Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Lapsiperheiden palvelut

Koronavirustilanne

Koronavirusajan rajoitukset ovat muuttaneet lapsiperheiden arkea. Muutokset voivat olla suuriakin. Tampereella on monia toimijoita, jotka tukevat perheitä myös näinä poikkeusaikoina. Heihin kannattaa olla yhteydessä jo silloin, kun pulmat ovat vielä pieniä: Tukea lapsiperheille poikkeusoloissa


Äitiysneuvolat palvelevat käyntien osalta ennallaan, mutta perhevalmennuksia ei kevään aikana järjestetä ryhmämuotoisesti. Lastenneuvolapalvelut tarjotaan vähintään yhden vuoden ikään asti. Ryhmäneuvolavastaanottoja ei järjestetä. Sovitut vastaanottokäynnit hoidetaan pääosin normaalisti, joskin leikki-ikäisten lasten jo annettuja aikoja voidaan joutua perumaan.


Nuorisoneuvola, ehkäisyneuvola ja lasten ja nuorten poliklinikka toimivat toistaiseksi pääosin normaalisti.


Lastensuojelun ja perheiden sosiaalityön sekä perheneuvolan palvelut jatkuvat pääosin ennallaan.


Neuvontaa ja tukea perheille tarjotaan joka arkipäivä. PalveluohjausPOPUPiin saat yhteyden puhelimitse, sähköpostitse, Ulkoinen linkkiPyydä apua -lomakkeen ja chatin kautta.


Perheiden talon ja Päiväperhon perhetukikeskuksen avoin ryhmätoiminta on keskeytetty toistaiseksi.


Jos sinua mietityttää vastaanotolle tuleminen, voit olla puhelimitse yhteydessä ja sopia työntekijän kanssa asian hoitamisesta.


Lisätietoja ja toimintaohjeita koronavirukseen liittyen: www.tampere.fi/koronavirus

Ota yhteyttä

Linkki Pyydä apua -lomakkeeseen.

Painaako mieltäsi jokin omaan elämääsi tai läheisesi tuen tarpeeseen liittyvä kysymys? Pyydä apua -lomakkeen yhteydenottoihin vastataan 1 - 3 arkipäivän sisällä:

Chat-palvelussa voit saada yleisluonteisia neuvoja lapsiperheiden sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Chatissa ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi varata aikaa. Chat palvelee joka arkipäivä klo 8 - 18.

Perhepiste Nopea

Perhepiste Nopea auttaa 6 - 17 -vuotiaiden perheitä esim. silloin, kun tarvitaan tukea kodin pelisäännöistä sopimiseen ja koulunkäynnin sujumiseen.

Lapselliset-blogi

Viikon suosituimmat

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/lapsiperheidenpalvelut