Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ajanvaraus verkossa

Kirjaudu palveluun

Ulkoinen linkkiKirjaudu sähköisiin terveyspalveluihin

Asiointi vaatii tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.


Jos käytät sähköisiä terveyspalveluja ensimmäisen kerran, pitää sinun täyttää ensin suostumuslomake: Ulkoinen linkkiSuostumuslomake


Lisätietoja sähköisestä ajanvarauksesta

15 vuotta täyttänyt voi itse päättää, haluaako jonkun muun hoitavan asioitaan verkossa. Lisätietoja asioinnista toisen puolesta

Ajanvarausmahdollisuudet

Voit varata sähköisesti kiireettömiä vastaanottoaikoja sekä terveystarkastusaikoja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajalle.

Sähköinen ajanvaraus Tullinkulman keskitettyyn toimipisteeseen ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen Nirvan toimipisteeseen on mahdollista opiskelijoille, joiden kotikunta on Tampere, Orivesi, Lempäälä, Kangasala, Pirkkala, Vesilahti, Valkeakoski, Nokia tai Ylöjärvi.

Ajan voivat varata kotikunnasta riippumatta seuraavien lukioiden ja oppilaitosten opiskelijat: Sammon keskuslukio, Kalevan lukio, Klassillinen lukio, Tampereen lyseon lukio, Tammerkosken lukio, Tampereen yhteiskoulun lukio, Tredun toimipisteet (poikkeus Tullinkulma).

Tullinkulman keskitetyssä toimipisteessä toimii kaksi tiimiä. Tarkista ennen ajan varaamista, mihin tiimiin oma oppilaitoksesi ja opiskelualasi kuuluu ja varaa aika omasta tiimistäsi. Listan tiimeihin kuuluvista oppilaitoksista löydät Yhteystiedot ja ajanvaraus -sivulta .

Jos vastaanottoaikoja ei ole varattavissa tai asiasi koskee jotain muuta kuin allamainittuja tilanteita, ota yhteys oman oppilaitoksesi ajanvarausnumeroon.

Varattavissa olevat ajat:

 • Terveystarkastus 60 min: Aika on tarkoitettu vain ensimmäisen vuoden opiskelijoille, joille terveydenhoitaja on lähettänyt kehoitteen varata aika terveystarkastukseen. Täytä esitietolomake etukäteen, tulosta ja tuo se mukanasi terveystarkastukseen. Linkki esitietolomakkeeseen alempana.
 • Mielenterveyskäynti 60 min: Voit varata ajan mielialaan, jaksamiseen tai esim. univaikeuksin liittyvissä ongelmatilanteissa terveydenhoitajan alkukartoitus- tai seurantakäynnille.
 • Ehkäisyn aloitus 60 min: Aika on tarkoitettu ehkäisyä ensimmäistä kertaa aloittaville. Täytä sähköisen ajanvarauksen yhteyteen liitetty raskauden ehkäisyn esitietolomake tai tulosta lomake erikseen, linkki alempana.
 • Ehkäisyn jatko 30 min: Jos et ole asioinut opiskeluterveydenhuollossa aiemmin ehkäisyasioissa, täytä sähköisen ajanvarauksen yhteyteen liitetty raskauden ehkäisyn esitietolomake tai tulosta lomake erikseen, linkki alempana. Huom! Kierukkatarkastukseen on varattava aika aina puhelimitse (ultraäänitutkimus).
 • Korvahuuhtelu 30 min: Pehmittele edeltävästi korvavahaa muutaman päivän ajan apteekista saatavalla tuotteella.
 • Rokotus 15 min:
  * Perusrokotteet (jäykkäkouristus, polio, MPR = tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko) saat maksutta vastaanotolla. Muita rokotuksia varten tarvitset lääkäriltä reseptin: ota yhteyttä hoitajaan puhelimitse ennen ajanvarausta. Koronarokotuksia ei anneta opiskeluterveydenhuollossa.
 • Ompeleiden poisto 15 min
 • Verenpaineen mittaus 15 min
 • Elintarviketyöntekijän todistus 15 min

Esitietolomakkeet löytyvät opiskeluterveydenhuollon etusivulta Lomakkeet-kohdasta:

Sähköisesti tehdyn ajanvarauksen voit peruuttaa viimeistään vuorokautta ennen sähköisten terveyspalvelujen kautta.