Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Hoitoon hakeutuminen

Välitön avuntarve

Selviämishoitoasema ja sosiaalipäivystys palvelevat 24 tuntia vuorokaudessa.

Selviämishoitoasema

Selviämis- ja katkaisuhoitoasema
puhelin 040 8063 802, katkaisuhoitoarvio, soittoaika klo 8-20
33100 Tampere

Selviämishoitoasemalla hoidetaan yli 16-vuotiaita alkoholista päihtyneitä, jotka tarvitsevat sairaanhoidollista seurantaa. Selviämishoitoasemalle potilaat ohjautuvat aina poliisin tai sairaankuljetuksen tuomina. Asiakasta hoidetaan selviämishoitoasemalla enintään 24 tuntia.

Samassa yksikössä on myös katkaisuhoitoasema, jossa hoidetaan yli 18-vuotiaita tamperelaisia ja orivesiläisiä, joiden pääpäihde on alkoholi. Asiakas voi ottaa itse yhteyttä katkaisuhoitoasemaan ja varata ajan hoidontarpeen arviointiin: puhelin 03 5657 3478, ma - su klo 8 - 20.

Sosiaalipäivystys ja nuorten selviämishoitoasema

Sosiaalipäivystys
sähköposti [email protected]
puhelin 0500 625 990
33100 Tampere

Sosiaalipäivystykseen voi ottaa yhteyttä, kun tarvitsee kiireellistä apua tai neuvontaa mm. päihteisiin liittyvissä asioissa.

Sosiaalipäivystyksen yhteydessä toimii viikonloppuöisin Nuorten selviämisasema. Sen palvelut on tarkoitettu alle 18-vuotiaille päihtyneille pe - la klo 20 - 08 ja la - su klo 20 - 08. Yhteyttä voit ottaa numeroon 040 806 3515.

Kun avuntarve ei ole välitön

Päihdeongelmaan voi hakea apua oma-aloitteisesti esimerkiksi Ensiohjaus Ensiosta, omalta sosiaali- ja terveysasemalta tai työ- ja opiskelijaterveydenhuollosta. Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilökunta neuvoo ja antaa tietoa päihdehuollon erityispalveluista ja kuntoutuksesta.

Asiakas voi hakeutua myös A-klinikalle ja Breikkiin halutessaan kartoittaa hoidontarpeensa:

Tampereen asumispäivystys sijaitsee Hervannassa Väkipyöränkadulla. Selviämis- ja katkaisuhoitoasema huolehtii kriisimajoituksen järjestämisestä yöaikaan, jolloin esimerkiksi linja-auton aikatauluista johtuen asiakas ei pääse Hervantaan.