamperelaiset influenssarokotetutkimukseen loppuvuoden 2019 aikana. Tutkimuksessa selvitetään, suojaako uusi korkea-annoksinen influenssarokote ikääntyneitä influenssan jälkitauteina esiintyviltä vakavilta sydän-, verenkierto- ja hengitystiesairauksilta paremmin kuin tällä hetkellä käytössä oleva rokote.

Tutkimuksessa korkea-annoksisen rokotteen tehoa verrataan tavanomaisen annoksen sisältävään rokotteeseen. Vertailurokote on sama valmiste kuin kansallisessa rokotusohjelmassa käytettävä influenssarokote. Tutkimukseen osallistuvat saavat jommankumman näistä rokotteista.

Jokainen 65 vuotta täyttänyt on oikeutettu maksuttomaan influenssarokotteeseen ja voi päättää, ottaako tavallisen kausi-influenssarokotteen vai osallistuuko FinFluHD-tutkimukseen saadakseen uuden korkea-annoksisen rokotteen. Kaikki Tampereella asuvat, 65 vuotta täyttäneet saavat tutkimuksen kutsukirjeen kotiin ja sen mukana ohjeet uuden rokotevalmisteen saamiseksi. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Jos et halua osallistua rokotetutkimukseen, sinulla on oikeus saada Tampereen kaupungin influenssarokotus.

Rokotuspaikat ja -ajat

Tutkimusrokotteen voit saada (asuinpaikasta riippumatta) seuraavilla terveysasemilla:

Mukaan tutkimukseen pääsee tulemalla rokotukseen. Aikaa ei tarvitse varata etukäteen.

Rokotteita annetaan 20.12.2019 asti maanantaisin klo 8 - 16, tiistaista torstaihin klo 8 - 18 ja perjantaisin klo 8 - 15.

Rokotetutkimuksen neuvonta:
- puhelin 041 730 1373, ma - to klo 8 - 16 ja pe klo 8 - 15 tai
- terveyspalvelujen neuvonta, puhelin 03 10023, joka päivä klo 7 - 22.