Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Mielenterveys ja päihteet

Tukea jaksamiseen

Koronaepidemiatilanne rajoituksineen saattaa aiheuttaa ahdistusta, pelkoja, yksinäisyyttä, ulkopuolisuuden tunnetta, erilaisia ristiriitoja. Älä jää hankalien ajatusten kanssa yksin, vaan ota yhteyttä. Opiskeluterveydenhuollosta voit saada keskustelutukea vaihtoehtoisia kanavia käyttäen: vastaanotto, puhelu tai videoyhteys. Verkkoajanvaraus ei ole toistaiseksi mahdollista, mutta voit soittaa omaan tiiminumeroosi tai toimipisteeseesi tai lähestyä sähköisellä yhteydenottolomakkeella:
Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot


Hyviä vinkkejä: Stressistä ja stressinhallinnasta pandemian keskellä (pdf)Psykologit Aaro Kujanen ja Johanna Hämäläinen

Mielenterveyspalvelut

Jos sinulla on huolta omasta psyykkisestä hyvinvoinnistasi esim. jännitys-, ahdistus-, tai masennusoireita tai elämäntilanteeseesi liittyy kriisi, varaa ensin aika terveydenhoitajalle.

Terveydenhoitajan käynneillä kartoitetaan tilannettasi kokonaisvaltaisesti, tehdään yhdessä hoitosuunnitelmaa ja arvioidaan lääkäriajan tarve. Hoitosuunnitelma voi sisältää mm. yksilö- tai ryhmähoitojakson. Keskusteluhoitojakso voi toteutua terveydenhoitajalla, psykiatrisella sairaanhoitajalla tai psykologilla. Ryhmät ovat psykologien ohjaamia, näistä voit tiedustella terveydenhoitajaltasi.

Psykologit ja psykiatriset sairaanhoitajat

Psykologit tavoitat alla olevista numeroista klo 12 - 12.30. Vastaanotot sijaitsevat osoitteessa Hammareninkatu 7 (2. tai 4. krs).

 • Kerttu Koivisto, puhelin 040 801 6661
 • Sari Lehtola, puhelin 040 801 6702
 • Johanna Mäenalusta,
  puhelin 040 800 4518
 • Susanna Salin-Kares,
  puhelin 040 800 4517
 • Mari Taipalus-Friman, puhelin 040 639 7940

Psykiatriset sairaanhoitajat

 • Anne Liede, puhelin 040 806 2529
 • Sanna-Maija Koski, puhelin 040 806 3725

Katso myös

Päihdepalvelut

Jos oma tai läheisesi päihteidenkäyttö aiheuttaa huolta, kannattaa ottaa mahdollisimman pian yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon. Keskustelemalla terveydenhoitajasi kanssa saat apua ja tietoa hoitavista tahoista.

Oppilaitoksilla on omat päihdehuollon toimintamallinsa. Tarkoituksena on - tarvittaessa yhteistyössä oppilaitoksen kanssa - löytää ne tukitoimet, joiden avulla opiskelija kykenee jatkamaan opiskeluaan. Hoitoonohjaus on luottamuksellista ja hoitoonohjaukseen osallistuvat henkilöt vaitiolovelvollisia.


Lisätietoa