Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Neuvonta

Ohjausta ja neuvontaa puhelimitse

Lähitorit ja Kotitori neuvovat ikäihmisiä ja heidän omaisiaan puhelimitse ja muita sähköisiä palveluja hyödyntäen. Jos mieltäsi askarruttaa jokin asia tai tarvitset apua käytännön pulmatilanteeseen, soita Kotitorille tai lähitoreille.


Kotitorin numeroon 03 5656 5700 voit soittaa ma - pe klo 8 - 16.30. Kotitorin palvelupiste Frenckellissä on edelleen auki ja siellä voi asioida ma - pe klo 9 - 16, mutta ensisijaisesti suositellaan otettavan yhteyttä puhelimitse.


Lähitorien puhelinneuvonta on auki ma - pe klo 9 - 15:

• Keinupuiston lähitori, puhelin 044 777 7494

• Kuuselan lähitori, puhelin 044 512 0806

• Peurankallion lähitori, puhelin 040 749 9694

• Oriveden lähitori, puhelin 0400 275 038

• Tammelan lähitori, puhelin 050 337 9004


Kotitorin sivuilta löydät vastauksia Kotitorin asiakkaiden esittämiin koronavirusta koskeviin kysymyksiin: Ulkoinen linkkiHyödyllistä tietoa koronavirustilanteeseen


Lisätietoja ja toimintaohjeita koronavirukseen liittyen: www.tampere.fi/koronavirus

Kotitori

Kotitori on ikäihmisten palvelu- ja neuvontapiste, mistä saat tietoa seniori-ikäisille suunnatuista palveluista, etuuksista ja muista ikäihmisille tärkeistä asioista. Voit soittaa, tulla käymään tai asioida verkossa. Ajanvarausta ei tarvita. Neuvonta on maksutonta.

Kotitorin logo.
Kotitori
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 5700, ma - pe klo 8 - 16.30
postiosoite PL 487
33101 Tampere

Kotitorilla voit vierailla ma - pe klo 9 - 16. Neuvonta sijaitsee katutasossa, kulku kadulta on esteetön.


Kotitorilta saat tietoa mm.

  • asumisesta
  • kotiin saatavista palveluista
  • liikkumisesta
  • taloudellisista etuuksista
  • liikuntapalveluista
  • harrastus- ja virkistysmahdollisuuksista
  • eläkeläisjärjestöistä.

Kotitorilta löytyy lomakkeita useimpien ikäihmisten palvelujen ja taloudellisten etuuksien hakemiseen. Tarvittaessa saat apua lomakkeiden täyttämiseen ja opastusta, kuinka hankkia tarvittavat liitteet.

Kotitorilla tehdään palvelujen laatu- ja hintavertailuja sekä etsitään yhdessä tarpeitasi ja mieltymyksiäsi vastaavat palvelut ja palveluntuottajat. Kotitori tarjoaa ajantasaista tietoa paitsi julkisista myös yksityisrahoitteisista ja kolmannen sektorin tuottamista palveluista.

Muut neuvontatahot

Kotitorin ohella saat ohjausta ja neuvontaa oman lähialueesi palvelukeskuksesta ja lähitorilta.

Laitetori

Laitetorilla pääsee tutustumaan mm. kotona asumista ja turvallisuutta parantaviin apuvälineisiin.

Kotitorin Laitetori-pisteessä pääset tutustumaan kotona asumista, turvallisuutta ja toimintakykyä parantaviin apuvälineisiin ja laitteisiin kodinomaisessa ympäristössä. Kokeiltavana on mm. kahvoja, jarrusukkia, paikantimia, kuvapuhelimia ja liikettä mittaavia laitteita.

Voit lainata verenpainemittaria, muistipelikonetta, henkilöpaikanninta, Menumat-ateriapalvelua ja kuvapuhelintablettia kokeiltavaksi. Laitetorilta ei voi ostaa apuvälineitä, mutta Kotitorilla neuvotaan, mistä niitä voi hankkia.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/kotitori