Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Laboratoriot

Valokuva: Laboratorionäytteitä.

Tampereen kaupunki ostaa laboratoriopalvelut Fimlab Laboratoriot Oy:ltä, jonka omistavat Pirkanmaan, Keski-Suomen, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymät ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä.

Asiakkaalla on oltava Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen lääkärin lähete ennen näytteenottoa ja tutkimusta. Laboratoriolähetteen saatuasi voit asioida missä tahansa Fimlabin näytteenottopisteessä. Näytteenottopisteiden aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät Fimlabin sivuilta. Huomioithan, että osa näytteenottopisteistä toimii ainoastaan ajanvarauksella.

Ajanvaraus joko puhelimitse 010 808 515, arkisin klo 7 - 18 tai verkossa:

Laboratoriotutkimuksiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Fimlabin asiakasneuvontaan, puhelin 03 3117 4445 arkisin klo 10 - 15.

Oman terveyden seurantaan tarkoitettujen tavallisten laboratoriotutkimusten teettäminen on mahdollista ilman lääkärin lähetettä. Tutkittava maksaa itse teettämänsä tutkimukset. Tarkemmat tiedot Fimlab Laboratorioiden sivuilla:
Ulkoinen linkkiFimlab: OmaLabra

Raskaustestit

Raskaustestin voi käydä teettämässä ilman lääkärin lähetettä Fimlab Laboratorioiden toimipisteissä niiden aukioloaikoina. Testi on maksullinen.

Papakoe (irtosolunäyte)

Kaikki 30-, 35-, 40-, 45-, 50-, 55- ja 60-vuotiaat naiset kutsutaan kohdunkaulan syövän seulontatutkimukseen Fimlab Laboratorioon, josta kutsu lähetetään henkilökohtaisesti. Tutkimus on maksuton. Tutkimustulokset ilmoitetaan asiakkaalle kirjeitse Fimlab Laboratoriot Oy:stä.