Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Lähisuhde- ja perheväkivalta

Katkaise väkivallan kierre!

Lähisuhde- ja perheväkivalta on yleistä, mutta usein piiloteltua. Kaikissa perheissä saatetaan riidellä ja kinastella, mutta joissain perheissä riidat johtavat väkivaltaan. Riidat ovat osa normaalia perhe-elämää – väkivalta ei. Lähisuhde- ja perheväkivallassa tekijänä voi olla mies tai nainen tai molemmat. Väkivalta saattaa kohdistua avo- tai aviopuolisoon, seurustelukumppaniin tai lapseen. Myös lapset voivat olla väkivaltaisia toisiaan tai vanhempiaan kohtaan.

Älä jää yksin: Kerro kokemuksesi ystävälle, sukulaiselle, jollekin luotettavalle ihmiselle tai ammattiauttajalle.

Etsi tietoa: Tietoa väkivallasta ja avun saannin mahdollisuuksista löytyy niin väkivallan kokeneelle, tekijälle kuin lapsille internetistä, auttavista puhelimista, ammattiauttajilta ja viranomaisilta.

Hae apua: Pyydä ohjausta, neuvontaa ja tukea oman kunnan ja alueen palveluista. Lähde liikkeelle, ota yhteyttä. Väkivaltainen käyttäytyminen ei lopu pelkillä lupauksilla.

Apua on saatavilla: Et ole yksin kokemuksesi kanssa.

Neuvontapiste Tammelassa

Valokuva: Kaktus ikkunalla.

Neuvontapiste lähisuhdeväkivaltaa kohdanneille on avoinna kerran kuukaudessa Tammelan lähitorilla (Itsenäisyydenkatu 21 B).

Se palvelee sekä väkivaltaa kokeneita että heitä työssään kohtaavia. Paikalla on väkivaltatyön asiantuntijoita. Saat tietoa lähisuhdeväkivallan eri muodoista sekä tarjolla olevista palveluista. Voit saapua ilman ajanvarausta.

Syksyllä 2019 neuvontapiste palvelee seuraavasti:

  • 13.11. klo 9 - 11 Suvanto ry: Juuri-hanke ja Mummonmarkan vartijat
    Turvallisen vanhuuden puolesta – Ulkoinen linkkiSuvanto ry on valtakunnallisesti toimiva kansalais- ja asiantuntijajärjestö, joka ehkäisee ikääntyneisiin kohdistuvaa kaltoinkohtelua, hyväksikäyttöä ja väkivaltaa. Mummonmarkan vartijat on ikääntyneiden taloudellisen kaltoinkohtelun torjuntahanke, jonka avulla lisätään ikääntyneiden tietämystä taloudellisen kaltoinkohtelun ilmenemismuodoista ja niiden torjunnasta.
  • 11.12. klo 9 - 11 Tampereen Ensi- ja turvakoti
    Väkivallan kohteeksi joutuminen ja sen todistaminen on usein traumatisoivaa aikuisille ja lapsille. Ulkoinen linkkiTampereen ensi- ja turvakoti tarjoaa mahdollisuuden purkaa kokemuksia ja tunteita turvallisessa ympäristössä.

Kun tarvitset apua nopeasti

Soita kiireellisessä tilanteessa hätänumeroon 112 (24h)!

Muut auttavat tahot

Kunnan omat toimijat sekä lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyyn erikoistuneet järjestöt ja yhteisöt tarjoavat ammattiapua ja vertaistukea.

Sekä aikuissosiaalityö että lapsiperheiden sosiaalityö auttavat lähisuhde- ja perheväkivaltatilanteissa.

Katso myös

Työpari ja ehkäisyverkosto

Lähisuhdeväkivaltatyön työpari ottaa vastaan asiakkaita palvelutarpeen arviointeihin sekä kouluttaa henkilökuntaa. Myös ehkäisyverkosto auttaa ja opastaa perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä kysymyksissä:

Facebook

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/lahisuhdevakivalta