Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Puheterapia

Tietoa koronavirukseen liittyen

Puheterapian vastaanotot toimivat normaalisti. Käyntejä voidaan korvata etävastaanotoilla tai puhelinneuvonnalla, mikäli se on tarkoituksenmukaista.
Asiakkaalla toivotaan olevan mukanaan vain yksi saattaja.
Lapsella, perheenjäsenellä ja/tai saattajalla ei saa olla hengitystieoireita tullessaan vastaanotolle, eikä saa olla palannut riskimaista alle 10 vuorokautta aiemmin (karanteeni). Muistattehan myös korona-ajan yleiset hygieniaohjeet!

Ulkoinen linkkiLisätietoa matkustamisesta


(Päivitetty 21.10.2020)

Valokuva: Puheterapeutin luona.

Puheterapiapalvelut painottuvat alle kouluikäisten lasten palveluihin, mutta myös perusopetuksessa toimii puheterapeutteja yhteistyössä oppilashuollon kanssa. Aikuisasiakkaille on saatavissa puheterapiapalveluja ääniongelmien ja änkytyksen hoitoon. Aikuisneurologisia asiakkaita hoidetaan rajoitetusti avoterveydenhuollossa ja laitoshoidossa.

Puheterapeutin vastaanotolle tullaan yleensä terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteellä tai koulun erityisopettajan aloitteesta. Joskus päivähoidon henkilökunta tai lapsen/oppilaan vanhemmat ottavat suoraan yhteyttä puheterapeuttiin. Aikuisneurologiset asiakkaat tarvitsevat lääkärin lähetteen. Puheterapiapalvelut ovat kuntalaisille maksuttomia.

Puheterapian avulla poistetaan ja lievennetään kommunikoinnin häiriöitä. Puheterapiapalvelun muotoja ovat: tutkimus, ohjaus, neuvonta (myös puhelimitse puhelinaikoina), seuranta ja terapia. Puheterapiajakson kesto sovitaan asiakkaan kanssa hoidon alussa. Puheterapeutin antama ohjaus tai terapia voidaan toteuttaa myös ryhmämuotoisena. Perusopetuksessa puheterapeutit tekevät tarpeen mukaan koulukäyntejä.

Lisätietoja
Johtava puheterapeutti
Jussi Kuusisalo
puhelin 040 800 4635
sähköposti [email protected]
Tipotien sosiaali- ja terveysasema (3. krs, C-siipi)
33230 Tampere

Yhteystiedot

Ohjeita asiakkaille


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/puheterapia