Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Tampereen vastaanottokeskus

Tampereen kaupunkin tarjoaa hätämajoitusta laittomasti maassa oleskeleville paperittomille eli entisille turvapaikanhakijoille. Palveluun hakeudutaan sosiaalipäivystyksen kautta. Lisätietoja: puhelin 0500 625 990.
Sosiaalipäivystys

Tampereen vastaanottokeskus
sähköposti [email protected]
puhelin 040 639 7773
33500 Tampere

Valokuva: Lasten leikkihuoneen seinämaalukset ovat syntyneet vastaanottokeskuksen kulttuurisen virkistystoiminnan tuloksina.
Lasten leikkihuoneen seinämaalukset ovat syntyneet vastaanottokeskuksen kulttuurisen virkistystoiminnan tuloksina.

Tampereen vastaanottokeskus sijaitsee entisen Kaupin sairaalan tiloissa. Keskuksessa on 300 majoituspaikkaa aikuisille ja lapsiperheille. Vastaanottokeskus järjestää lakisääteiset vastaanottopalvelut Tampereen vastaanottokeskuksessa kirjoilla oleville turvapaikanhakijoille.

Vastaanottopalveluihin kuuluvat majoituksen ohella sosiaalipalvelut, terveyspalvelut, vastaanotto- ja käyttöraha, tulkkauspalvelut, työ- ja opintotoiminta sekä ohjaus- ja neuvontapalvelut. Lisäksi vastaanottokeskus huolehtii turvapaikkaprosessiin, turvallisuuteen ja asiakkaiden kuntaan siirtymiseen liittyvistä toimista.

Tampereen vastaanottokeskuksessa työskentelee moniammatillinen työryhmä, joka tekee laaja-alaista yhteistyötä eri tahojen kanssa. Vastaanottokeskustoiminta on osa Tampereen kaupungin avo- ja asumispalveluja . Maahanmuuttovirasto kattaa kaikki vastaanottokeskuksen toiminnasta aiheutuvat kustannukset.

Vastaanottokeskuksen johtaja 15.8.2020 asti
Mikko Sivonen
puhelin 040 639 7732
sähköposti [email protected]