Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Lähisuhde- ja perheväkivalta

Katkaise väkivallan kierre!

Lähisuhde- ja perheväkivalta on yleistä, mutta usein piiloteltua. Kaikissa perheissä saatetaan riidellä ja kinastella, mutta joissain perheissä riidat johtavat väkivaltaan. Riidat ovat osa normaalia perhe-elämää – väkivalta ei. Lähisuhde- ja perheväkivallassa tekijänä voi olla mies tai nainen tai molemmat. Väkivalta saattaa kohdistua avo- tai aviopuolisoon, seurustelukumppaniin tai lapseen. Myös lapset voivat olla väkivaltaisia toisiaan tai vanhempiaan kohtaan.

Älä jää yksin: Kerro kokemuksesi ystävälle, sukulaiselle, jollekin luotettavalle ihmiselle tai ammattiauttajalle.

Etsi tietoa: Tietoa väkivallasta ja avun saannin mahdollisuuksista löytyy niin väkivallan kokeneelle, tekijälle kuin lapsille internetistä, auttavista puhelimista, ammattiauttajilta ja viranomaisilta.

Hae apua: Pyydä ohjausta, neuvontaa ja tukea oman kunnan ja alueen palveluista. Lähde liikkeelle, ota yhteyttä. Väkivaltainen käyttäytyminen ei lopu pelkillä lupauksilla.

Apua on saatavilla: Et ole yksin kokemuksesi kanssa.

Kun tarvitset apua nopeasti

Soita kiireellisessä tilanteessa hätänumeroon 112 (24h)!

Kaktus ikkunalla.

Muut auttavat tahot

Kunnan omat toimijat sekä lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyyn erikoistuneet järjestöt ja yhteisöt tarjoavat ammattiapua ja vertaistukea.

Sekä aikuissosiaalityö että lapsiperheiden sosiaalityö auttavat lähisuhde- ja perheväkivaltatilanteissa.

Katso myös

Työpari ja ehkäisyverkosto

Lähisuhdeväkivaltatyön työpari ottaa vastaan asiakkaita palvelutarpeen arviointeihin sekä kouluttaa henkilökuntaa. Myös ehkäisyverkosto auttaa ja opastaa perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä kysymyksissä:

Facebook-logo.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/lahisuhdevakivalta