Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ero lapsiperheessä

Eron edessä -illat

Eron edessä? -illat ovat asiantuntijoiden pitämiä infoluonteisia tilaisuuksia eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä eroperheiden läheisille. Myös ammattilaiset ovat tervetulleita. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin voi osallistua nimettömästi.

Illat pidetään MLL Tampereen osaston Eron ensiapupisteessä osoitteessa Tiiliruukinkatu 1 (käynti sisäpihalta, kulku perhetalon ja Finnparkin parkkihallin välistä).

Tiistaina 15.9. klo 17.30 - 19.30: Miltä parisuhteen päättäminen tuntuu? Miten erota puolisosta tunnetasolla? Mikä avuksi, jos entinen puoliso täyttää edelleen ajatukset?
- Perheneuvoja Leena Jokinen, Tampereen ev.lut. seurakuntien Perheasiain neuvottelukeskus

Tiistaina 22.9. klo 17.30 - 19.30: Miten tukea lasta vanhempien erossa? Miten kykenen huomioimaan lapseni tarpeet muuttuvassa perhetilanteessa?
- Psykologi Päivi Oksi-Walter ja sosiaalityöntekijä Päivi Toivonen, Tampereen kaupungin perheneuvola

Tiistaina 29.9. klo 17.30 - 19.30: Lasten asioista sopiminen ja yhteistyövanhemmuus. Mitä lastenvalvojalla tapahtuu? Miksi sopiminen on tärkeää?
- Lastenvalvoja Anne Tuominen, Tampereen kaupungin perheoikeudelliset palvelut ja kokemusasiantuntija

Tiistaina 6.10. klo 17.30 - 19.30: Riitaisat erot. Mitä käräjäoikeudessa tapahtuu? Millä kriteereillä lapsen etua arvioidaan?
- Käräjätuomari Virpi Pirhonen, Pirkanmaan käräjäoikeus
Lakiasiat erossa ja uusperheiden elämässä. Ositukset, perinnönjaot ja testamentit – Miten välttää ongelmat eron jälkeen ja kuolintapauksessa?
- Asianajaja ja varatuomari Elisa Ilmoniemi, Asianajotoimisto Roihu Oy

Tiistaina 20.10. klo 17.30 - 19.30: Mielenterveys- tai päihdeongelma parisuhteessa ja erotilanteessa. Perheenjäsenten ja läheisten muuttuvat roolit. Avoimen vuorovaikutuksen tärkeys perheessä.
- Toivosta turvaa -hankevastaava Suvi Saarinen sekä kokemusasiantuntijat, Mielenterveysomaiset Pirkanmaa-FinFami ry

Tiistaina 27.10. klo 17.30 - 19.30: Väkivalta parisuhteessa ja erotilanteessa. Mitä on väkivalta? Miksi suhteesta ei välttämättä lähdetä? Mitkä ovat väkivallan merkit erotilanteessa? Mistä apua väkivaltaan?
- Kriisityöntekijä, pari- ja perhepsykoterapeutti Anne Hellsten, Setlementti Tampere ry:n Perheväkivaltaklinikka

Tiistaina 3.11. klo 17.30 - 19.30: Miehenä ja isänä eron edessä. Mikä erokriisissä on normaalia ja mikä ei? Mikä auttaa? Miten ero muuttaa isyyttä?
- Vastaava erotyöntekijä Kari Vilkko, Miessakit ry. Paikalla myös eron kokeneita EETUja eli Erosta Elossa -vertaistukihenkilöitä.
Huom! Paikkana poikkeuksellisesti Miessakit ry:n tilat kumppanuustalo Arttelissa, Salhojankatu 42 (2. krs).


Piirros: Joutsenperhe.

Eroa harkitessaan vanhemmat kantavat huolta siitä, mitä ero tai sen uhka lapselle merkitsee. Mitä, miten, miksi? Kysymyksiä on paljon. Lapsen kannalta olennaista on vanhempien välisen yhteistyön rakentuminen eron jälkeen. Lapsi tarvitsee vanhemmiltaan aikaa, ymmärrystä, turvallisuutta ja tietoa muutoksista.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/erolapsiperheessa