Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Koronavirus

Koronavirukseen liittyvissä varotoimissa noudatetaan yhtenäistä linjaa koko Suomessa. Linjaukset ovat voimassa 13.4. asti: Ulkoinen linkkiYhteenveto hallituksen linjaamista toimista

Ajantasaista tietoa, toimintaohjeita ja materiaaleja koronaviruksesta ja siihen varautumisesta löytyy Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta: Ulkoinen linkkiAjankohtaista koronaviruksesta

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly kannustaa ja kiittää tamperelaisia: "Poikkeuksellisina aikoina tarvitaan poikkeuksellista rohkeutta.": Katso pormestarin videotervehdys


Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin:

Valtaosa koronavirukseen sairastumisista on lieviä ja niitä hoidetaan oireiden mukaisesti sekä jäämällä pois työpaikoilta ja kouluista.

A) Ota yhteyttä terveyspalveluihin, jos sinulla on hengitystietulehduksen oireita
JA
olet palannut ulkomailta, Pohjois-Suomen hiihtokeskuksista tai Uudeltamaalta 14 vuorokauden sisällä TAI
olet ollut lähikontaktissa varmistetutun koronavirustapauksen kanssa TAI
teet sosiaali- ja terveydenhuollossa välitöntä potilastyötä.

  • Soita työterveyshuoltoosi, omalle terveysasemallesi , terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä klo 7 - 22) tai Taysin koronaneuvontanumeroon 03 3116 5333 (avoinna ympäri vuorokauden). Saat tarkemmat ohjeet puhelimessa.
  • Oireettomien matkustajien ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.

B) Muussa tapauksessa eli jos sinulla on lieviä hengitystietulehduksen oireita, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveyspalveluihin.

C) Jos vointisi heikkenee etkä pärjää kotihoito-ohjeilla, ota yhteyttä terveyspalveluihin.

  • Soita työterveyshuoltoosi, omalle terveysasemallesi tai terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä klo 7 - 22). Kuulo- ja puhevammaiset voivat lähettää tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 040 639 7700 (joka päivä klo 7 - 22).
  • Kun terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, soita Ensiapu Acutaan Taysin puhelunvälityksen kautta, puhelin 03 311 611. Hätätilanteissa soita 112.

D) Jos kuulut riskiryhmiin, ota herkästi yhteyttä terveyspalveluihin: soita työterveyshuoltoosi, terveysasemallesi tai terveyspalvelujen neuvontaan, jos sinulle nousee äkillinen kuume (38 astetta tai yli) ja tautiin liittyy kurkkukipua ja/tai yskää. Tiedot riskiryhmistä:


Valtakunnallisessa puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja Ulkoinen linkkiKoronainfo-chatissa saat yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8 - 21 ja lauantaisin klo 9 - 15.

Koronavirustaudin oirearvio.

Miten korona vaikuttaa kaupungin palveluihin?

Sovittuihin tapaamisiin ja vastaanotoille ei saa tulla, jos on hengitystieinfektion oireita, on tullut ulkomaanmatkalta kahden viikon sisällä tai on määrätty eristykseen tai karanteeniin. Peruthan tarvittaessa ajan tai tapaamisen. Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet tullessasi palvelupisteisiin ja sieltä lähtiessäsi sekä pidä fyysistä etäisyyttä toisiin ihmisiin myös odotustiloissa.

Coronavirus (COVID-19)

What you should do if you suspect you have contracted the coronavirus?
Information on Coronavirus in different languages: www.tampere.fi/coronavirus

Tiedotteet

Taysin tiedotteet:

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronavirukseen liittyvät tiedotteet :

Tampereen kaupungin tiedotteet:


Tämän sivun lyhytosoite www.tampere.fi/koronavirus