Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Elatussopimusneuvottelut puhelimitse

Tampereen kaupungin lastenvalvojien walk in -palvelu muuttuu koronatilanteen vuoksi toistaiseksi call in -palveluksi. Palvelemme numerossa 041 730 9545 seuraavina päivinä: 3.6. ja 17.6. klo 8.30 - 10.

Call in -palvelu soveltuu neuvottelemiseen silloin, kun vanhemmilla on selkeä yhteisymmärrys elatussopimuksen sisällöstä.

Call in -palvelussa ei laadita laskelmia elatussopimusta varten.

Voit asioida call in -palvelussa, kun

  • kyseessä on tamperelaista tai orivesiläistä lasta koskevan elatussopimuksen tai elatusta koskevan oikeuden päätöksen muuttaminen tai jatkaminen, ei siis ensimmäinen elatussopimus. Jos kyse on ensimmäisestä sopimuksesta, voit varata neuvotteluajan ajanvarauksen kautta.
  • kumpikin vanhempi on valmistautunut osallistumaan puhelinneuvotteluun samanaikaisesti.
  • kumpikin vanhempi puhuu suomea.
  • kumpikin vanhempi on valmistautunut täyttämällä varallisuusselvityslomakkeen. Vanhemmilla tulee olla valmiina varallisuusselvitys ja edellinen lasta koskeva voimassaoleva sopimus, ellei sitä ole laadittu Tampereella tai siitä on tuomioistuimen päätös.

Jos elatusvelvollisella on puutteellinen elatuskyky, ovat tiedot tarkistettavissa Kelasta (etuudet), jos vanhempi antaa luvan näiden tietojen tarkistamiseen.

Vanhempien tulee varautua esittämään lasta koskevat voimassa olevat sopimukset, ellei niitä ole laadittu Tampereella tai niistä on tuomioistuimen päätös.

Call in -palvelun ohjeet vanhemmalle

Sovi toisen vanhemman kanssa call in -palveluun osallistumisesta ja toteuttakaa se:

  • joko saman puhelimen päässä olemalla, puhelimen kaiutintoimintoa käyttäen, soittamalla palvelunumeroomme 041 730 9545
  • tai soitamalla ensin toiselle vanhemmalle ja kun tämä puhelu on käynnissä, painalla matkapuhelimen näytöltä "lisää puhelu" (tekstin yläpuolella merkki "+") ja soita palvelunumeroomme 041 730 9545. Kun lastenvalvoja vastaa, paina "yhdistä puhelut" (tekstin yläpuolella kuva yhdistyvistä nuolista), jolloin toinen, pidossa ollut vanhempi liittyy puheluun mukaan.

Palveluun on varattu aikaa korkeintaan 30 minuuttia.

Mahdolliset sopimukset ovat neuvottelun jälkeen toimistollamme allekirjoitettavissa toimistomme aukioloaikojen puitteissa klo 8 - 15.30 kahden viikon (14 vuorokauden) ajan. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ja tuomaan neuvottelussa pyydetyt tositteet.