Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Koronavirus

Koronarokotukset

Ratinan rokotusyksikkö on kiinni 9. - 29.8.2021. Jos tehosterokotuksesi on tuona aikana, saat sen Messukeskuksen rokotusyksikössä: www.tampere.fi/koronarokotukset

Hakeudu lievistäkin oireista koronavirustestiin

Vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita, jää kotiin ja varaa aika koronavirustestiin, sillä myös oireeton sairastunut tai lieväoireinen voi tartuttaa tautia. Jos sinulla on oireita, älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin äläkä tapaa ystäviäsi tai sukulaisiasi.

Hakeudu testiin, jos sinulla on esimerkiksi yskää, nuhaa, kurkkukipua, kuumetta, päänsärkyä, hengenahdistusta, ripulia tai haju- ja makuaistin katoamista.

Toimi näin: täytä Omaolo-palvelun koronavirusarvio verkossa tai soita terveyspalveluihin.

Vaihtoehto 1: Tee koronavirusarvio verkossa

Täytä Omaolo-palvelun kysely, niin saat oireidesi perusteella toimintaohjeet:

  • Tamperelaiset ja orivesiläiset voivat varata itse ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen, jos oireet ovat lieviä. Jos oireet tai muut riskitekijät vaativat tarkempaa tutkimusta, ohjeistaa Omaolo soittamaan terveyspalvelujen neuvontaan.
  • Alle 15-vuotiaat: Huoltaja voi täyttää 1–14-vuotiaan lapsen puolesta koronavirustaudin oirearvion Omaolossa. Samalla kertaa voi täyttää sekä oman että lasten koronavirustaudin oirearvion ja tarvittaessa varata myös testiajan.

Vaihtoehto 2: Soita terveyspalveluihin

Puhelimessa terveydenhuollon työntekijä haastattelee sinut ja arvioi tilanteesi.

  • Soita työterveyteen, omalle terveysasemallesi tai opiskeluterveydenhuoltoon .
  • Tai voit soittaa terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22).
  • Kuulo- ja puhevammaiset voivat lähettää tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 040 639 7700 (joka päivä klo 7–22).
  • Kun terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, soita Taysin koronaneuvontanumeroon 03 3116 5333 (avoinna ympäri vuorokauden). Hätätilanteessa soita 112.

Hervannan koronapiste on kiinni 27.8.2021 asti. Koronapisteellä otetaan koronavirustestejä ilman ajanvarausta ja jaetaan koronaohjeita eri kielillä 30.8.2021 alkaen. Huom! Koronapisteellä otetaan testejä vain tamperelaisilta. Jos olet matkustanut turistina Suomeen eikä sinulla ole suomalaista henkilötunnusta ja tarvitset koronatestin, soita numeroon +358 3 311 65 333. Lisätietoja löydät Matkustamassa Suomeen? -sivulta osoitteesta Ulkoinen linkkiwww.finentry.fi .

Valtakunnallisessa puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja Ulkoinen linkkiKoronainfo-chatissa saat yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Koronaa koskevat ohjekuvakkeet liittyen esimerkiksi käsien pesuun, niistämiseen ja turvaväleihin.

Tietoa Pirkanmaan epidemiatilanteesta ja voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset löytyvät PSHPn sivuilta:

Ulkoinen linkkiPirkanmaan koronavirustilanne ja alueelliset suositukset

Hyvä tietää

Miten korona vaikuttaa kaupungin palveluihin?

Sovittuihin tapaamisiin ja vastaanotoille ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa. Lisätietoja THL:n sivuilta: Ulkoinen linkkiMatkustaminen ja koronaviruspandemia .

Peruthan tarvittaessa ajan tai tapaamisen. Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet tullessasi palvelupisteisiin ja sieltä lähtiessäsi, käytä maskia sekä pidä fyysistä etäisyyttä toisiin ihmisiin myös odotustiloissa.

Tampereen kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään kaikilla kaupungin työpaikoilla. Maskin sijaan päiväkotien ja koulujen työntekijät voivat käyttää visiiriä.

Tampereen kaupunki palvelee normaalisti. Kirjastot, museot, kulttuuripalvelut, uimahallit ja nuorisotilat ovat auki normaalisti. Yleisötilaisuuksien osallistujamääriä koskeneet rajoitukset on poistettu.

Coronavirus (COVID-19)

What you should do if you suspect you have contracted the coronavirus?
Information on Coronavirus in different languages: www.tampere.fi/coronavirus

Kielisymbolit kahdeksalle kielelle.

Tämän sivun lyhytosoite www.tampere.fi/koronavirus