Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Koronavirus

Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa

Koronaviruksen oireita voivat olla esimerkiksi yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, päänsärky, hengenahdistus, ripuli tai haju- ja makuaistin katoaminen. Jos sinulla yksi tai useampi näistä oireista, täytä Omaolo-palvelun koronavirusarvio verkossa tai soita terveyspalveluihin.

Vaihtoehto 1: Tee koronavirusarvio verkossa

Täytä Omaolo-palvelun kysely, niin saat oireidesi perusteella toimintaohjeet:

  • Tamperelaiset voivat tunnistautua Omaoloon, jolloin oireiden niin vaatiessa Omaolo ohjaa paikallisiin terveyspalveluihin ja oirearvion tuloksen voi lähettää Omaolon kautta terveyspalvelujen neuvontaan, jossa ammattilaiset katsovat tuloksia joka päivä klo 8 - 20.
  • Alle-16-vuotiaat: Omaolo-palvelusta saa toimintaohjeet oirearvion tekemisen jälkeen. Lasten tietoja ei voi lähettää Omaolo-palvelussa ammattilaisen luettavaksi. Jos Omaolo suosittelee alle 16-vuotiaalle testiin tai päivystykseen hakeutumista, soita terveyspalveluihin.

Vaihtoehto 2: Soita terveyspalveluihin

Puhelimessa terveydenhuollon työntekijä haastattelee sinut ja arvioi tilanteesi.

  • Soita työterveyteen, omalle terveysasemallesi tai opiskeluterveydenhuoltoon .
  • Tai voit soittaa terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22).
  • Kouluterveydenhuollon koronaneuvonta: puhelin 041 730 6512, arkisin pääsääntöisesti klo 8 - 15. Terveydenhoitaja neuvoo, tekee peruskoululaisten (ei perheenjäsenten) koronatestilähetteitä ja varaa testiaikoja.
  • Kuulo- ja puhevammaiset voivat lähettää tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 040 639 7700 (joka päivä klo 7–22).
  • Kun terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, soita Taysin koronaneuvontanumeroon 03 3116 5333 (avoinna ympäri vuorokauden). Hätätilanteessa soita 112.
  • Koronaneuvontaa venäjäksi: puhelin 040 163 2858, ma ja to klo 9–15

Valtakunnallisessa puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja Ulkoinen linkkiKoronainfo-chatissa saat yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Tietoa Pirkanmaan epidemiatilanteesta ja voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset löytyvät PSHPn sivuilta:

Ulkoinen linkkiPirkanmaan koronavirustilanne ja alueelliset suositukset

Hyvä tietää

Miten korona vaikuttaa kaupungin palveluihin?

Sovittuihin tapaamisiin ja vastaanotoille ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa. Lisätietoja THL:n sivuilta: Ulkoinen linkkiMatkustaminen ja koronaviruspandemia .

Peruthan tarvittaessa ajan tai tapaamisen. Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet tullessasi palvelupisteisiin ja sieltä lähtiessäsi sekä pidä fyysistä etäisyyttä toisiin ihmisiin myös odotustiloissa.

Coronavirus (COVID-19)

What you should do if you suspect you have contracted the coronavirus?
Information on Coronavirus in different languages: www.tampere.fi/coronavirus

Kielisymbolit kahdeksalle kielelle.

Tämän sivun lyhytosoite www.tampere.fi/koronavirus