Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Minulla tai läheiselläni on ongelmia alkoholin tai muiden päihteiden kanssa

Päihteiden liikakäytölle on ominaista, että se vie tilaa muulta tekemiseltä ja toiminnalta sekä vaarantaa terveyttä. Päihteiden käyttöön voi liittyä terveyshaittojen ohella mm. talousvaikeuksia ja väkivaltaa.

Läheiset ja ystävät voivat kärsiä tilanteesta. Etenkin lapsille aiheutuu terveyttä uhkaavaa vaaraa huoltajien päihdekäytöstä. Lapsia tulee aina suojella.

Arvio tilannettasi: Päihdelinkin testit ovat tarkoitettu tilanteen kartoittamiseen ja keskustelun tueksi mahdollisen hoitoon hakeutumisen yhteydessä.

Ulkoinen linkkiPäihdelinkki: Testit ja laskurit

Jos olet työssäkäyvä, hakeudu oman työterveyshuollon avun ja tutkimuksen piiriin. Työkyvyn ylläpito, riittävän varhainen hoito ja oikea-aikainen kuntoutus ovat työterveyshuollon tärkeimpiä ennalta ehkäiseviä toimia.

Jos olet koululainen tai opiskelija, saat apua:

Muissa tilanteissa hakeudu avun ja tutkimuksen piiriin omalle terveysasemallesi .


Entä tiedätkö nämä palvelut?

Nuorten päihdepalvelut Nuppo auttaa niitä 13 - 25 -vuotiaita, joilla on mm. päihteisiin liittyviä ongelmia. Nuppo auttaa myös nuorten läheisiä.
Päiväperho palvelee päihdeongelmaisia sekä vauvaa odottavia että pienen lapsen perheitä. Se on kohtaamispaikka, jossa voit mm. keskustella työntekijöiden kanssa ja osallistua erilaisiin ryhmiin.

Tukea on tarjolla myös päihdeongelmiin perehtyneissä järjestöissä ja yhdistyksissä: