Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Huumekatkaisuhoito

Katkaisuhoidossa sinua tuetaan lopettamaan päihteiden käyttö hoitamalla ja auttamalla hallitsemaan vieroitusoireita. Hoidolla pyritään siihen, että pystyt aloittamaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kuntoutumisen.

Kuinka hoitoon hakeudutaan?

Vieroitushoitoon hakeudutaan oman sosiaalityöntekijän arvioinnilla, terveydenhuollossa sinua hoitavan henkilön lähetteellä tai hakeutumalla avohuumehoidon palveluihin A-klinikalle tai Breikkiin.

Päivystyksellisissä tilanteissa hoitoon hakeudutaan terveydenhuollon päivystyspalvelujen kautta:


Miten hoito toteutetaan?

Huumekatkaisuhoito toteutetaan tarvearvioinnin perusteella joko avohoidossa tai laitoshoitojaksolla.

Avokatkaisuhoidossa asioit hoitoyksikössä päivittäin. Päiväohjelma sisältää sinulle suunnitellun lääkehoidon toteutuksen sekä henkilökohtaiset tapaamiset hoitavan lääkärin ja muun hoitohenkilökunnan kanssa. Avovieroituksessa saat ammatillista apua ja vertaistukea myös ryhmätapaamisissa. Käyntien lisäksi sinulla on koko avovieroitushoidon ajan mahdollisuus saada päivä- ja ilta-aikaan tukea soittamalla hoitoyksikköösi.
Avovieroitus on maksutonta.

Laitoskatkaisuhoidossa yövyt osastohoidossa. Laitosmuotoisen katkaisuhoidon tarve arvioidaan henkilökohtainen tilanteesi huomioiden. Päiväohjelma vastaa avohoidon hoito-ohjelmaa.
Päihdehuollon laitosvieroituksesta peritään asiakasmaksu: