Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Seksuaaliterveyspalvelut

Voit ottaa yhteyttä opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajaan kaikissa seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa, esim. silloin, kun ehkäisyn aloittaminen on ajankohtaista.


Seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvonta on ohjausta seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvissä asioissa. Käynneillä voit keskustella seksuaalielämän ongelmista ja kysymyksistä, kuten seksuaalisen halun puute, yhdyntäkivut sekä erektio- ja orgasmivaikeudet.
Voit varata ajan seksuaalineuvojalle oman oppilaitoksesi terveydenhoitajan kautta.

Maksuton ehkäisy

Maksuttomia ehkäisyvälineitä tarjotaan hieman eri tavalla alle 20-vuotiaille ja yli 20-vuotiaille:

  • Alle 20-vuotiaat saavat maksutta ensimmäisen hormonaalisen ehkäisyn (kuten pillerit) 12 kuukaudeksi, pitkäkestoiseen ehkäisyyn esim. hormonikierukan ja kondomeja tarpeen mukaan.
  • Yli 20-vuotiaat ja alle 20-vuotiaat ulkokuntalaiset AMK-opiskelijat saavat kotikunnasta riippumatta esim. hormonaalisen ehkäisyn kuudeksi kuukaudeksi tai kondomeja vaihtoehtona muille ehkäisymenetelmille.

Maksuttomia ehkäisyvälineitä voit saada paitsi opiskeluterveydenhuollosta myös kouluterveydenhuollosta, nuorisoneuvolasta, ehkäisyneuvolasta, äitiysneuvoloista ja terveysasemilta.

Alle 20-vuotiaat YTHS:n palvelujen piiriin kuuluvat tamperelaiset ja orivesiläiset saavat maksuttoman ehkäisyn YTHS:n kautta.

Papa

Papakoetta ei oteta kohdunkaulansyövän riskiä ehkäisevässä seulontatarkoituksessa ennen 25 vuoden ikää. Näytteenottoa harkitaan 25 - 28 -vuotiailta riskitekijöiden perusteella. Lähetteen saaneelle tutkimus on maksuton.

Seksuaaliterveys-sivut

Seksuaaliterveys-sivuille on koottu tietoa ehkäisyn aloittamisesta, uusinnasta, raskauden keskeytyksestä sekä seksitautien tutkimisesta ja hoidosta. Palveluiden yhteystiedot löytyvät ko. sivuilta.

Seksuaalisuus