Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ajanvaraus verkossa neuvolaan

Kun asioit verkossa joko äitiysneuvolan asiakkaana tai huoltajana alle 15-vuotiaan lapsesi puolesta, pitää sinun ennen ensimmäistä nettiajanvarausta täyttää verkkoasioinnin suostumuslomake.

Kun asioit lapsesi puolesta, joudut lisäksi varmistamaan ns. puolesta-asioinnin valtuutuksen jokaisella asiointikerralla erikseen.

Sekä verkkoasioinnin suostumuslomakkeen täyttäminen että puolesta-asioinnin valtuuden hakeminen tapahtuu Tampereen kaupungin "Sähköiset terveyspalvelut" -sivustolla.

Asiointi etenee näin

1. Kirjaudu palveluun

Ulkoinen linkkiKirjaudu Sähköiset terveyspalvelut -sivustolle

Asiointi vaatii tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

2. Täytä verkkoasioinnin suostumuslomake

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa palveluun sinun tulee täyttää verkkoasioinnin suostumuslomake. Lomake on täytettävä jokaisesta lapsesta erikseen. Myös äitiysneuvolan asiakkaan tulee täyttää suostumuslomake. Lomake pitää täyttää vain kerran.
Voit antaa suostumuksen myös asioidessasi esim. terveydenhoitajan vastaanotolla.

3. Asioi huollettavasi puolesta

Kun huoltajana asioit alle 15-vuotiaan puolesta, pitää sinun varmistaa ns. puolesta-asioinnin valtuus jokaisella asiointikerralla.

Kun olet kirjautunut Tampereen kaupungin Ulkoinen linkkiSähköiset terveyspalvelut -sivustolle , klikkaa sivuston oikeasta yläkulmasta nimeäsi: löydät huollettaviesi tiedot "Edusta henkilöä" -valikosta "Hae valtuudet Suomi.fi-palvelusta" -linkin takaa. (Huollettavien tiedot haetaan valikkoon Digi- ja väestötietovirastosta.)

Puolesta-asiointimahdollisuus päättyy automaattisesti, kun lapsi täyttää 15 vuotta.

Ajanvarausmahdollisuudet

Äitiysneuvola

Aikoja on varattavissa raskausviikkojen 22 - 24 ja 26 - 28 terveystarkastuksiin.

Sähköisen ajanvarauksen käyttö edellyttää, että on jo asioinut kyseisessä neuvolassa nykyisen raskauden aikana. Jos et vielä ole ilmoittautunut ensikäynnille neuvolaan tai olet muuttanut uuden neuvolan alueelle, ota yhteyttä alueesi terveydenhoitajaan.

Lastenneuvola

Aikoja on varattavissa

  • 1 - 6 -vuotiaiden terveystarkastuksiin
  • muihin käynteihin, kuten rokotuksiin.

Sähköisen ajanvarauksen käyttö edellyttää, että on jo asioinut kyseisessä neuvolassa ja että huoltaja on antanut suostumuksen sähköisten palvelujen käyttöön.


Tutustu myös vastauksiin, joita on annettu sosiaali- ja terveyspalvelujen verkkoasiointia koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin: