Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Neuvonta

Kotitori

Kotitori on ikäihmisten palvelu- ja neuvontapiste, mistä saat tietoa seniori-ikäisille suunnatuista palveluista, etuuksista ja muista ikäihmisille tärkeistä asioista. Voit soittaa, tulla käymään tai asioida verkossa. Ajanvarausta ei tarvita. Neuvonta on maksutonta.

Kotitorin logo.
Kotitori
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 5700, ma - pe klo 8 - 16.30
postiosoite PL 487
33101 Tampere

Kotitorilla voit vierailla ma - pe klo 9 - 16 sekä ajanvarauksella klo 16 - 18. Neuvonta sijaitsee katutasossa, kulku kadulta on esteetön.


Kotitorilta saat tietoa mm.

  • asumisesta
  • kotiin saatavista palveluista
  • liikkumisesta
  • taloudellisista etuuksista
  • liikuntapalveluista
  • harrastus- ja virkistysmahdollisuuksista
  • eläkeläisjärjestöistä.

Kotitorilta löytyy lomakkeita useimpien ikäihmisten palvelujen ja taloudellisten etuuksien hakemiseen. Tarvittaessa saat apua lomakkeiden täyttämiseen ja opastusta, kuinka hankkia tarvittavat liitteet.

Kotitorilla tehdään palvelujen laatu- ja hintavertailuja sekä etsitään yhdessä tarpeitasi ja mieltymyksiäsi vastaavat palvelut ja palveluntuottajat. Kotitori tarjoaa ajantasaista tietoa paitsi julkisista myös yksityisrahoitteisista ja kolmannen sektorin tuottamista palveluista.

Muut neuvontatahot

Kotitorin ohella saat ohjausta ja neuvontaa oman lähialueesi palvelukeskuksesta ja lähitorilta.

Laitetori

Laitetorilla pääsee tutustumaan mm. kotona asumista ja turvallisuutta parantaviin apuvälineisiin.

Kotitorin Laitetori-pisteessä pääset tutustumaan kotona asumista, turvallisuutta ja toimintakykyä parantaviin apuvälineisiin ja laitteisiin kodinomaisessa ympäristössä. Kokeiltavana on mm. kahvoja, jarrusukkia, paikantimia, kuvapuhelimia ja liikettä mittaavia laitteita.

Voit lainata verenpainemittaria, muistipelikonetta, henkilöpaikanninta, Menumat-ateriapalvelua ja kuvapuhelintablettia kokeiltavaksi. Laitetorilta ei voi ostaa apuvälineitä, mutta Kotitorilla neuvotaan, mistä niitä voi hankkia.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/kotitori