Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ero lapsiperheessä

Piirros: Joutsenperhe.

Eroa harkitessaan vanhemmat kantavat huolta siitä, mitä ero tai sen uhka lapselle merkitsee. Mitä, miten, miksi? Kysymyksiä on paljon. Lapsen kannalta olennaista on vanhempien välisen yhteistyön rakentuminen eron jälkeen. Lapsi tarvitsee vanhemmiltaan aikaa, ymmärrystä, turvallisuutta ja tietoa muutoksista.

Eron edessä -illat

Eron edessä? -illat ovat infotilaisuuksia eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä eroperheiden läheisille. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin voi tulla kuuntelemaan ilmoittautumatta.

Illat järjestetään Laivapuiston perhetalossa, osoitteessa Tiiliruukinkatu 1 (käynti sisäpihalta perhetalon ja Finnparkin parkkihallin välistä).

Syksyn 2019 ohjelma

Ti 10.9. klo 17.30 - 19.30: Miltä parisuhteen päättäminen tuntuu? Miten erota puolisosta tunnetasolla? Mikä avuksi, jos entinen puoliso täyttää edelleen ajatukset?
- Perheneuvoja Heidi Alatalja, Tampereen ev.lut. seurakuntien Perheasiain neuvottelukeskus

Ti 17.9. klo 17.30 - 19.30: Miten tukea lasta vanhempien erossa? Miten kykenen huomioimaan lapseni tarpeet muuttuvassa perhetilanteessa?
- Psykologi Päivi Oksi-Walter ja sosiaalityöntekijä Päivi Toivonen, Tampereen kaupungin perheneuvola

Ti 24.9. klo 17.30 - 19.30: Lasten asioista sopiminen ja yhteistyövanhemmuus. Mitä lastenvalvojalla tapahtuu? Miksi sopiminen on tärkeää?
- Lastenvalvoja Anne Tuominen, Tampereen kaupungin perheoikeudelliset palvelut ja kokemusasiantuntija

Ti 1.10. klo 17.30 - 19.30:
Riitaisat erot. Mitä käräjäoikeudessa tapahtuu? Millä kriteereillä lapsen etua arvioidaan?
- Käräjätuomari Virpi Pirhonen, Pirkanmaan käräjäoikeus

Lakiasiat erossa ja uusperheiden elämässä. Ositukset, perinnönjaot ja testamentit – Miten välttää ongelmat eron jälkeen ja kuolintapauksessa?
- Asianajaja ja varatuomari Elisa Ilmoniemi, Asianajotoimisto Roihu Oy

Ti 8.10. klo 17.30 - 19.30: Mielenterveys- tai päihdeongelma parisuhteessa ja erotilanteessa. Perheenjäsenten ja läheisten muuttuvat roolit. Avoimen vuorovaikutuksen tärkeys perheessä.
- Toivosta turvaa -hankevastaava Suvi Saarinen sekä kokemusasiantuntijat, Mielenterveysomaiset Pirkanmaa-FinFami ry

Ti 22.10. klo 17.30 - 19.30: Väkivalta parisuhteessa ja erotilanteessa. Mitä on väkivalta? Miksi suhteesta ei välttämättä lähdetä? Mitkä ovat väkivallan merkit erotilanteessa? Mistä apua väkivaltaan?
- Kriisityöntekijä, pari- ja perhepsykoterapeutti Anne Hellsten, Setlementti Tampere ry:n Perheväkivaltaklinikka

Ti 5.11. klo 17.30 - 19.30: Miehenä ja isänä eron edessä. Mikä erokriisissä on normaalia ja mikä ei? Mikä auttaa? Miten ero muuttaa isyyttä?
- Vastaava erotyöntekijä Kari Vilkko, Miessakit ry. Paikalla myös eron kokeneita EETUja eli Erosta Elossa-vertaistukihenkilöitä. Huom! Paikkana poikkeuksellisesti Miessakit ry:n tilat kumppanuustalo Arttelissa, Salhojankatu 42 (2. krs).

**
Lisätietoja: Anne Haring, puhelin 050 572 4691 ja sähköposti anne.haring(at)mll-tre.fi


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/erolapsiperheessa