Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Puheterapia

Tietoa koronavirukseen liittyen

Puheterapian vastaanotot toimivat normaalisti. Käyntejä voidaan tarvittaessa korvata etävastaanotoilla tai puhelinneuvonnalla. On toivottavaa, että asiakkaalla on mukana vain yksi saattaja. Asiakkaalla, perheenjäsenellä ja/tai saattajalla ei saa olla hengitystieoireita tullessaan vastaanotolle. Muistattehan korona-ajan yleiset hygieniaohjeet ja maskisuositukset! Matkustamiseen liittyvissä ohjeissa kannattaa seurata ulkoministeriön ohjeita: Ulkoinen linkkiLisätietoa matkustamisesta
(Päivitetty 10.1. 2022)

Valokuva: Puheterapeutin luona.

Puheterapiapalvelut painottuvat alle kouluikäisten lasten palveluihin, mutta myös perusopetuksessa toimii puheterapeutteja yhteistyössä oppilashuollon kanssa. Aikuisasiakkaille on saatavissa puheterapiapalveluja ääniongelmien ja änkytyksen hoitoon. Aikuisneurologisia asiakkaita hoidetaan avoterveydenhuollossa polikliinisesti.

Puheterapeutin vastaanotolle tullaan yleensä terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteellä tai koulun erityisopettajan aloitteesta. Joskus päivähoidon henkilökunta tai lapsen/oppilaan vanhemmat ottavat suoraan yhteyttä puheterapeuttiin. Aikuisneurologiset asiakkaat tarvitsevat lääkärin lähetteen. Puheterapiapalvelut ovat kuntalaisille maksuttomia.

Puheterapian avulla poistetaan ja lievennetään kommunikoinnin häiriöitä. Puheterapiapalvelun muotoja ovat: tutkimus, ohjaus, neuvonta (myös puhelimitse puhelinaikoina), seuranta ja terapia. Puheterapiajakson kesto sovitaan asiakkaan kanssa hoidon alussa. Puheterapeutin antama ohjaus tai terapia voidaan toteuttaa myös ryhmämuotoisena. Perusopetuksessa puheterapeutit tekevät tarpeen mukaan koulukäyntejä.

Lisätietoja
Johtava puheterapeutti
Jussi Kuusisalo
puhelin 040 800 4635
sähköposti [email protected]
Sarvis
Hatanpäänkatu 3 J 2 krs.
33900 Tampere

Yhteystiedot

Ohjeita asiakkaille


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/puheterapia