Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Perheiden talo

Perheiden talo
33500 Tampere

Perheiden talo on avoin kaikille tamperelaisille lapsiperheille. Se on kohtaamispaikka, josta saa ohjausta vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä ja tietoa Tampereen kaupungin palveluista.

Neuvontapalvelut

Lapsiperheiden palveluohjaus: Painaako mieltäsi jokin omaan elämääsi tai läheisesi tilanteeseen liittyvä kysymys? Palveluohjaajat ovat tavattavissa Perheiden talossa keskiviikkoisin klo 9 - 11. Muina aikoina palveluohjaajat ovat tavoitettavissa verkkolomakkeen kautta:

Linkki Pyydä apua -lomakkeeseen.

Parisuhdeneuvonta: Voit olla yhteydessä palveluohjaaja Marianne Katajistoon parisuhteeseen liittyvissä asioissa. Ajanvaraus: puhelin 040 806 4046.

Kotipalvelun ja perhetyön ohjausta antaa perhetyönohjaaja, puhelin 040 639 7708

Perhekerho

Eela-perhekerho

Valokuva: Tyttö maalaa.

Varhaiskasvatuksen avoin perhekerho tiistaisin klo 13.30 - 16.30. Tarjolla on ohjattua toimintaa eri teemoilla ja mukavaa yhdessä olemista.

Toiminta on tarkoitettu kaikenikäisille lapsenmielisille! Kerhoa vetää Nina Hiironniemi. Kerho koontuu viimeisen kerran 30.4.

Ryhmä- ja vertaistukitoiminta

Baby blues -ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu synnytyksen jälkeen uupuneille tai masentuneille äideille, joiden vauva on ryhmän alkaessa 0 - 12 kk. Ryhmään mahtuu 4 - 6 äitiä. Osallistuminen on maksutonta.

Ryhmä kokoontuu 18.3. - 27.5. kymmenen kertaa maanantaisin klo 13.30 - 15.15 Perheiden talolla. Ohjaajinan toimivat neuvolapsykologit Katri Hynninen ja Tiina Pispala.

Ota rohkeasti yhteyttä ohjaajiin: puhelin 0400 267 945 ja 0400 476 978

Luovuudesta iloa arkeen -äitiryhmä

Äitiryhmä kokoontuu 25.4., 9.5. ja 23.5. klo 13 - 15. Nautitaan yhteisestä hetkestä tekemisen äärellä ja mikä tärkeintä, tehdään rennolla otteella!
Tarjolla iltapäiväteet ja kahvit.

Ryhmän vetäjinä toimivat Perheiden talon työntekijät Anja Lahtinen, puhelin 050 571 2926 ja Merja Huovinen, puhelin 044 486 3965.

Käsikynkkäryhmät

Käsikynkkäryhmät sopivat vanhemmille, jotka haluavat parantaa vuorovaikutustaitojaan ja suhdetta lapseensa. Ryhmissä vanhempi-lapsi -parit harjoittelevat vuorovaikutusta käytännönläheisten tehtävien, leikkien ja lorujen avulla. Ryhmät kokoontuvat Perheiden talon kulmahuoneessa.

Vauvaryhmä tapaa tiistaisin 14.5. - 11.6. klo 9 - 11. Lisätietoja: mari.laaksonen(at)tampere.fi

3 - 5 -vuotiaiden ryhmän kokoontumiset ovat päättyneet.

Ryhmä itsenäistyneiden nuorten vanhemmille

Itsenäistynyt nuori voi joskus olla vahvan läheisten tuen tarpeessa. Läheisille on tarjolla vertaistukea vanhempainryhmästä.

Lisätietoja: satu.muikku(at)tampere.fi

Voikukkia-vertaistukiryhmä

Sijoitettujen lasten vanhemmille tarkoitetussa vertaistukiryhmässä voit keskustella luottamuksellisesti toisten samankaltaisessa tilanteessa olevien vanhempien kanssa lapsen sijoituksesta ja siihen liittyvistä tunteista.

Syksyn ryhmään ilmoittautuminen päättyy 16.8.:

Lapselliset-blogi

Kahvilat

Valokuva: Kahvikuppi.

Perhekahvila

Perhekahvila on auki keskiviikkoisin klo 9 - 11.30. MLL Hämeen piirin Perhekahvilassa voit viettää aikaa toisten perheiden kanssa ja jakaa kokemuksia esim. vanhemmuudesta ja pikkulapsiarjesta.

Lisätietoja: tia.kemppainen(at)mll.fi

Kulmakahvila

Kulmakahvila on auki perjantaisin klo 13 - 15. Tule kahville ja tutustumaan muihin lapsiperheisiin. Kahvilan toimintaa ja teemoja muokataan toiveiden mukaan. Toiminnasta vastaa Perheiden talo ja Tuomiokirkkoseurakunnan varhaiskasvatus.

Lisätietoja: riitta.laatu(at)evl.fi

Tietoa unesta ja ravitsemuksesta

Uniryhmä

Tule uniryhmään juttelemaan ja saamaan apua alle 1-vuotiaiden unipulmiin. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ja vauvan voi ottaa mukaan. Kertaluonteinen tapaaminen on vielä 15.5. klo 14. Uniryhmää vetää äitiys- ja lastenneuvoloiden terveydenhoitaja.

Lisätietoja: anneli.leponen(at)tampere.fi

Ravitsemusterapeutti tavattavissa

Mietityttääkö jokin asia lapsesi ruokailussa? Onko lapsella allergioita, valikoivaa syömistä, erityisruokavalio, vatsavaivoja tai jokin muu mieltä askarruttava asia?

Ravitsemusterapeutti on tavattavissa Tammelakeskuksen pääaulan neuvontapisteellä ja perhekahvilassa 15.5. klo 10 - 12.

Lisätietoja: essi.jaakkonen(at)tampere.fi

Lisätietoa

Facebook
Yhteydenotot ja vertaistukea koskevat tiedustelut:
Palveluohjaaja
Kirsi Koponen
puhelin 040 639 7885
sähköposti [email protected]

Vs. palvelupäällikkö
Terhi Huttunen
puhelin 050 301 0462
sähköposti [email protected]

Sekä Perhepiste Nopean nuorisoikäisten kanssa työskentelevät että tukihenkilötoiminnan työntekijät löytyvät Perheiden talosta:

Perheiden talo on osa Tammelakeskuksen Lähitoria . Tilavarauksiin liittyvät kyselyt: lahitori(at)apukolmio.fi

Aineistot


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/perheidentalo