Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Koronavirus

Koronavirukseen liittyvissä varotoimissa noudatetaan yhtenäistä linjaa koko Suomessa: Ulkoinen linkkiHallituksen linjaukset koronaviruksesta

Ajantasaista tietoa, toimintaohjeita ja materiaaleja koronaviruksesta ja siihen varautumisesta löytyy Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta: Ulkoinen linkkiAjankohtaista koronaviruksesta

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin:

Koronaviruksen oireita voivat olla esimerkiksi yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, päänsärky, hengenahdistus, ripuli tai haju- ja makuaistin katoaminen. Jos sinulla yksi tai useampi näistä oireista, ota yhteyttä terveyspalveluihin soittamalla:

  • Soita työterveyteen, omalle terveysasemallesi tai terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Kuulo- ja puhevammaiset voivat lähettää tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 040 639 7700 (joka päivä klo 7–22).
  • Kun terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, soita Taysin koronaneuvontanumeroon 03 3116 5333 (avoinna ympäri vuorokauden). Hätätilanteessa soita 112.
  • Saat tarkemmat ohjeet puhelimessa.
  • Et voi käyttää julkisia liikennevälineitä. Tarvittaessa voit käyttää taksia (puh. 0800 98811), kun tilatessa kerrot, että olet menossa koronavirusnäytteeseen. Silloin taksissa on kuljettajaa suojaava pleksi. Noudata myös huolellista yskimishygieniaa matkan aikana.

Koronavirustaudin oirearvion avulla voit arvioida hoidon tarvetta: Ulkoinen linkkiTee arvio

Jos sinulla on varmistettu koronavirustauti, sinut määrätään eristykseen. Noudata tarkasti saamiasi ohjeita. Voit olla eristyksissä kotonasi, jolloin siellä saa olla vain saman talouden henkilöitä, ei ketään vierailijoita. Jos vointisi heikkenee, soita saamaasi puhelinnumeroon. Eristyksen kesto on vähintään seitsemän vuorokautta (7 vrk), mutta aina vähintään koko oireisen ajan ja 1–2 oireetonta päivää. Eristystä ei saa lopettaa itse, vaan se lopetetaan aina tartuntatautiammattilaisten arvion perusteella.

Koronaneuvontaa arabiaksi, persiaksi ja venäjäksi maanantaisin ja torstaisin klo 9–15:
- Arabiankielinen neuvonta, puhelin 044 486 3635 (Kiinni 20.7.–9.8.)
- Persiankielinen neuvonta, puhelin 041 730 3862
- Venäjänkielinen neuvonta, puhelin 040 163 2858 (Kiinni 27.7.–10.8.)

Valtakunnallisessa puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja Ulkoinen linkkiKoronainfo-chatissa saat yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Koronavirustaudin oirearvio.

Miten korona vaikuttaa kaupungin palveluihin?

Sovittuihin tapaamisiin ja vastaanotoille ei saa tulla, jos on hengitystieinfektion oireita, on tullut ulkomaanmatkalta kahden viikon sisällä tai on määrätty eristykseen tai karanteeniin. Rajoitus ulkomaanmatkoilta palattaessa ei koske niitä maita, joihin ei kohdistu paluuhetkellä valtioneuvoston voimassaolevaa linjausta rajavalvonnasta ja matkustusrajoituksista. Lisätietoja THL:n sivuilta: Ulkoinen linkkiMatkustaminen ja koronaviruspandemia .

Peruthan tarvittaessa ajan tai tapaamisen. Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet tullessasi palvelupisteisiin ja sieltä lähtiessäsi sekä pidä fyysistä etäisyyttä toisiin ihmisiin myös odotustiloissa.

THL antoi 13.8.2020 suosituksen kasvomaskien käytöstä. Suositus koskee myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä. Kansalaisten on tarkoitus hankkia maskit pääasiassa omatoimisesti, mutta vähävaraisten henkilöiden on mahdollista saada maskeja maksutta kaupungilta. Tampereen kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille 18.8.2020 alkaen seuraavista jakelupisteistä:
Hoitotarvikejakelu, Kuninkaankatu 14-16, avoinna: ma, ti ja to klo 8-16, ke klo 8-18 ja pe klo 8-14.
Sosiaalipalveluiden neuvonta, Hatanpäänkatu 3 J, avoinna ma ja to klo 9-15, ti, ke ja pe klo 9-14.

Lisäksi maskeja on jaossa seurakunnan hävikkiruokajakelupisteissä sekä SPR:n ruokajakelussa osoitteessa Otavalankatu 12 A.

Mistä tukea perheille? Kuinka huolehtia hyvinvoinnista?

Koronavirusaika on muuttanut lapsiperheiden arkea. Muutokset voivat olla suuriakin. Tampereella on monia toimijoita, jotka tukevat perheitä. Heihin kannattaa olla yhteydessä jo silloin, kun pulmat ovat vielä pieniä.

Tieto koronaviruksen leviämisestä voi aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta. Jos tuntuu, etteivät ystävien ja läheisten kanssa käydyt keskustelut tai mielekäs tekeminen lievitä omaa ahdistuneisuutta, kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä kriisitukea tarjoaviin tahoihin.

Viittomakieliset videot

Coronavirus (COVID-19)

What you should do if you suspect you have contracted the coronavirus?
Information on Coronavirus in different languages: www.tampere.fi/coronavirus

Kielisymbolit kahdeksalle kielelle.

Tämän sivun lyhytosoite www.tampere.fi/koronavirus