Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kouluterveydenhuolto

Huomioitavaa koronaviruspandemian aikana

Huomaathan, että vastaanotolle ei saa tulla, jos on hengitystieinfektion oireita, on tullut ulkomaanmatkalta kahden viikon sisällä tai on määrätty eristykseen tai karanteeniin. Rajoitus ulkomaanmatkoilta palattaessa ei koske niitä maita, joihin ei kohdistu paluuhetkellä valtioneuvoston voimassaolevaa linjausta rajavalvonnasta ja Ulkoinen linkkimatkustusrajoituksista . Jos varatulle ajalle tulo estyy, ota yhteyttä terveydenhoitajaan puhelimitse. Käyntejä voidaan pitää osin myös etävastaanottona.


Kuinka toimia, jos lapsella on hengitystieinfektio-oireita? Vanhemmille ja huoltajille suunnattuja ohjeita löytyy Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta:

Ulkoinen linkkiPSHPn ohje vanhemmille ja huoltajille: Varhaiskasvatuksessa tai koulussa olevien lasten Covid-näytteet


Ulkoinen linkkiTHL: Lapset ja koronavirus


Lukuvuositiedote oppilaille ja huoltajille:

Kouluterveydenhuollon tiedote lukuvuodelle 2020 - 2021 (pdf)

Valokuva: Näön tarkastus.

Oppilas voi mennä kouluterveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta koulukohtaisesti sovittuina vastaanottoaikoina. Koululääkärin vastaanotolle oppilas menee kouluterveydenhoitajan kautta. Äkillisissä sairastapauksissa oppilaan sairaanhoidosta vastaa oma terveysasema.

Kouluterveydenhoitajan tekemä terveystarkastus tehdään peruskoulun oppilaille joka vuosi. Laaja terveystarkastus, johon sisältyy myös koululääkärin tarkastus, tehdään 1., 5. ja 7. luokalla. Laajaan 7. luokan tarkastukseen liittyvä lääkärintarkastus tehdään 8. luokalla.

Terveystarkastusohjelmassa voi olla koulukohtaisia eroja tarkastusten ajankohdissa, osa koululaisista voi käydä terveystarkastuksissa myös kesäaikana. Laajassa terveystarkastuksessa selvitetään koko perheen hyvinvointia, ja siksi huoltajat kutsutaan mukaan näihin terveystarkastuksiin.

Erityisruokavaliot

Tarvittaessa oppilaalle tarjotaan vakavan allergian, sairauden tai eettisen vakaumuksen edellyttämä ruokavalio. Tarkempaa tietoa erityisruokavalioista sekä niitä koskevat lomakkeet: Erityisruokavaliot

Katso myös

Instagram

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/kouluterveydenhuolto