Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Koronavirus

Koronarokotukset

Milloin rokotetaan mitäkin väestöryhmää? Missä ja milloin rokotuksia annetaan? www.tampere.fi/koronarokotukset

Hakeudu lievistäkin oireista koronavirustestiin

Vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita, jää kotiin ja varaa aika koronavirustestiin, sillä myös oireeton sairastunut tai lieväoireinen voi tartuttaa tautia. Jos sinulla on oireita, älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin äläkä tapaa ystäviäsi tai sukulaisiasi.

Hakeudu testiin, jos sinulla on esimerkiksi yskää, nuhaa, kurkkukipua, kuumetta, päänsärkyä, hengenahdistusta, ripulia tai haju- ja makuaistin katoamista.

Toimi näin: täytä Omaolo-palvelun koronavirusarvio verkossa tai soita terveyspalveluihin.

Vaihtoehto 1: Tee koronavirusarvio verkossa

Täytä Omaolo-palvelun kysely, niin saat oireidesi perusteella toimintaohjeet:

 • Tamperelaiset ja orivesiläiset voivat varata itse ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen, jos oireet ovat lieviä. Jos oireet tai muut riskitekijät vaativat tarkempaa tutkimusta, ohjeistaa Omaolo soittamaan terveyspalvelujen neuvontaan.
 • Alle 15-vuotiaat: Huoltaja voi täyttää 1–14-vuotiaan lapsen puolesta koronavirustaudin oirearvion Omaolossa. Samalla kertaa voi täyttää sekä oman että lasten koronavirustaudin oirearvion ja tarvittaessa varata myös testiajan.

Vaihtoehto 2: Soita terveyspalveluihin

Puhelimessa terveydenhuollon työntekijä haastattelee sinut ja arvioi tilanteesi.

 • Soita työterveyteen, omalle terveysasemallesi tai opiskeluterveydenhuoltoon .
 • Tai voit soittaa terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22).
 • Kuulo- ja puhevammaiset voivat lähettää tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 040 639 7700 (joka päivä klo 7–22).
 • Kun terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, soita Taysin koronaneuvontanumeroon 03 3116 5333 (avoinna ympäri vuorokauden). Hätätilanteessa soita 112.

Hervannan koronapiste on auki ma - to klo 8 - 16 ja pe ja aattopäivinä klo 8 - 15. Koronapiste tarjoaa koronatietoa ja -testausta niille tamperelaisille, joiden on syysta tai toisesta vaikea varata aika koronatestiin Omaolon tai puhelimen kautta. Koronapisteellä otetaan koronavirustestejä ilman ajanvarausta ja jaetaan koronaohjeita eri kielillä. Koronapiste sijaitsee Hervannan terveysaseman rakennuksessa osoitteessa Insinöörinkatu 38. Sinne kuljetaan terveysaseman takana olevasta ovesta, saapumisohje (pdf). Omaa vuoroa odotetaan ulkona.
Huom! Koronapiste suljetaan 16.4.2021 jo klo 12.30 ja on kokonaan kiinni 19.4.2021. Koronapiste avautuu 20.4.2021 uudessa paikassa eli Hervannan vanhan elokuvateatterin Cinolan tiloissa osoitteessa Lindforsinkatu 1.

Valtakunnallisessa puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja Ulkoinen linkkiKoronainfo-chatissa saat yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Koronaa koskevat ohjekuvakkeet liittyen esimerkiksi käsien pesuun, niistämiseen ja turvaväleihin.

Tietoa Pirkanmaan epidemiatilanteesta ja voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset löytyvät PSHPn sivuilta:

Ulkoinen linkkiPirkanmaan koronavirustilanne ja alueelliset suositukset

Hyvä tietää

Nyt

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen karanteenit

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen karanteenitiedot julkaistaan verkossa joka arkipäivä:


Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset Tampereella

Tampereen kaupungin palveluissa noudatetaan Pirkanmaan alueellisen koronaohjausryhmän antamia ohjeistuksia. Seuraavat rajoitukset ovat voimassa 30.4.2021 asti:

 • Museot ja kulttuuritalo Laikku ovat suljettuina yleisöltä.
 • Kirjastoissa on mahdollista vain varausten nouto, aineiston palauttaminen sekä tietokoneen lyhytaikainen käyttö (15 min).
 • Sisäliikunta on kielletty kaupungin sisäliikuntatiloissa ja jäähalleissa lukuun ottamatta kilpa- ja huippu-urheilua.
 • Aikuisten (yli 20-vuotiaat) ryhmäliikunta sisä- ja ulkoliikunnassa on kielletty.
 • Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta on sallittua (erityisuimakorttilaiset) uimahalleissa. Maanantaista 19.4.2021 alkaen myös lasten harrasteryhmien toiminta on mahdollista uimahalleissa.
 • Nuorisotilat ovat suljettuina.
 • Kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät ovat suljettuina (paitsi etäopetus). Opetusryhmiä voi pitää 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisin turvaohjein ja 2007–2002 syntyneille, jos opetus voidaan järjestää OKM:n ja THL:n turvaohjein.
 • Kaupungin sisätiloissa pidettävissä yleisötilaisuuksissa voi olla korkeintaan kuusi henkilöä.

Tampereen kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään kaikilla kaupungin työpaikoilla mukaan lukien päiväkodit, peruskoulut, toisen asteen oppilaitokset ja toimistotyöt. Maskin sijaan päiväkotien ja koulujen työntekijät voivat käyttää visiiriä. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille ensisijaisesti lähipalveluina.

Tarpeetonta matkustamista vältetään erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin eli esimerkiksi Helsingin seudulle.

Lue tarkemmin, miten korona vaikuttaa kaupungin palveluihin

Sovittuihin tapaamisiin ja vastaanotoille ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa. Lisätietoja THL:n sivuilta: Ulkoinen linkkiMatkustaminen ja koronaviruspandemia .

Peruthan tarvittaessa ajan tai tapaamisen. Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet tullessasi palvelupisteisiin ja sieltä lähtiessäsi sekä pidä fyysistä etäisyyttä toisiin ihmisiin myös odotustiloissa.

Kasvomaskin laitto ja poisto


Coronavirus (COVID-19)

What you should do if you suspect you have contracted the coronavirus?
Information on Coronavirus in different languages: www.tampere.fi/coronavirus

Kielisymbolit kahdeksalle kielelle.

Tämän sivun lyhytosoite www.tampere.fi/koronavirus