Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ajanvaraus verkossa lastenvalvojalle

Kaikkia lastenvalvojan palveluaikoja on mahdollista varata puhelimitse ajanvarausaikoina . Osa ajoista on varattavissa myös verkossa. Sähköisesti voit varata seuraavia aikoja:

  • Eroaika eli aika vanhempien eron jälkeiseen lapsen huoltajuudesta, asumisesta, tapaamisoikeudesta ja lapsen elatusavusta sopimiseen (1,5 h)
  • Elatussopimuksen jatkoaika eli aika jatkoelatussopimuksesta sopimiseen lapsen määräaikaisen elatussopimuksen päättyessä (1 h)
  • Elatussopimuksen muutosaika eli aika lapsen elatussopimuksen muutosasioista sopimiseen (1 h)

Palvelu on suomenkielinen ja edellyttää suomalaista henkilötunnusta. Aikaa ei voi varata sähköisesti, jos kyseessä on jokin muu sopimusasia, kuten lapsen huoltajuuden, asumisen tai tapaamisoikeuden muutos (ja mahdollisesti lisäksi elatussopimuksen muutos) tai isyysasia tai tapaamiseen tarvitaan tulkkia tai muita yhteistyökumppaneita.

Ajan varaaminen

Sähköisessä palvelussa on tarjolla aikoja noin 3 - 4 kuukaudeksi eteenpäin. Vanhemmat varaavat yhteisen neuvotteluajan.


Kirjaudu palveluun omilla pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteellasi tai varmennekortillasi:


Ulkoinen linkkiLastenvalvojien sähköinen ajanvaraus

Tunnistautumisen jälkeen ohjelma tarkistaa henkilötietosi väestötietojärjestelmästä.
Klikkaa "Jatka palveluun" -valintaa, jonka jälkeen pääset varaamaan aikoja: "Siirry varaamaan aikoja" -painikkeen takaa avautuvat ajanvarausvaihtoehdot (eroaika, elatussopimuksen jatkoaika ja muutosaika).

Täytä aikavarausta koskevat esitiedot (mm. lapset, joita aikavaraus koskee, toisen osapuolen tiedot). Tämän jälkeen voit valita vapaista ajoista itsellesi sopivan.

Ennen varauksen vahvistamista lisää puhelinnumerotieto (kansainvälisessä muodossa eli +358-alkuisena ilman ensimmäistä nollaa) ja rastita tekstiviestimuistutus, jotta saat varatusta ajasta tekstiviestimuistutuksen valintasi mukaan 1 - 7 päivää ennen aikavarausta. Muista ilmoittaa varatusta ajasta toiselle vanhemmalle. Kummankin vanhemman tulee ottaa pyydetyt tositteet asioinnille mukaan.

Jos kalenterissa ei ole tarjolla vapaita aikoja, ovat kaikki verkkoon avatut ajat varattuina. Kannattaa kirjautua myöhemmin uudelleen, koska aikoja perutaan ja perutut ajat ovat saman tien muiden varattavissa ja koska aikoja tulee päivittäin tarjolle lisää. Uutta aikaa pääsee varaamaan aiemmin annetuilla tiedoilla asiakaskortin ala-osassa.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Voit myös perua tai siirtää varaamiasi aikoja sähköisesti: kirjaudu sähköiseen ajanvarauspalveluun, valitse avautuvalta sivulta peruttava aika ja peru varaus.

Tai ajan voi perua puhelimitse: puhelin 040 660 1583, ma, ti, to ja pe klo 9 - 11. Muistathan kertoa ajan perumisesta tai muuttamisesta myös toiselle vanhemmalle.


Ongelmia sähköisen ajanvarauspalvelun käytössä?
Ota yhteyttä Tampereen lastenvalvojien sähköisen asioinnin neuvontaan: ajanvarauslastenvalvojat(at)tampere.fi

Palaute:


Lastenvalvojalla asiointi

Lapsen sopimusasioissa sopijaosapuolia ovat lapsen vanhemmat, joten molempien vanhempien on oltava paikalla, poikkeuksena tilanteet, joissa vanhempien asuinpaikkojen välillä on huomattavan pitkä matka. Ajan varaavan vanhemman tulee ilmoittaa varatusta ajasta toiselle vanhemmalle.

Elatussopimusasiassa tapaamiseen tarvitaan mukaan tuloja ja menoja koskevat tositteet sekä oheinen varallisuusselvitys täytettynä (paperituloste).