Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ajanvaraus verkossa lastenvalvojalle

Kaikkia lastenvalvojan palveluaikoja on mahdollista varata puhelimitse ajanvarausaikoina .

Verkossa on varattavissa vain ns. eroaikoja. Eroaika koskee lapsen ensimmäisten sopimusten vahvistamista eron jälkeen. Muut ajat tulee varata keskitetyn ajanvarauksen kautta. Voit varata ajan verkossa sopiaksenne tamperelaisen lapsen huoltajuudesta, asumista, tapaamisoikeudesta ja elatusavusta.

Verkkoajanvarauspalvelu on suomenkielinen ja edellyttää suomalaista henkilötunnusta.

Ajan varaaminen

Sähköisessä palvelussa on tarjolla aikoja noin 3 - 4 kuukaudeksi eteenpäin. Vanhemmat varaavat yhteisen neuvotteluajan.


Kirjaudu palveluun omilla pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteellasi tai varmennekortillasi:


Ulkoinen linkkiVaraa verkossa aika lastenvalvojalle (ns. eroaika)

Tunnistautumisen jälkeen ohjelma tarkistaa henkilötietosi väestötietojärjestelmästä. Klikkaa "Jatka palveluun" -valintaa, jonka jälkeen pääset varaamaan aikoja: "Siirry varaamaan aikoja" -painikkeen takaa avautuvat ajanvarausvaihtoehdot (eroaika).

Täytä aikavarausta koskevat esitiedot (mm. lapset, joita aikavaraus koskee, toisen osapuolen eli toisen vanhemman tiedot). Tämän jälkeen voit valita vapaista ajoista itsellesi sopivan.

Ennen varauksen vahvistamista lisää puhelinnumerotieto (kansainvälisessä muodossa eli +358-alkuisena ilman ensimmäistä nollaa) ja rastita tekstiviestimuistutus, jotta saat varatusta ajasta tekstiviestimuistutuksen valintasi mukaan 1 - 7 päivää ennen aikavarausta. Muista ilmoittaa varatusta ajasta toiselle vanhemmalle. Kummankin vanhemman tulee ottaa pyydetyt tositteet asioinnille mukaan.

Jos kalenterissa ei ole tarjolla vapaita aikoja, ovat kaikki verkkoon avatut ajat varattuina. Kannattaa kirjautua myöhemmin uudelleen, koska aikoja perutaan ja perutut ajat ovat saman tien muiden varattavissa ja koska aikoja tulee päivittäin tarjolle lisää.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Voit myös perua tai siirtää varaamiasi aikoja sähköisesti: kirjaudu sähköiseen ajanvarauspalveluun, valitse avautuvalta sivulta peruttava aika ja peru varaus.

Muistathan kertoa ajan perumisesta tai muuttamisesta myös toiselle vanhemmalle.

Ajan voi perua myös tekstiviestillä: puhelin 040 508 1141. Numerossa ei ole muuta palvelua. Ilmoita viestissä oma nimesi, varatun ajan tarkka ajankohta sekä lastenvalvojan nimi, jolle aikasi oli varattu.


Ongelmia sähköisen ajanvarauspalvelun käytössä?
Ota yhteyttä Tampereen lastenvalvojien sähköisen asioinnin neuvontaan: ajanvarauslastenvalvojat(at)tampere.fi

Palaute:


Lastenvalvojalla asiointi

Lapsen sopimusasioissa sopijaosapuolia ovat lapsen vanhemmat, joten molempien vanhempien on oltava paikalla, poikkeuksena tilanteet, joissa vanhempien asuinpaikkojen välillä on huomattavan pitkä matka. Ajan varaavan vanhemman tulee ilmoittaa varatusta ajasta toiselle vanhemmalle.

Vanhempien tulee selvittää lapsen oma mielipide asumistaan ja tapaamisoikeuttaan koskien siten, kun se lapsen ikä ja kehitystaso huomioon ottaen on mahdollista ennen lastenvalvojalla asiointia.

Elatussopimusasiassa tapaamiseen tarvitaan mukaan tuloja ja menoja koskevat ajantasaiset tositteet sekä oheinen varallisuusselvitys täytettynä (paperituloste).

Jos vanhemmilla on muualla kuin Tampereen kaupungin lastenvalvojalla vahvistetut lasta koskevat sopimukset/käräjäoikeuden päätökset, tulee vanhempien ottaa nämä asiakirjat mukaan varatulle ajalle.