Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Maksut ja todistukset

Asiakasmaksut

Terveydenhoitajan palvelut ovat opiskeluterveydenhuollossa maksuttomia.

Ennaltaehkäisevät terveydenhoidon käynnit, lähinnä raskauden ehkäisyyn liittyvät käynnit, ovat maksuttomia. Asiakasmaksua ei peritä myöskään sellaisista käynneistä, joissa käsitellään laaja-alaisesti ja moniammatillisesti opiskelukykyä ja ammatinvalintaa.

Sairaanhoidolliset lääkärikäynnit ovat 18 vuotta täyttäneille maksullisia lukuun ottamatta mielenterveyskäyntejä. 18 vuotta täyttäneeltä veloitetaan 20,90 euroa kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa. Lasku lähetetään postitse.

Vastaanottokäynti voidaan hoitaa myös etänä eli videovälitteisesti tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Etävastaanotot ovat maksuttomia.

Peruuttamaton ajanvaraus

3.1.2022 alkaen opiskeluterveydenhuollossa peritään maksu kaikista lääkäri- ja hoitajakäynnistä, jonka asiakas on jättänyt käyttämättä ja perumatta ilman hyväksyttävää syytä.

Peruuttamattoman käynnin maksu on 51,50 euroa. Alle 18-vuotiailta maksua ei peritä. Maksu voidaan periä, vaikka itse käynti olisi maksuton. Maksu koskee myös etäpalveluja.

Maksua ei peritä, jos käynti perutaan esteen sattuessa viimeistään 24 tuntia ennen sen alkua.

Maksua ei myöskään peritä tilanteissa, jolloin asiakkaan on ollut käytännössä mahdoton perua aikaa vuorokautta ennen. Näitä voivat olla mm. äkillinen sairastuminen, tapaturma tai kriisitilanne.

Voit muuttaa ja perua varatun ajan soittamalla tiimisi numeroon tai oman oppilaitoksesi terveydenhoitajalle. Terveydenhoitaja- tai lääkäriajan pystyt peruuttamaan myös tekstiviestillä numeroon 0400 267 715. Viestiin tulee laittaa nimi, syntymäaika ja peruutettava aika. Numeroon ei oteta vastaan puheluja. Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot löydät opiskeluterveydenhuollon verkkosivuilta


Todistukset

Sairauslomatodistukset

Terveydenhoitaja kirjoittaa tarvittaessa vastaanotolla todistuksen lyhyestä sairauspoissaolosta. Sairauslomatodistusta ei kirjoiteta puhelimitse eikä jälkikäteen.

Tredun oppilaitoksissa ja lukioilla ryhmänohjaaja tai opettaja hyväksyy opiskelijan 1 - 3 tai 1 - 5 päivän sairauspoissaolon opiskelijan oman tai alaikäisen huoltajan ilmoittamana. Näin toimitaan tilanteissa, joissa sairauden oireet eivät vaadi terveydenhuollon ammattilaisen arviota.

Halutessasi voit asioida myös oman asuinkuntansa terveysasemalla sairaanhoitajan vastaanotolla.

Jotkut työnantajat vaativat sairauspoissaolosta lääkärintodistuksen. Lääkärintodistuksen voit saada opiskeluterveydenhuollosta vain siinä tapauksessa, että sairauden oireet vaativat lääkärin arviota.

Erityisruokavaliotodistukset ja elintarviketyöntekijän todistukset saat terveydenhoitajalta.

Opiskeluterveydenhuollon lääkärintodistukset

Sairauslomaa tai kuntoutusta varten kirjoitetut lääkärintodistukset (A ja B) ovat maksuttomia, samoin lääkityksen erityiskorvattavuutta varten kirjoitettu lääkärin B-lausunto.

Nuoren kuntoutusrahaa, eläkettä tai muuta vastaavaa etuutta varten kirjoitettu lääkärinlausunto on maksullinen (B-lausunto, C-lausunto, vapaamuotoinen lääkärinlausunto).

Lääkärintodistusten maksullisuus perustuu asiakasmaksulakiin.

Lääkärintodistukset Tampereen kaupungin lääkärintodistusten hinnat

Seuraavia todistuksia ei saa opiskeluterveydenhuollosta:

  • Ennen opiskelun alkua vaadittu lausunto terveydentilasta ja alalle sopivuudesta
  • Ajokorttitodistus
  • Erityistodistukset, esim. vaihtoon lähtijöiden todistukset, hoidetaan pääsääntöisesti yksityisillä lääkäriasemilla.

Edellä mainitut lääkärintodistukset ovat maksullisia ja hankittavissa joko terveyskeskuslääkäriltä tai yksityislääkäriltä.